Torun Van’dan seslendi: “Her Firavunun bir Musa’sı vardır!”

Politika

Torun Van’dan seslendi: “Her Firavunun bir Musa’sı vardır!”

Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan yardımcısı Seyit Torun, Van’da gerçekleşen Belediye Başkanları çalıştayında konuştu.




Sevilcan GÜNAY/ EHAEGE- Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Van’da yapacağı ve üç gün sürecek olan Belediye Başkanları çalıştayı dün start almıştı. Bugün “Genel seçim” gündemi ile yapılacak çalıştayın açılış toplantısı gerçekleşti. Çalıştaya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun, Oğuz Kaan Salıcı, Onursal Adıgüzel ile Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka, Gençlik Kolları Başkanı Gençosman Killik ve 11’i büyükşehir olmak üzere 225 belediye başkanı katıldı.

 

TORUN: “SEÇİM SÜRECİNİ KONUŞACAĞIZ”

Çalıştayın açılışında konuşan Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İktidarın CHP’li belediyeleri baskı altına aldığına dikkat çekti. Torun, “ Türkiye’nin 4 bir yanından belediye başkanlarımız ile beraber Van’da bulunmanın heyecanını yaşıyoruz. Sosyal belediyeciliğin dersini iktidara veren başkanlarımızla beraberiz. Van’a sadece bir toplantı düzenlemek için gelmedik, dün belediye başkanlarımız 13 ilçede esnaf ve vatandaş ile buluşup, herkesin derdini dinledi. Genel seçim  mottosu ile bugün burada toplandık ve bizler bugün belediye başkanlarımıza seçim sürecinde neler yapacağımızı, yapmamız gerektiğini  anlatacağız,  başkanlarımızdan 3 yıllık hizmet sürecini dinleyeceğiz, daha sonra da  ve 2 yılda da yapılması gerekenleri konuşacağız” ifadelerini kullandı.

“BELEDİYELERİMİZ İKTİDAR ZULMÜ ALTINDADIR”

Belediye Başkanlarının 3 yıldır ciddi anlamada iktidar tarafından baskıya uğradığını kaydeden Torun, “3 yılda belediyelerimiz çok büyük adaletsizliklere maruz kaldı ve bu adaletsizlikler devam ediyor. Tüm kamu kaynakları belediyelerimize kapatıldı, partizanlık devam ediyor. Sırf CHP’li belediye diye kaynaklar kesilmektedir, Seçimde kazanmadıkları belediyelerimize masa başı her gün talimatlı müfettişler göndererek belediyelerimizin kapısındalar. Suç arayıp bulamayanlar artık sahte suçlar üretmektedir.  Van’dan tüm belediye başkanlarımız ile beraber bir kez daha sesleniyoruz onlar ne yaparsa yapsınlar başkanlarımızın hizmetine mani olmadılar ve olamayacaklar da halkın belediyeleri şikayet etmeden her türlü engeli aşarak çalışmaya devam edecek. Belediyelerimiz iktidar zulmü altındadır. Vatandaş da bu zulümden nasibini alıyor ama milletimiz çaresiz değildir, milletin istikbalini milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır diyen neslin çocuklarıyız” diye konuştu.

“DEĞİŞİM RÜZGARLARI FIRTINAYA DÖNÜŞÜYOR”

Gelecekten umutlu olduklarını belirten Genel Başkan Yardımcısı Torun, “Gelecekten umutluyuz, kendi halkına sırtını dönen bir iktidar varsa elektriği kesilen vatandaş için elektriksiz kalmayı göze alan bir lider vardır,  adaleti olmayan bir iktidar varsa adalet için günlerce, ayakları parçalana parçalana yürüyen bir lider vardır.  Bu ülkeden kaçmak isteyenler, varken biz başka bir yere girmiyoruz, bu ülkedeyiz ve  bu ülkeyi  beraber ayağa kaldıracağız diyen bir lider vardır. Her firavunun bir Musa’sı vardır. Bu yıl umudun yoludur, biliyoruz ki artık umutsuzluk kaçıyor türkülerimizden, değişim rüzgarları fırtınaya dönüşüyor, kısa çöpün uzun çöpten hakkını alacağı günler yakın, karanlık günlerin aydınlığa çıkacağı günler yakın. Çankaya sizi bekliyor Sayın Genel Başkanım” dedi.




Bu haber 28.5.2022 11:10:11 tarihinde eklenmiştir.


Okuyucu Yorumları

Haber Gezintisi

  • Torun Van’dan seslendi: “Her Firavunun bir Musa’sı vardır!”

  • FabLab'da insansız su altı aracı üretilecek

  • TRT Genel Müdürü bandrol ücretlerindeki artışı değerlendirdi: “Son derece makul, gayet normal”

  • Menemen’de büyük örgüt buluşması

  • CHP'li Torun'dan 'başkanlarına operasyona' tepki

  • Bornova’da Halk Dansları Festivali

  • Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a yeni sorular!

  • Aqua Yaşam 1 Haziran Çarşamba günü açılıyor

  • AK Parti İzmir’den CHP’li Yücel’e jet cevap

  • Uluslararası 45. Grup Psikoterapileri Kongresi Başladı

  • CHP’li Başkanlardan Van çıkarması…İşte İzmirli Başkanlardan Van gözlemleri

  • Türkiye’nin ilk jeoloji festivali İzmir’de başladı

  • İzmir Şehir Tiyatroları’na 8 ödül birden!

  • CHP’den Çevre Kanunu’na şerh: “Amaç; atığı depozito sistemiyle önlemek değil, yıllık 20 milyar TL rantın nasıl dağıtılacağı!”

  • CHP İzmir Ödemiş’e Çıkarma Yaptı…Yücel’den AKP’ye Soyer Cevabı “Komik Duruma Düşüyorlar”

  • AK Parti İzmir’den ‘27 Mayıs Darbesi’ açıklaması

  • CHP'li Torun İktidara Van’dan yüklendi:  “Sadece kendi çevresinin çıkarlarını düşünen bu iktidardan bu ülkeye fayda gelmeyeceği açıktır”

  • CHP’li Polat: Çevreye Olan Bakış Açısını Değiştirmeliyiz

Benzer Haberler