İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çiğli Güzeltepe Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamındaki hak sahipleriyle buluştu.
Hak sahiplerinin talebi üzerine yapılan düzenlemeyle İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de ilk defa 30 dönümlük arazisini projeye bedelsiz dahil etti. Başkan Tunç Soyer ise ekonomik krize rağmen kentsel dönüşümde kararlılık mesajı verdi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde yüz uzlaşı ve yerinde dönüşüm ilkesiyle Çiğli’nin Güzeltepe Mahallesi’nde yapmayı planladığı kentsel dönüşüm projesinde, talepler üzerine yenilenen proje hak sahiplerine sunuldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin güvencesi ve garantörlüğüyle yürütülen dönüşüm projesinde yurttaşların talepleri doğrultusunda yapılan değişiklikleri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer açıkladı. Güzeltepe Kentsel Dönüşüm Projesi İletişim ve Tanıtım Merkezi’ndeki toplantıya Başkan Soyer’in yanı sıra Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Cumhuriyet Halk Partisi Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Suphi Şahin ve hak sahipleri katıldı.
“SİZİN İÇİNİZE SİNSİN DİYE BU DEĞİŞİKLİKLER YAPILDI”
Başkan Soyer toplantıda “Burada gördüğünüz çalışmada özet itibariyle sizlerin önerileriyle, sizlerin talepleriyle ve sizin içinize sinsin diye bu değişiklikler yapıldı. Bir kere öncelikle binaların konumlandırılması değiştirildi. Eğime göre, vadinin konumuna göre ve manzaraya göre değişti. İkincisi, vaziyet planında bloklarda 7 daire vardı, bu sizlerden gelen talepler doğrultusunda 4’e indirildi ve metrekareler biraz daha büyütüldü. Ev içindeki mutfaklar da açık mutfak olmaktan çıktı. Kısacası yapılan tüm çalışmalar sizin istekleriniz doğrultusunda yeniden yapıldı” diye konuştu.
Toplantıda ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Dairesi Başkanı Ayşe Arzu Özçelik projedeki değişikliklerle ilgili hak sahiplerini bilgilendirdi.
Bu haber 27.4.2022 16:52:30 tarihinde eklenmiştir.

Güzeltepe’de hak sahiplerinin yüzünü güldüren düzenleme

En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Uzman isim yorumladı

Çiğli Belediyesi’nden Üreten Kadınlara Bayram Öncesi Destek

İzmir'de trafiğe kayıtlı araç sayısı 1.5 milyonu geçti!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde 6 bin memuru sevindiren imza

DEVA Partili Babacan’dan çarpıcı seçim kararı!

Başkan Aydın, “Seferihisar’a yatırımlar devam ediyor”

Kılıçdaroğlu: 'Geniş kitlelerin dertlerini Mısır'daki sağır sultan duydu, Saray'dakinin de duymasını isterim'

İzmir Uluslararası Portre Karikatür Şenliği sona erdi

Çocuklar sordu, Başkan Selvitopu yanıtladı
Soyer’den Bayraklı’da “Acil Çözüm” turu

Minik izleyicilerden Robinson’a büyük ilgi

Bornova’da Uluslararası Türk Daması Turnuvası heyecanı

Akşener'den '6'lı masa' açıklaması
81 il geneline İçişleri Bakanlığı'ndan maske genelgesi

Gönül Yazar kör mü oldu?

“Efelerin kartal yuvası” Lübbey festivale hazırlanıyor

Dikili limanı için proje askıya çıktı

2022© Bu sitenin tüm hakları saklıdır.