Marmaris’te alevlerle mücadelede üçüncü gününde de devam ediyor: Yangın 5 ayrı noktada ilerliyor

Ana Manşet / Güncel

Marmaris’te alevlerle mücadelede üçüncü gününde de devam ediyor: Yangın 5 ayrı noktada ilerliyor

Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan ve 400 hektarı aşkın alanda etkili olan orman yangını, 3'üncü günde, 5 ayrı noktada ilerliyor.




Bakan Kirişci, yangındaki son duruma ilişkin "Özellikle rüzgar hızındaki artış, hava sıcaklığındaki yükseliş yangının yeniden harlanmasına, alevlenmesine neden oldu. Bir kontrolsüzlük yok ama kontrol altına alınmış bir yangın da söz konusu değil" dedi.

Hisarönü Mahallesi'nin Bördübet mevkisinde Küfre Koyu'ndaki kızılçam ağaçlarıyla kaplı ormanda, 21 Haziran günü saat 20.02'de yangın çıktı.

Alevlerin yaklaştığı Bördübet ve Değirmenyanı bölgesinde 31 ev, görevlilerin uyarısıyla boşaltıldı. Havanın kararmasıyla alevlere gece boyunca karadan müdahale edildi.

 '52 HANEDEN 152 VATANDAŞIMIZI TAHLİYE ETTİK'

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, dün gece, Orman Genel Müdürlüğü mobil izlemenin bulunduğu Küfre Koyu'nda yaptığı açıklamada son durumla ilgili bilgi verip, "An itibarıyla yangının kontrol altına alındığını ifade ettim ve şu eklemeyi yaptım. Önümüzdeki saatlerde hava sıcaklığı ve rüzgarın hızına bağlı olduğunu söylemiştik. 1-2 lokasyonda tam da dediğimiz gibi hava sıcaklığı arttı ve rüzgarın hızı 60 kilometreye çıktı. Hava araçları ve yer araçları her iki noktada değerlendirmelerimizi yaptık. Rüzgar olumsuz etkiledi, tedbirler alındı, müdahale sürüyor. Geçtiğimiz yıl ülke olarak edindiğimiz çok önemli bir tecrübe var. 1945'ten bu yana en büyük orman yangını olmuştu. O tecrübeyi de arkamıza alarak ciddi bir çalışma yürütüldü. Geçtiğimiz sene 3 tane uçağımız vardı bu yıl 20. Yer aletleri çok çok önemli. Bir anlamda kara kuvvetleri çok önemli. Bugün itibarıyla helikopter ve uçak sayımız 41'e çıktı. 52 haneden 152 vatandaşımızı yerleşim yerlerinden tahliye etmek zorunda kaldık. Tamamen emniyet amaçlı. Alınması gereken tüm önlemler alındı" diye konuştu.

 ALEVLERLE MÜCADELEDE 3'ÜNCÜ GÜN

Bölgede 3'üncü günde 400 hektarı aşkın alanda etkili olan yangın, Değirmenyanı, Bördübet, Amazon Yedi Adalar, Okluk Koyu ve Çubucak mevkilerine ilerledi. 5 noktada etkili olan alevlere günün ilk ışıklarıyla birlikte müdahaleye tekrar başlandı.

Orman Genel Müdürlüğü'nden bölgede rüzgarın saatte 23 kilometre hızla estiği, sıcaklığın ise 27 derece olduğu öğrenildi.

SABOTAJ İDDİALARINA YANIT VERDİ

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, yangınla ilgili açıklama yaptı.

Kirişci şunları söyledi:

"Neredeyse soğutma çalışma yapabileceğimiz bir noktaya geldik. Bu şartların devam etmesi durumunda, hava sıcaklığının ve rüzgar hızının artmaması temennimizdir dedik ama maalesef bu endişemiz gerçek oldu. Rüzgardaki artış ve sıcaklıktaki yükseliş yangının yeniden harlanmasına neden oldu.

Yangın kontrol altına alınmış değil. Yangını yarın kontrol altına alma durumumuz olabilir.

51 haneden 151 kişinin bölgeden tahliyesi yapıldı.

(Sabotaj şüphesi var mı?) Bizim tabi bakanlık olarak ilgili olduğumuz bir alan değil. Ama tabii ki her vatandaşımız gibi bizim de aklımıza geliyor."( Cumhuriyet.com.tr)

 




Bu haber 23.6.2022 11:23:07 tarihinde eklenmiştir.


Okuyucu Yorumları

Haber Gezintisi

  • Marmaris’te alevlerle mücadelede üçüncü gününde de devam ediyor: Yangın 5 ayrı noktada ilerliyor

  • KİT Komisyonu’nda İzmir’in tarım modeli tartışma konusu oldu…CHP’li Sertel komisyon üyelerini İzmir’e davet etti

  • CHP’li Bakan: “Çavuşoğlu, SADAT Başkanı’nı yalanladı!”

  • CHP'li Vekilden Soylu'ya: İçinizdeki Çürük Elmaları Temizleyin!

  • İzmir'e şehit ateşi düştü!

  • Tire’de 25 milyonluk arsa satışı!

  • CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç:“Aktrol itirafçı, AKP ve Süleyman Soylu sus pus oldu”

  • Gaziemir’de kamusal alanlar çoğalıyor…Porta Gaziemir 2 hizmette

  • Başkan Kayalar’dan Ankara çıkarması

  • CHP’li Polat: Sandıktan Korkmayın, Sandık Bütün Sorunları Çözer

  • Muğla’da ormanlar yine yandı ciğerlerimiz kül oldu

  • Karşıyaka’da 96. Yıl Coşkusu

  • İzmir’de “Hayatı Yakala”dılar

  • Buca sokaklarında yaz çiçekleri zamanı

  • Bornova'da Sağlıklı Mutfak Atölyesi

  • İzmirli Demir Lady IRONMAN’de mücadele edecek

  • Kılıçdaroğlu’nu Efes Selçuk’ta Çocuklar Karşıladı

  • Kılıçdaroğlu'na havalimanına inmesine izin vermediler!

Benzer Haberler