Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) İzmir Bölge Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, 2019 yılı aralık ayında İzmir’de 12 bin 284 olan konut satışı, 2020 yılı aralık ayında yüzde 52,8 oranında azalarak
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) İzmir Bölge Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, 2019 yılı aralık ayında İzmir’de 12 bin 284 olan konut satışı, 2020 yılı aralık ayında yüzde 52,8 oranında azalarak 5 bin 794 oldu.
Konut satışlarında İstanbul 20 bin 236 konut satışı ve yüzde 19,1 ile en yüksek paya sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul’u 9 bin 990 konut satışı ve yüzde 9,4 pay ile Ankara, 5 bin 794 konut satışı ve yüzde 5,5 pay ile İzmir izledi. Konut satış sayısının düşük olduğu iller sırasıyla 18 konut ile Ardahan, 20 konut ile Hakkari ve 100 konut ile Bayburt oldu.
İzmir’de bin 789 konut ilk defa satıldı
İzmir’de ilk defa satılan konut sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 52,4 oranında azalarak bin 789 oldu. İzmir’de toplam konut satışları içinde ilk satışın payı yüzde 30,9 oldu. İlk satışlarda İstanbul 6 bin 391 konut satışı ve yüzde 17,3 ile en yüksek paya sahip olurken, İstanbul’u 2 bin 332 konut satışı ile Ankara ve bin 789 konut satışı ile İzmir izledi.
İzmir’de ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 72,3 oranında azalarak bin 35 oldu. İzmir’de aralık ayında satışı yapılan konutların yüzde 17,9’u ipotekli satış olarak gerçekleşti. İpotekli satışların yüzde 24,7’sini ilk satış, yüzde 75,3’ünü ise ikinci el satışlar oluşturdu.
Konut satışlarında Karşıyaka birinci
Nüfusu 150 bin üzeri ve konut satış sayısı yüksek olan ilçelere göre İzmir’de, 2020 aralık ayında en fazla konut satışı Karşıyaka’da gerçekleşti. 2020 aralık ayında Karşıyaka’da 603 konut satılırken, Karşıyaka’yı 590 konut satışıyla Buca, 410 konut satışı ile Karabağlar, 398 konut satışı ile Çiğli, 371 konut satışı ile Menemen, 350 konut satışı ile Bornova, 347 konut satışı ile Torbalı, 283 konut satışı ile Konak ve 242 konut satışı ile Bayraklı takip etti.
Bu haber 14.1.2021 19:58:34 tarihinde eklenmiştir.

İzmir’de konut satışları yüzde 52,8 oranında azaldı

İZSU’dan esnafa pandemi desteği

AK Partili Atmaca’dan Gaziemir sel raporu

Zübeyde Hanım ölüm yıldönümünde anıldı

İzmir’de jandarma 600 litre kaçak şarap ele geçirdi

Çiğli Belediyesi’nden Çocuk Hakları Mücadelesine Uluslararası Destek
Manisa Şehir Hastanesinde sağlık çalışanlarına aşı vuruldu
AK Parti Aydın İl Kongresi’ne Bakan Selçuk ve Parti Sözcüsü Çelik katılacak
Salihli zabıtasından kasap denetimi

AK Parti’ye geçen Menemen Belediyesinde Aydın Pehlivan dönemi resmen başladı

Bayraklı Belediyesinde çalışanlara mesleki yeterlilik sınavı

Aşıdan sonra ateş ve baş ağrısı görülebilir

Bucalı minikler projeleriyle Türkiye’yi temsil etti
İzmir’de sağlık çalışanları ilk aşıyı oldu
Karşıyaka’nın kalbi KSK Fan Zone’da atacak
İzmir’de ev yangınında mahsur kalan anne ve kızı kurtarıldı
İzmir merkezli 12 ilde büyük terör operasyonu: 48 gözaltı

Menemen Belediyesi AK Parti’ye geçti

2021© Bu sitenin tüm hakları saklıdır.