Torbalı Belediyesi tarafından 1 yıl aradan sonra yarın saat 10.30’da Özbey Deve Güreşi Arenası’nda düzenlenecek olan 13. Geleneksel Deve Güreşi Festivali’ne katılacak develer, bugün ilçe merkezinde kortej yürüyüşü yaptı
Torbalı Belediyesi tarafından 1 yıl aradan sonra yarın saat 10.30’da Özbey Deve Güreşi Arenası’nda düzenlenecek olan 13. Geleneksel Deve Güreşi Festivali’ne katılacak develer, bugün kortej yürüyüşü yaptı. Festival öncesi toplanan develer, ilçenin en işlek caddelerinde sahipleri ile birlikte yürüdü. Torbalı Belediyesi ekipleri tarafından açılan müzikler eşliğinde yürüyen develere ilçe sakinleri de yoğun ilgi gösterdi. Yürüyüşe katılan develeri kameralarına kaydeden Torbalılılar, ilçe sokaklarında bu tarz renkli etkinlikleri özlediklerini kaydetti.
DEVELER YARIN SAHNE ALACAK
Torbalı’da ilk olarak merhum Başkan İsmail Uygur tarafından düzenlenen ‘Deve Güreşi Festivali’nin bu yıl 13’üncüsü düzenlenecek. İlçe ve bölge halkının en büyük eğlencelerinden olan, tarihi ve kültürel öğelerin yaşatıldığı ve her yıl 30 bine yakın kişinin takip ettiği festival için bütün hazırlıklar tamamlandı. Bölgenin yanı sıra Antalya ve Çanakkale gibi şehirlerden pehlivan develerin boy göstereceği festival renkli görüntülere sahne olacak. Geçtiğimiz yıl koronavirüs salgını tedbirleri nedeniyle yapılamayan festival, 1 yıl aranın ardından yeniden gerçekleşecek. Yarın Özbey’de bulunan Deve Güreşi Alanı’nda gerçekleşecek olan festivale girişler ücretsiz olacak. Deve güreşlerinin yanı sıra festival alanında kurulacak olan stantlarla köylüler yöresel ürünlerini satma imkanı bulacak.
BAŞKAN TEKİN’DEN DAVET
Torbalı Belediyesi İzmir'den ve kent içinden alana ücretsiz ulaşımın sağlanması için İZBAN Tepeköy ve Torbalı istasyonlarından festival alanına ücretsiz servis kaldıracak. Deve Güreşi Festivali’nin Torbalı için ayrı bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, “Devecilik kültürü ve deve güreşleri için Torbalı ayrı bir anlam ifade etmektedir. Geçtiğimiz yıl koronavirüs salgını nedeniyle maalesef yapamadık. Bu yıl ise büyük bir coşku ile festivalimizi gerçekleştireceğiz. Festival için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Bölgenin en büyük deve güreşi organizasyonuna imza atacağız. Tüm Ege halkını yarın gerçekleştirecek olduğumuz Torbalı Belediyesi 13. Geleneksel Deve Güreşi Festivali’ne bekliyoruz. ”ifadelerini kullandı.
Bu haber 5.2.2022 14:49:35 tarihinde eklenmiştir.

Bölgenin en büyük deve güreşi yarın Torbalı’da

CHP İzmir ailesine 450 yeni üye katıldı

Büyükşehir masal evi sayısını 12’ye çıkardı: Başkan Soyer; “Ülkenin eğitim sistemi çürümüş ama biz iktidarda bunu da düzelteceğiz!”

Salıcı yeni il binasını ziyaret etti: “İlk kez görüyorum...'

Yemekte takılan 'burun maskeleri' gündemde! Uzmanlar ikiye bölündü

EİB, 7 ülkeye tarım ihracatını 1 milyar dolara çıkaracak

Urla'da 439 milyonluk satış! Resmi Gazete’de yayınlandı

Memleket Partisi Genel Başkanı İnce : “İzmirli seçeneksiz değil”

Yukarı Kızılca’ya Maden Başvurusuna isyan!

Meteoroloji tarih verip açıkladı: Soğuklar yurdu terk ediyor!

Şadan Gökovalı Çiğli’de şarkılarla anıldı

Gaziemir’de atık dallar evleri ısıtacak

Bornovalı minikler sahneye çıktı

Meslek Fabrikası Narlıdere Kurs Merkezi açıldı

Buca Meclisi’nde hareketli saatler “Trafik Tartışması”

CHP’li Meclis üyesi istifa etti

Karabağlar'da yatırım geleceğe...

Ödemiş’te rengarenk Sömestr Şenliği

2022© Bu sitenin tüm hakları saklıdır.