Mahalle bostanı için kura çekildi

Güncel / Yerel Yönetimler

Mahalle bostanı için kura çekildi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kadifekale'de kurulan Mahalle Bostanı'nın yeni hak sahiplerinin belirlenmesi için düzenlenen kura çekimine katıldı.




Başkan Tunç Soyer kadınların üretmeye devam etmesini isteyerek, “Burada ürettiklerinizi siz tüketiyorsunuz. Ama satmak isterseniz biz satın alacağız. Aile ekonomisine de katkınız olacak” dedi.

 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sorunlara yerinde ve hızlı çözüm üretmek için kurulan Acil Çözüm Ekipleri ile mahalleleri gezdi. Başkan Tunç Soyer'in ilk durağı Konak'ın Birinci Kadriye Mahallesi oldu. İZBETON tarafından asfalt serimi yapılan yolu inceleyen Başkan Tunç Soyer, esnaf ve mahalle sakinleriyle de bir araya geldi. Yurttaşların sorunlarını dinleyen Soyer, vatandaşların yakın ilgisiyle karşılaştı.

 BOSTAN YERLERİ KURA ÇEKİMİ İLE BELİRLENDİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin iyi, temiz ve adil gıdaya erişimi kolaylaştırmak amacıyla Kadifekale'de kurduğu mahalle bostanı için 52 hak sahibi arasında kura çekimi yapıldı. Başkan Soyer de kura çekimine katıldı. Yaz sebzelerinin ekim ve dikimi için çekilen kurada Emel Acar,  44. parselde sebze ekimi yapmaya hak kazandı. Kurada ismi çıkan hak sahipleri bir yıl boyunca kendi parsalinde üretim yapabilecek.

 “ÜRETMEK, AİLE EKONOMİSİNE KATKI VEREBİLMEK ÇOK KIYMETLİ”

Kadınlarla sohbet eden Başkan Tunç Soyer, mahalle bostanı konusunda farklı çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Bu yıl yeni bir şey daha ilave ediyoruz. Ürettiklerinizi siz tüketiyorsunuz. Ama satmak isterseniz biz satın alacağız. Aile ekonomisine belki bir katkımız olur diye düşünüyoruz. Her ne üretirseniz, onu kendi mutfağınızda değerlendirebilirsiniz. Bu memlekette üretmek, aile ekonomisine katkı verebilmek çok kıymetli. Bu kararı verdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

 “HEP DAHA İYİSİNİ YAPMAYA GAYRET EDECEĞİM”

Herkesi önemsediklerini ifade eden Başkan Soyer, “Siz benim can kardeşlerimsiniz. Görüşmesek de bir araya gelmesek de bilin ki kalbim ve aklım sizinle. Elimden ne geliyorsa hep daha iyisini yapmaya gayret edeceğim. Görüyorum pırıl pırıl bebekler var. Hepinize uzun ömür diliyorum. Bilin ki her zaman yanınızdayım. 10 yıl Seferihisar'da belediye başkanlığı yaptım. 4 yıldır da İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde başkanlık yapıyorum. Hiç iktidarın belediyesi olmadım. İktidarın belediyesi olduğumuzda kaynaklarımız, gücümüz, kuvvetimiz çok daha fazla olacak. Bu belediye sizin belediyeniz. Ben de sizin ağabeyinizim, amcanızım, dayınızım... Ne derseniz deyin. Sonuna kadar sizin yanınızdayım. Nerede isterseniz orada yanınızdayım” dedi. Kadınlar da “Bize bu imkanı tanıdığınız için çok teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir katkı sundunuz” dedi. 1. Kadriye Mahallesi Muhtarı Hamdin Alpboğa da Başkan Soyer'e verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

 FIRAT FİDANLIĞI'NDA ÇALIŞMALARI İNCELEDİ

 Başkan Tunç Soyer, Buca'da Fırat Fidanlığı'nda süren çalışmaları da inceledi. Ardından Buca Mustafa Kemal ve İnönü mahallelerinde verilen hizmetler hakkında bilgi aldı. Vatandaşlarla da buluşan Soyer, talepleri dinledi.

 




Bu haber 3.5.2023 13:08:18 tarihinde eklenmiştir.


Okuyucu Yorumları

Haber Gezintisi

  • Kılıçdaroğlu, seçim öncesi bir kez daha İzmir’e geliyor!

  • CHP’li Taşkın’dan eleştirilere en detaylı yanıt: 'Bana ait olmayan içerikler dolaştırılıyor, Anlaşılan çok çaresiz kalmışlar!”

  • Mahalle bostanı için kura çekildi

  • İtalya’nın Türkiye Büyükelçisi Giorgio Marrapodi Soyer’i ziyaret etti

  • Bu merkez Alzheimer demans hastalarını hayata bağlıyor

  • “Potansiyel enerjiyi kinetik enerjiye dönüştürecek”

  • Torbalı’da Hıdırellez ateşi yanacak

  • Çeşme Belediyesi Tiyatro Günleri başlıyor!

  • Buca Onat Tüneli’nin viyadük yolu 7 Mayıs’ta açılıyor

  • Soyer: “Bu kardeşliği yaşatmaya kararlıyız”

  • Bornova’da sahne çocukların

  • Menderes’in Mahallerinde Kilit Parke Taşı Mesaisi

  • Narlıdere’de Asfalt Mesaisi

  • Foggo, Doğan ve Uzun Çiğli’den vatandaşlar ile buluştu… İşte o isimlerden önemli seçim mesajları!

  • CHP’li Yücel’den Kızılay Başkanına Sert Çıkış: İstifa Etme! Seni Görevden Alacağız

  • CHP’li Polat Sahaya indi bir dokundu bin ah işitti; ‘Peynir Alabilmek İçin Arabamı Sattım!’

  • Hıdırellez ateşi Buca Cezaevi alanında yanacak

  • Hedef depremzedeler için 10 milyon liralık kaynak

Benzer Haberler