Çeşme’nin gözbebeği imara açıldı

Ana Manşet / Güncel

Çeşme’nin gözbebeği imara açıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çeşme Dalyan ve Sakarya Mahalleleri, Ayayorgi Mevkiine ilişkin 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Değişikliği planını onayladı.




Yeni planla birlikte bölge imara açıldı. Bu kararla Çeşme’nin gözde noktalarına villa tarzı evler yapılabilecek. Yeni planlar 1 ay süreyle askıda kalacak.

Çeşme’nin en gözde noktaları Çeşme Dalyan ve Sakarya Mahalleleri, Ayayorgi Mevkiine ilişkin planlar onaylanarak askıya çıktı.

İLGİLİ KARAR DUYURULDU

İlgili karar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından şöyle duyuruldu:

“Çeşme İlçesi, Dalyan ve Sakarya Mahalleleri, Ayayorgi Mevkiine ilişkin 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği Bakanlık Makamının 07.03.2022 tarih ve 3123141 sayılı Olur’u ile 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 109. maddesi uyarınca onaylanmıştır. Söz konusu 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği 3194 sayılı “İmar Kanunu” uyarınca 24.03.2022-22.04.2022 tarihleri arasında Valiliğimiz (Çevre, Şehircilik İklim Değişikliği İl Müdürlüğü), Anadolu Caddesi No:41/2 Bayraklı/İzmir adresinde 4. kat Tabiat Varlıklarını Koruma Şube Müdürlüğü ilan panosunda ve internet sayfasında 1 ay süreyle eş zamanlı olarak askıya çıkarılmıştır”

 YAPILANMANIN ÖNÜ AÇILDI

Bu kararla birlikte yapılaşmanın da önü açıldı. Hazırlanan ve askıya çıkan planda şu ifadeler yer aldı:

“Konut alanlarında yapılaşma koşulları E=0.30 En çok 2 kat, minimum parsel büyüklüğü 3 metrekare olacak.”

BELEDİYE HİZMET ALANI AYRILDI

Planda ayrıca; Ticaret, belediye hizmet, eğitim tesisi, sağlık tesisi, kültür ve sosyal tesis alanları ayrıldı. Burada yapılacak binalar da 2 katı geçemeyecek.




Bu haber 24.3.2022 12:08:27 tarihinde eklenmiştir.


Okuyucu Yorumları

Haber Gezintisi

  • Çiğli siyasetini yasa boğan ölüm: Meclis üyesi hayatını kaybetti!

  • Hipodromda Karşıyaka Rüzgarı

  • Büyükşehir ve huzurevi sakinleri çocuklara derman oldu

  • EBRD, Buca Metrosu’nun ihale kararına yönelik itirazı reddetti

  • CHP İzmir’den örnek çalışma: “CHP Dinliyor, CHP Çözüyor” 

  • Başkan Batur Kadın Muhtarlarla bir araya geldi

  • CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç: “Rantçı AKP, elini Çeşme’den çek!”

  • Başkan Eriş: “Çalışanlarımızın sağlığı ve iş güvenliği her şeyin başında geliyor”

  • Muharrem İnce: “Bunların Kayış Kopmuş”

  • Akşener: “Hep birlikte tam 24 milyar liralık kazık yedik'

  • Kılıçdaroğlu: İktidar o amirallere teşekkür etmeli

  • CHP’li Bayır: Tüketiciyi değil müteahhidi koruma kanunu

  • 5 Bin Kitaplı Atatürk Çocukları Kardelenler Kütüphanesi Açılıyor

  • Çeşme’nin gözbebeği imara açıldı

  • Narlıdere’de facianın eşiğinden dönüldü!

  • Başkan Soyer 1. Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı'na katıldı

  • Bakanlıktan şeker fabrikalarına inceleme!

  • İzmir'de trafiğe kayıtlı araç sayısı bir önceki aya oranla azaldı: Binlerce kişi aracını devretti, işte o rakamlar!

Benzer Haberler