İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmirli STK’larla buluşma toplantıları devam ediyor.
Son olarak İZSİAD ile buluşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İZSİAD üyelerinin sorularını yanıtladı. Körfezde oluşan kokuyu değerlendiren Soyer, “Bu sorunu kısa sürede çözeceğiz. Problemin temeli Çiğli Arıtma Tesisi’ne yağmur suları ile pis suların birlikte verilmesi” dedi.
Toplantının açılışında konuşan İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve ekibi ile verimli bir toplantı süreci yaşadıklarını ve buna devam ettiklerini söyleyerek, “Soyer’in STK’lara yaklaşımı son derece olumlu ve faydalı. Bu ilişkilerin devam etmesi kent gelişimi için son derece önemli, beraber çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
“KOKUNUN KAYNAĞI ÇİĞLİ ARITMA TESİSİ”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, son günlerde İzmir Körfezi’ndeki kokunun çözümü için yaptıkları çalışmaları İZSİAD ile paylaştı. İZSİAD’ın hayata geçirdiği projelerinin de İzmir için çok değerli olduğunu belirten Soyer, İZSİAD’a duyarlı yaklaşımları için de teşekkür etti. Körfez kokusunun bugünün problemi olmadığını, aslında İzmir’in 2 bin yıllık problemi olduğunu vurgulayan Soyer, “Ancak bu bir mazeret değil. İzmir’i dünya kenti yapma yolculuğunda kokunun yeri yok. Kokan bir şehri dünya kenti yapamazsınız. O sebeple bir kriz masası kurduk, hem kısa vade hem de uzun vadede bu sorunu kesin olarak gündemden çıkaracağız” dedi.
“DİP TEMİZLİĞİ İÇİN MERSİN’DEN İKİ GEMİ GELİYOR”
En temel sorunun Çiğli Arıtma Tesisi’ne yağmur suları ile pis suların birlikte verilmesi ve orda biriken çamur olduğunu vurgulayan Soyer, “2000’li yılların başında yapılan bu tesis sonrasında hiçbir revizyon ve bakım görmemiş. Teknolojisi de artık eskimiş durumda. Böylesi eskiyen bir tesise yağmur sularını da pis sular ile vererek kapasitesini gereksiz yere dolduruyoruz” dedi.
Kurdukları kriz masası ile günlük değerlendirmeler yaptıklarını vurgulayan Soyer, “Kriz masasındaki arkadaşlarımız 5 aylık akut çözümleri önerecekleri master plan çalışması yapıyorlar, bir de orta uzun vadeyi kapsayacak bir plan üzerine çalışıyorlar. Revizyon ihaleleri yapıyoruz, çamur artık arıtmaya taşınmıyor, dip temizliği için de Mersin’den iki gemi geliyor, bunlar da aralıksız çalışacak” diye konuştu.
SOYER: “KARŞIYAKA STADI’NI BİZ YAPARIZ, BAKANLIKTAN PROJEYİ BEKLİYORUZ”
Karşıyaka Stadı konusunda bakanlıktan proje ve ruhsatları istediklerini ve kendilerinin bu projeye göre stadı yapabileceklerini söylediklerini ancak hiçbir bilgi ve belgenin kendilerine verilmediğini söyleyen Soyer, “Ortada bir proje var ki ruhsat verilmiş ve inşaat başlamış. İBB olarak diyoruz ki bunları bize verin, biz tamamlayalım. Biz var olan bir proje alanına farklı bir proje yapamayız. Ancak bize bu konuda bir dönüş olmadı. Bekliyoruz, teklifimiz hala geçerli” dedi.
“TÜRKİYE’NİN EN GÖRKEMLİ KUTLAMALARINI YAPACAĞIZ”
100. yıl kapsamında Türkiye’nin en görkemli kutlamalarını yapacaklarını, Türkiye’de böyle bir kutlamanın daha önce yapılmadığını vurgulayan Soyer, “100. Yıl için Temmuz ayından başlayarak 2023 Mart ayına uzanan 9 aylık bir kutlama dönemi organize ediyoruz. Çok görkemli, çok kapsamlı etkinlikler yapılacak. Tüm bunların sonunda 17 Şubat-4 Mart 2023 tarihinde İzmir İktisat Kongresi’ni yeniden toplayarak Türkiye’nin önümüzdeki 100 yılına projeksiyon tutacağız” diye konuştu.
Bu haber 27.6.2022 09:34:09 tarihinde eklenmiştir.

Soyer'den çarpıcı açıklamalar: Körfez için Mersin'den iki gemi geliyor, sorunu çözeceğiz!

İzmir'de yeni haftada hava nasıl olacak?

Kabine yarın toplanıyor! Masada hangi başlıklar var?

Kınıklı Öğrenci Akıl Ve Zekâ Oyunlarında Türkiye 2'ncisi Oldu

Türkiye’de Belgeselin 100 Yıllık Retrospektifi Bornova’da yapıldı

Ev taşıyan üniversitelilere Büyükşehir’den ücretsiz nakliye hizmeti

Yaralı yavru domuz tedavi altında

CHP’li Bakan: “Bu bize değil, Hamza Dağ ve AKP’li yerel siyasetçilere yanıt”

Alman KfW IPEX-Bank temsilcilerinden Başkan Soyer’e ziyaret

Öykü Gürman Bergama'yı coşturdu...

Bergama Kermes Festivali 6. günü etkinlikleri halkın memnuniyeti ile tamamlandı

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nden Bornova’ya ödül

Körfezin İlk Mavi Bayrak Plajında Yüzen Belediye Başkanı: Mustafa İnce

Karabağlar'da asfaltlamalar hız kesmeden sürüyor

Torbalı’nın şehiriçi sorunu son buluyor

Başkan Tugay’a “Sıfır Ayrımcılık Derneği Sağlık Politikaları Özel Ödülü”

Tepki çeken kararın gerekçesi açıklandı!

Çıray’dan Erdoğan’ın o sözlerine manidar çıkış:” Ya çıkan yangını söndüremeyene ne ceza verilmeli?”

2022© Bu sitenin tüm hakları saklıdır.