YSK başkanı: Elektronik seçim sistemi geliyor

Politika

YSK başkanı: Elektronik seçim sistemi geliyor

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı, Türkiye’nin elektronik seçime geçmesinin şart olduğunu belirterek, bu konuda yerel seçimlerden sonra çalışacaklarını açıkladı.




Türkiye, ABD, Estonya, İsviçre, Kanada ve Brezilya gibi ülkelerde uygulanan elektronik seçim sistemine geçmeye hazırlanıyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, Türkiye’nin elektronik seçime geçmesinin şart olduğunu belirterek, bu konuda yerel seçimlerden sonra çalışacaklarını açıkladı.

Hürriyet’ten Oya Armutçu’ya konuşan Yener, "Bir ya da iki seçim sonrası elektronik oylamaya belki önce yurtdışından başlarız. Seçmen sayımız daha az diye. Türkiye nihayetinde elektronik oylamaya geçecek. Kurulda, 2014’te bu konuda bir çalışma yapılmış. Yurtdışına kurul üyelerimiz siyasi parti temsilcileriyle beraber gitmiş ama bu çalışmanın devamı gelmemiş. Biz de bu konuyu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Yener, "Bunun teknik olarak incelemesi yapılacak. Bizdeki mühendis arkadaşların da fikirlerini alıp bir rota çizeceğiz. Ama bunların hepsi yerel seçimlerden sonra. E-DEVLET üzerinden de olabilir. Bu alternatiflerin hepsi incelenecek, düşünülüp değerlendirilecek. Elektronik oylamaya geçilmesi benim düşünceme göre şart. Benim şahsi kanaatim bir seçim ya da iki seçim sonrası da olsa elektronik oylamaya geçilmesinin faydalı olacağıdır" diye konuştu.

Elektronik seçim sistemi ABD, Estonya, İsviçre, Kanada ve Brezilya gibi ülkelerde uygulanıyor.(Sol Haber)




Bu haber 16.6.2023 11:06:57 tarihinde eklenmiştir.


Okuyucu Yorumları

Haber Gezintisi

  • YSK başkanı: Elektronik seçim sistemi geliyor

  • Emekli aylıkları ödeme tarihi belli oldu!

  • Ödemiş’te sivrisinek ve haşereyle etkin mücadele

  • Hafta sonu plan yapacaklar dikkat!

  • Karşıyaka’da yaz spor okulları başlıyor!

  • İZBAN seferleri bayramda ücretsiz olacak!

  • Güzelbahçe basketbolda zirvede

  • Başkan İduğ, Bornova için Avrupa yolcusu

  • Menderes’te Kurban Yerleri Hazır

  • Başkan Soyer’den Brüksel’de uluslararası dayanışmanın önemine vurgu

  • Son Dakika: Ekrem İmamoğlu'nun davası ertelendi

  • Kılıçdaroğlu’dan Engin Özkoç'a özel görev

  • Seferihisar tarımının yeni yıldızı: Ekinezya

  • Hazırlıklar başladı: 19 yeni il önerisi!

  • Ahmet Piriştina unutulmadı

  • Bayraklılı öğrenciler sınav öncesi moral depoladı

  • İzmir Şehir Tiyatroları’na 6 dalda “Özdemir Nutku” ödülü

  • Buca’nın en donanımlı spor kompleksi için ilk adım

Benzer Haberler