Ana Manşet / Ege / Güncel / İzmir / Yerel Politika
AK Partili Mahmut Atila Kaya Demokrasi Üniversitesi Kampüsü’nün yapılacağı alanla ilgili görülen davada mahkemenin yürütmeyi kararı aldığını duyurdu ve Karabağlar Belediye Başkanı CHP’li Muhittin Selvitopu’na çok sert eleştirilerde bulundu
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atila Kaya uzun süredir tartışmalara neden olan Karabağlar ilçe sınırları içinde kalan Demokrasi Üniversitesi kampüsü için belirlenen araziye belediye tarafından açılan davanın sonuçlandığını duyurdu.
İzmir 1. İdare Mahkemesi Demokrasi Üniversitesi’nin kampüsü için Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirlenen arsası hakkında yürütmeyi durdurma kararı aldı. Bu karara göre kampüs o alana yapılamayacak. Karabağlar Belediyesi 80 hektarlık alanın 38 hektarlık alanının üniversite kampüsü için geri kalan 42 hektarın da TOKİ tarafından konut yapılmak istendiğini öne sürerek dava açmıştı.
Konu hakkında sosyal medya hesabından bir açıklama yapan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atila Kaya, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nu çok ağır sözlerle eleştirdi. AK Partili Kaya “Karabağlar'a en büyük kötülüğü yapan Sayın CHP'li Muhittin Selvitopu, tarih seni affetmeyecek! Bunu sakın unutma” diyerek şu paylaşımları yaptı:
“İzmir Demokrasi Üniversitesi'nin kampüsü için Karabağlar'da belirlenen alanın planlarına karşı, CHP'li Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu tarafından açılan davada karara varıldı.
İzmir 1. İdare Mahkemesi'ndeki 2019/1027 esas sayılı dava neticesinde, yürütmenin durdurulması kararı çıktı.
Kına yak Sayın Muhittin Selvitopu, kına yak! Bir kentin kaderiyle oynadın, Karabağlar'ın üniversite kenti olmasının önüne set çektin, ilçe insanının hayallerini kararttın. Kına yak, eserinle gurur duy!
Biz üniversitesiyle, spor tesisleriyle, sosyal donatı alanlarıyla Karabağlar'ı marka kent haline getirmek istiyoruz. Karabağlar'a bir gelecek vizyonu çizmeyi hedefliyoruz. Siz ise Karabağlar'ı varoş görüyor, ilçenin büyük yatırımları almaması için engellemelerde bulunuyorsunuz.
Belediye Başkanı olduğu kentin gelişmesini istemeyen, yatırımları engelleyerek Karabağlar'a en büyük kötülüğü yapan Sayın CHP'li Muhittin Selvitopu, tarih seni affetmeyecek! Bunu sakın unutma.
Ve yine şunu unutma, istediğin kadar engellemeye çalış, istediğin kadar önümüze set çekmeye gayret et, Karabağlar'ın kalkınmasını ve gelişmesini engelleyemeyeceksin.”
Bu haber 27.02.2020 15:32:15 tarihinde eklenmiştir.
İdlib'den kara haber: 22 askerimiz şehit oldu!

Yücel'den AK Partili Kaya'ya sert yanıt: Sizin duruşunuza bir isim koymak zor
CHP Çiğli Gençlik Kolları, Deniz Gezmiş’i unutmadı
CHP İzmir’de görevlendirmeler tamam!
Muhtar toplantıları sürüyor: Tunç Soyer bu kez de Efes Selçuk ve Seferihisar’da

İl Başkanı Sürekli ödülü Erdoğan'ın elinden aldı!
Gruşçu’dan iktidara eleştiri yağmuru!
AK Partili Kaya’dan Selvitopu’na kına yak!

Menemen Belediyesi sulama kanalına düşen köpek için seferber oldu
İYİ Parti Karşıyaka’da o isim ben de varım dedi!
Yücel ve Yönetimine ziyaretçi akını
Alsancak Bornova Sokağı yayaların oluyor
İzmir Mozerellası için ilk adım atıldı

CHP İzmir’de merakla beklenen o kongrenin tarihi açıklandı!

Kemalpaşa’da çiftçiye ücretsiz toprak analizi
Pınar Susmuş: Bizim mücadelemiz kadınlara örnek oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarihi köşkü restore ediyor
3. Kadın Yönetmenler Festivali kapılarını açıyor

2020© Bu sitenin tüm hakları saklıdır.