İzmir’de Kent Konseylerinden Kaftancıoğlu’na destek

İzmir

İzmir’de Kent Konseylerinden Kaftancıoğlu’na destek

CHP İzmir İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun Yargıtay tarafından cezasının onanmasının yankıları hala devam ediyor. İzmir’den de duruma tepki geldi.




EHAEGE- Geçtiğimiz günlerde Yargıtay, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun 4 yıl 11 ay 20 günlük hapis cezasını onamış ve kendisine siyasi yasak getirmişti.  Bu duruma İzmir’den tepki geldi. İzmir Kent Konseyi, Çiğli, Karabağlar, Foça, Selçuk, Gaziemir, Bayraklı, Karşıyaka, Karaburun, Konak ve Narlıdere İlçe Kent Konseyleri ortak bir basın açıklaması yaparak duruma tepki gösterdi.

 

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Ülkemizde özellikle iktidar eliyle kışkırtılan siyasi kutuplaşmanın hayatın her noktasına nüfuz ettiği gerçeği ortadadır. Başta yargı sistemine güveni azaltan bu siyasi kutuplaşmaya ek olarak, diğer tüm  devlet organlarının siyasallaştırılması, demokrasi ve bir arada yaşama kültürümüze zarar vermektedir. Demokratik ve çağdaş bir ülkede olması gereken en temel hak ve özgürlüklerin başında ifade ve düşünce özgürlüğü yer almaktadır. Düşündüklerini ifade edebilme özgürlüğü, evrensel bir insan hakkıdır. İfade özgürlüğünün kısıtlandığı, düşüncelerini ifade eden insanların yargılanarak cezalandırıldığı toplumlarda gerçek bir demokrasi ya da insani gelişmişlikten söz edilemez.

“KARARI KINIYORUZ”

Yargının baskı altına alındığı bu dönemde CHP İstanbul İl Başkanı Sayın Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen kararın bağımsız bir değerlendirme ile verilmiş hukuki bir karar niteliği taşıdığına ilişkin ciddi endişelerimiz bulunmaktadır. Bu karar cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerine, demokrasimize, hukukumuza, kadınlarımızın siyasal yaşamdaki varlıklarına vurulan büyük darbedir. Bu hukuksuzluk bir cumhuriyet kadınını değil hepimizi mağdur etmiştir. Bizler kent yaşamının uzlaştırıcı, barıştırıcı ve birleştirici unsurları olan kent konseyleri olarak bu kararı kınıyoruz.

CANAN KAFTANCIOĞLU ASLA YALNIZ DEĞİLDİR!!!

Bu baskı günleri elbet geçecektir. İnanıyoruz ki tekrar Bağımsız Türk Yargısına duyulan ihtiyaç ve önem yakın zamanda anlaşılacaktır. Geriye baktığımızda, hafızalarımızda baskı ve zulümden beslenenlerin isimleri değil Canan Kaftancıoğlu gibi dik duran cumhuriyet kadınlarının ismi ve davranışları hatırlanacaktır. Canan Kaftancıoğlu asla yalnız değildir!!!




Bu haber 14.5.2022 09:03:39 tarihinde eklenmiştir.


Okuyucu Yorumları

Haber Gezintisi

  • İzmir’de Kent Konseylerinden Kaftancıoğlu’na destek

  • Çeşme'de korkutan deprem!

  • Karabağlar'da Engelliler Haftası söyleşisi

  • Gaziemir Meclisi'ne 'Sarnıç' damgası… Arda 'Fiyatları Tıpış Tıpış İndireceksiniz'

  • Kemalpaşa’nın Dünyaca Ünlü Kirazında Hasat Zamanı

  • Başkan Soyer’in doğum gününde gururlandıran ziyaret… “ESHOT’un kadın şoförleri İzmir’e değil Türkiye’ye örnek oldu”

  • Tarihi şehir Bergama’dan Heritage İstanbul Konferansı’na çıkarma

  • CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, SADAT'ın önüne geldi

  • 6 DSP'li eski başkan CHP’ye transfer oldu!

  • AK Partili Nasır müjdeyi verdi: Sarnıç'taki tapu sorununda mutlu son

  • Başkan İnce 4 bin 750 gününü anlattı

  • “Din, Beden, Cinsiyet; Neşeden Kedere” sempozyumu başladı

  • İzmir Metro’dan uyarı

  • Kemalpaşa Tarihi Yatırım İçin Gün Sayıyor

  • Canan Kaftancıoğlu’na hapis ve siyaset yasağı sonrası CHP’den kritik açıklama

  • “Nicola, Cozze, Kebap, Coca Cola” filminin özel gösterimi yapıldı

  • Minik elleriyle çilek toplayıp festivale davet ettiler

  • Uluslararası Karşıyaka Duvar Resmi Çalıştayı Başladı

Benzer Haberler