Narlıdere Belediyesi, dünyaca ünlü şairimiz Nazım Hikmet’i 121.yaşında, onun şiirleriyle andı. Narlıdere Belediyesi ve 'Şiir Kalbimizde, Şiir, Edebiyat ve Kültür Platformu'nun işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte, Nazım Hikmet’in en sevilen eserleri, müzik dinletisi eşliğinde seslendirildi.
Narlıdere Belediyesi, evrensel değerimiz Nazım Hikmet’i ölümsüz eserleriyle andı. Nazım Hikmet’in 121.yaşında, Narlıdere Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) gerçekleştirilen etkinlikte, usta şairin dünyaya mal olan şiirleri Narlıdereliler ile buluştu. Narlıdere Belediyesi ve 'Şiir Kalbimizde, Şiir, Edebiyat ve Kültür Platformu'nun işbirliği ile gerçekleştirilen etkinliği Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin de takip etti. Mavi Gözlü Dev’in en sevilen eserlerinin Doğa Eryarar’ın gitar dinletisi eşliğinde hayat bulduğu gece, vatandaşlardan büyük alkış aldı.
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Türk edebiyatının önemli ismi Nazım Hikmet’in bir halk şairi olduğunu ifade ederek, “Nazım Hikmet, sadece özgünlüğü ile öne çıkan, aklından gelenleri kâğıda döken bir şair, öykü ve roman yazarı değildi. O, eserlerinde tüm insanlığa hitap ettiği ve dünyayı kucakladığı için evrensel değerimizdi. Nazım Hikmet hayatı boyunca halktan, yani bizden biri oldu. Düşünceleri her zaman toplumda karşılık buldu. Nazım Hikmet’i, 121. doğum yılında rahmetle ve özlemle anıyorum. Bu geceye emek verenlere teşekkür ediyorum” dedi.
'Şiir Kalbimizde, Şiir, Edebiyat ve Kültür Platformu Başkanı Metin Soydeveli, Nazım Hikmet’in bu toprakların yetiştirdiği en büyük değerlerden biri olduğunu belirterek, “Nazım Hikmet’in iç dünyasına yaptığı yolculuğu, evrenselliğini ve yurtseverliğini paylaştığımız bu gecede bizlere ev sahipliği yapan Narlıdere Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
ŞİİR GECESİNE KATKI VERENLER
Metin Soydeveli, Dilek Aksel, Birhan Akarsu, Aydın Yavuzer, Aygül Eroğlu, Birhan Akarsu, Dilek Aksel, Ekrem Keleşoğlu, Eleattin Demirbaş, Elif Çırak, Senem Türkaydın Elmalı, Gülizar Atan, Hüsnü Sönmezer, Kadir Karpuz, Kemal Kantar, Masal Elmalı, Metin Soydeveli, Muhittin Bilgin, Nurcan Kemaneci, İsmet Almaz, Nurdan Yaveroğlu, Suna Yılmaz, Süreyya Türkaydın, Şerif Kutludağ, Turan Gülel, Türkan Bardakçı, Yasemin Yazgan ve Ümral Erol.
Bu haber 4.2.2023 10:09:13 tarihinde eklenmiştir.

Narlıdere’de Nazım Hikmet Gecesi
Geleceğin Şefleri Mutfakta!

AK Parti İzmir, 30 ilçede eş zamanlı sahadaydı…Başkan Sürekli gündemi değerlendirdi

Toplam Kalite Yönetimi Belgesi “ISO 9001” Karabağlar'da

Eski eşini katletti kaçarken yakalandı

İktisat Kongresi öncesi Başkan Soyer'den vekillere sunum!

Menemen’de bir kez daha Seyrek tartışması...Mecliste metre kare ve haciz gerginliği!

Beko’dan mülteci kampı iddiası, Başkan’dan açıklama, AK Parti’den eleştiri!

Başkan Soyer Roman sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi: “Bütün Romanları kucaklayarak yerelde çözüm üreteceğiz”

Mutabakat metnine tepki gösterdiler AK Parti’ye katıldılar

KARBEL AŞ'de toplu iş sözleşmesi sevinci

Narlıdere Metrosu için 30 milyon Euro finansman

Sasalı’nın İmar Sorunu Çözüldü: Mülk Sahipleri Tapularına Kavuştu

CHP Bergama Örtünde birlik kahvaltısı…Eski parti büyükleri ile bir araya geldiler!

CHP Genel Merkez'e 'Ben Kemal, geliyorum!' pankartı

CHP İzmir’den Bir Günde Beş İlçede Saha Çalışması Aslanoğlu: Beklenenden Daha Büyük Bir Dip Dalga Geliyor

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Uluslararası Afiş Yarışması sonuçlandı

Karşıyaka’da mübadelenin asırlık tarihi konuşuldu

2023© Bu sitenin tüm hakları saklıdır.