Soylu’nun Oy ve Ötesi çıkışına CHP’li Vekil Yücel’den ‘Nazi İçişleri Bakanı Himmler Benzetmesi’

Ana Manşet / Güncel / Yerel Politika

Soylu’nun Oy ve Ötesi çıkışına CHP’li Vekil Yücel’den ‘Nazi İçişleri Bakanı Himmler Benzetmesi’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nın Oy ve Ötesi’ni hedef almasının ardından CHP’li Vekil Deniz Yücel’den Nazi Almanya’sının İçişleri Bakanı Heinrich Himmler benzetmesi geldi. Yücel, “Himmler özentisi Süleyman, özgür seçimlere gölge düşürme çabasındadır” dedi.




İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 14 Mayıs seçimleri sonrası KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır'ı hedef göstermesinin ardından bu kez de Oy ve Ötesi'ni hedef gösterdi. Bunun üzerine Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Deniz Yücel’den de tepki gecikmedi.

Görevinden istifa etmeden 14 Mayıs seçimlerinde AKP'den İstanbul milletvekili olarak seçilen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Sandıklarda siyasi partilerin birer temsilcileri ve müşahitleri olabilir. Oy ve Ötesi diye bir dernek orada olamaz. Bu kadar açık ve net. Oraya giriyorlar ve orayı terörize ediyorlar, baskı kurmaya çalışıyorlar. Buna müsaade etmemek lazım” ifadelerini kullanmıştı. Yücel’den de bu sözlere sert bir tepki ve Nazi Almanya’sının İçişleri Bakanı Heinrich Himmler benzetmesi geldi.

“ÖZGÜR SEÇİMLERE GÖLGE DÜŞÜRME ÇABASINDADIR”

Yahudi Soykırımının mimarlarından olan Himmler benzetmesi ile Soylu’ya sert çıkan Yücel açıklamasında; Suç İşleri Bakanı SS, demokratik seçimlere halel gelmemesi için son 9 seçimdir siyasi partilerle birlikte sandık başında olan "Oy Ve Ötesi" hareketini, yeni düşman ve yeni hedef ilan etmiştir.

Seçimlere önce darbe diyen, şimdi de gizli oy açık tasnif ilkesini çiğnemek maksadıyla taraftarlarına zımnen talimat veren Himmler özentisi Süleyman, özgür seçimlere gölge düşürme çabasındadır. Oy kullanan herkesin, oy verdiği sandığın sayımlarını izlemeye hakkı vardır. #VatanınıSevenSandığaGelsin




Bu haber 21.5.2023 20:45:54 tarihinde eklenmiştir.


Okuyucu Yorumları

Haber Gezintisi

  • Soylu’nun Oy ve Ötesi çıkışına CHP’li Vekil Yücel’den ‘Nazi İçişleri Bakanı Himmler Benzetmesi’

  • Meteoroloji ve İzmir Valiliği’nden sağanak uyarısı!

  • Karşıyaka, 34. kez Zübeyde Hanım’a koştu

  • Başkan Soyer çadır kampta gençleri ziyaret etti

  • Tugay'dan Kınık çıkarması: Değişim zamanı gelmedi mi?

  • Hayvan kısırlaştırmada online hizmet dönemi

  • CHP’li Kılıç, KPSS’ye girecek gençlere seslendi:Biz diyoruz ki KPSS ücretsiz olsun, mülakatlar kalksın. Bunu da Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığında hayata geçireceğiz”

  • Konak’ta “Acil Çözüm” turu

  • İzmirli gençlerin festival heyecanı

  • Güzelbahçe’de 19 Mayıs coşkusu

  • Fırat Yaşayan Park'ı Buca’ya değer kattı

  • ‘Foçateyn’ Foçalı Tarih Severle Tanıtıldı

  •   Aydın: “1. Turda bir oyumuzu dahi çaldırmadık, 2. Turda da çaldırmayacağız. AK Parti’nin müşahit başvurusu da saygısızlık ve hukuksuzluktur!”

  • Soyer'den 2. tur için sandık mesajı

  • Torbalı, 19 Mayıs’ı Zakkum ile kutladı

  • Dikili’de 19 Mayıs coşkusu yaşandı

  • Kim Mihri belgeseli İzmir’de sanatseverlerle buluşuyor

  • Sandıkta “5 Müşahit ve Baro Görevlilerine veto!” İddiası

Benzer Haberler