Menderes’te 20 yıllık Cemevi hasreti sona eriyor

Yerel Yönetimler

Menderes’te 20 yıllık Cemevi hasreti sona eriyor

İzmir Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, “Alevi canlarımızın 20 yıldır beklediği cemevini ilçemize kazandırmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz.” dedi.




Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ile Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Yetkilisi Hüseyin Han ilçeye kazandırılacak cemevinin tahsisi için protokol imzaladı.

CEMEVİ ARSASININ TAHSİS İŞLEMİ TAMAMLANDI

Tahsisi gerçekleşen arsayla ilgili açıklamalarda bulunan Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, “İlçemizde yaşayan Alevi canlarımızın 20 yıldır hasretle beklediği cemevimizi Menderes’imize kazandırmak için tahsis işlemlerimizi tamamladık.” diye konuştu.

Barbaros Mahallesinde ilçeye kazandırılacak cemevinin projesiyle ilgili de bilgi veren Başkan Kayalar, şunları kaydetti:

“Seçim zamanı verdiğimiz sözlerden biri olan ve ilçemize kazandırılacak cemevemizde, cem salonundan, sergi alanına; toplantı salonundan, kütüphaneye; müzik odasından, morga birçok alan yer alacak. Alevi canlarımız hayata geçireceğimiz cemevinde ibadetlerini gerçekleştirirken, kurs ve toplantılarla da sosyal etkinlikler gerçekleştirmiş olacaklar. Cemevimiz, tüm canlarımıza hayırlı, uğurlu olsun.”

“GEÇEN DÖNEMLERDE SÖZ VERDİLER AMA GERÇEKLEŞTİREN BAŞKAN KAYALAR OLDU”

 Alevi Kültür Derneği Menderes Şube Başkanı Vedat Ad ise, 2001 yılında kurulan bir dernek olmalarına rağmen cemevlerinin olmadığına dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“20 yıldır hasretle beklediğimiz ve her dönem söz verilen cemevimizin ilçemize kazandırılacağı için çok mutluyuz. Geçen dönemlerde söz verdiler ama gerçekleştiren Başkan Kayalar oldu. Bu hususta başkanımıza çok teşekkür ediyorum.”




Bu haber 22.2.2022 09:35:07 tarihinde eklenmiştir.


Okuyucu Yorumları

Haber Gezintisi

  • Menderes’te 20 yıllık Cemevi hasreti sona eriyor

  • Kılıçdaroğlu’ndan Bahçeli’ye ‘kandil’ yanıtı

  • Karşıyaka’da futbol şöleni

  • İzmir için sarı kod!

  • Çeşme’de 12 milyonluk arsa satışı!

  • Bakanla zirve iptal, Genel Başkan ile görüşecek!

  • Alpay Okyay: “Esnaf çıkmazda, lokantacılar destek bekliyor”

  • İstifa Pandemisi ve Beyin Göçü patronları harekete geçirdi

  • Bornova’da satranç heyecanı

  • Suya zam meclisten geçti...Soyer’den hükümete çağrı: “Elinizi taşın altına sokmanız gerekiyor!”

  • Hollanda ile İzmir arasında ArtsMap ile sanat köprüsü kuruluyor

  • O paylaşıma tepkiler büyüyor: AK Parti'den CHP'li meclis üyesine istifa çağrısı!

  • CHP'li Bayır'dan Akbaşoğlu’na abaküslü tepki

  • Akşener Mersin’den seslendi: “Sizi dinlemeyeni cezalandıracaksınız!'

  • Başkan Gümrükçü’den adaylık açıklaması: Ben Başkan Soyer’in haykırışına kulak verdim, Dışarıdan gelip ortalık karıştırmak isteyene fırsat vermeyiz!

  • Haftalık vaka haritası açıklandı: İşte İzmir'de son durum!

  • İzmir'de konut satışlarında artış!

  • Halk Ekmek projesini iki kat büyütecek anlaşmanın imzaları atıldı

Benzer Haberler