Yaralı yavru domuz tedavi altında

Yerel Yönetimler

Yaralı yavru domuz tedavi altında

 İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Seferihisar’da bir aracın çarptığı tahmin edilen yavru domuzu tedavi altına aldı. Yaralı hayvan tedavisi tamamlandıktan sonra, doğal yaşam alanına bırakılacak.




Sokak hayvanlarını tedavi ederek sağlığına kavuşturan İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, bu kez de yavru bir domuz için seferber oldu. Seferihisar’da bir aracın çarptığı tahmin edilen erkek yavru domuz, gelen ihbar üzerine Acil Müdahale ekipleri tarafından Bornova Gökdere’deki Pako Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsü’ne götürülerek tedavi altına alındı. Veteriner İşleri Şube Müdürü Umut Polat, yavru domuzda trafik kazası sonrası travma geliştiğini ve buna uygun koruyucu tedavi prosedürlerini uyguladıklarını söyledi. Tedavinin sürdüğünü belirten Umut Polat, yaban hayvanlarına yönelik bu tür durumlarla karşılaşılması halinde önce Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’ne haber verilmesi gerektiğini söyledi. Onlara ulaşılamaması halinde İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü’ne başvuru yapılabileceğini de ifade eden Polat, “Toplumda yaşamı birlikte sürdürdüğümüz tüm canlılara karşı bizim bir sorumluluğumuz var. Bu canlıların bu tür sorunlarla karşılaşması halinde lütfen bizlere bildirin” dedi.

 

 “UYGUN CERRAHİ MÜDAHALELERİ YAPTIK”

Veteriner Hekim Devran Aydın da yavru domuzun kalçasında kırık olduğunu belirlediklerini söyledi. Uyluk kemiğinin de kalça ile bağlantısının koptuğunu ifade eden Aydın, “Uyguladığımız tedavi ile bacağın kalça ile olan bağlantısını yeniden sağladık. Sürtünmeden dolayı yaraları var. Biz uygun cerrahi müdahaleleri yaptık. İyileşmesi için gözetimimiz altında tedavisi sürüyor” diye konuştu.

Yavru domuz tedavisi tamamlandıktan sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından doğal yaşam alanına bırakılacak.

 




Bu haber 26.6.2022 12:36:51 tarihinde eklenmiştir.


Okuyucu Yorumları

Haber Gezintisi

  • Soyer CHP il yönetimiyle bir araya geldi…'Aramızda sorun varmış gibi...'

  • İzmir uluslararası fuar için ev sahipliğine hazır

  • Karşıyaka Efsane Kaptan Erol Baş’ı Andı 

  • Efes Selçuk Pamucak Sahili’nde Bu Yaz İki Büyük Festival

  • Yücel’den Kahramanlara Teşekkür İktidara Uyarı: “Duyarlı Olun, Sözünüzü Tutun”

  • İzmir'de konut satışları yüzde 9,6 oranında arttı: İlk 10’da hangi ilçeler var?

  • Başkan Artcı’dan seçim değerlendirmesi: “Aynı filmin devamını izleyecek gibiyiz!”

  • Önce CHP’den, şimdi de  başkan yardımcılığından istifa etti!

  • Milletvekili Sındır, “1 yıl önce uyardık, asbestli ölüm gemisi istemiyoruz!”

  • Kayalar'dan 'seçim' mesajı: “Kazanan Mendereslilerin iradesi!”

  • Kemalpaşa Belediyesi Çalışanlarına Yüzde 24 Oranında İyileştirme

  • Kınık AQUA Park Açıldı…Açılış Düğün Bir Arada

  • Çeşme Ildır Yangını sonrası Valilikten  bir kez daha fırtına uyarısı!

  • Çiğli'de “Dijital İmar Ruhsatı” Uygulamasının İlk Etabı Hizmete Girdi

  • CHP’li Purçu: “Kimsenin Ülkesine Almadığı Asbest Yüklü Gemi Türkiye’ye Geliyor!”

  • Karşıyaka’da çocuklara yönelik iki yeni kurs

  • Başkan Soyer genç girişimcilere müjdelemişti…Siber Güvenlik Girişimcilik Programı başlıyor

  • “Seferihisar Dayanışması” büyüyor

Benzer Haberler