Bornova Belediyesi’nin Türkiye Satranç Federasyonu İzmir İl Temsilciliği ile birlikte düzenlediği 'Bornova Belediyesi Satranç Turnuvası” Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapıldı.
İki gün boyunca çekişmeli müsabakalara sahne olan turnuvada dereceye girenler ödülleri düzenlenen törenle aldı.
Çocuklara satranç sporunu sevdirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen turnuvaya TSF Lisansına sahip 2021 - 2022 yılı vizesi yapılmış, olan 126 sporcu katıldı. 2008– 2015 yılları ve arasında doğan sporcuların yarıştığı etkinlikte eşleşmeler, 6 tur üzerinden İsviçre Sistemi’ne göre yapıldı.
İKİ YAŞ GRUBUNDA YAPILDI
Baş hakemliğini Uluslararası Satranç Hakemi Abuzer Altuntaş’ın yaptığı turnuvada 10 yaş ve altı kategorisinde Bora Savran birinci olurken, ikinciliği Yağız Efe Can, üçüncülüğü Hüseyin Ferhan Demir aldı. 14 yaş ve altı kategorisinde Arda Mert Koçu birinci, Yunus Emre Günebakan ikinci, Alper Demirtaş üçüncü oldu. Ekin Vural’ın birinciliği kazandığı 10 yaş altı en iyi bayanlarda, Eylül Derman ikinciliği, Zeynep Gülbeyaz üçüncülüğü elde etti. 14 yaş üstü bayanlarda ise sıralama; Zeynep Acar, Zeynep Erva Yüzügüldü ve Ela Bursalı şeklinde oluştu.
DERECEYE GİRENLERE ALTIN
Dereceye giren sporcuların ödüllerini Bornova Belediye Başkan Yardımcısı Barbaros Taşer, Türkiye Satranç Federasyonu İzmir İl Temsilcisi Hasan Karaköse ve Uluslararası Satranç Hakemi Abuzer Altuntaş verdi. Her iki kategoride birincilere yarım altın, ikincilere çeyrek altın, üçüncülere ise gram altın hediye edildi.
AMACIMIZ SATRANCI YAYGINLAŞTIRMAK
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, satrancın özellikle çocukların zeka gelişimi açısından önemli bir spor olduğuna dikkat çekerek “Sporun hemen her dalında çalışmalar ve yatırımlar yapıyor, kurslar açıyoruz. İlçemizde açtığımız ücretsiz satranç kurslarıyla da satrancı yaygınlaştırmak istiyoruz. Bu turnuvanın bu amacımıza büyük katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.
Bu haber 22.2.2022 08:12:59 tarihinde eklenmiştir.

İzmir için sarı kod!

Çeşme’de 12 milyonluk arsa satışı!

Bakanla zirve iptal, Genel Başkan ile görüşecek!

Alpay Okyay: “Esnaf çıkmazda, lokantacılar destek bekliyor”

İstifa Pandemisi ve Beyin Göçü patronları harekete geçirdi

Bornova’da satranç heyecanı

Suya zam meclisten geçti...Soyer’den hükümete çağrı: “Elinizi taşın altına sokmanız gerekiyor!”

Hollanda ile İzmir arasında ArtsMap ile sanat köprüsü kuruluyor

O paylaşıma tepkiler büyüyor: AK Parti'den CHP'li meclis üyesine istifa çağrısı!

CHP'li Bayır'dan Akbaşoğlu’na abaküslü tepki

Akşener Mersin’den seslendi: “Sizi dinlemeyeni cezalandıracaksınız!'

Başkan Gümrükçü’den adaylık açıklaması: Ben Başkan Soyer’in haykırışına kulak verdim, Dışarıdan gelip ortalık karıştırmak isteyene fırsat vermeyiz!

Haftalık vaka haritası açıklandı: İşte İzmir'de son durum!

İzmir'de konut satışlarında artış!

Halk Ekmek projesini iki kat büyütecek anlaşmanın imzaları atıldı

Başkan Oran; “Bu projeyi eleştirenlerin iyi niyetli olduklarını düşünmüyorum”

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden dar gelirli, esnaf, tarıma özel tarifeler ve “insani” çözüm

AK Partili Sürekli'den “Kamu zararı var” çıkışı!

2022© Bu sitenin tüm hakları saklıdır.