İYİ Parti Lideri Akşener’den Ukrayna açıklaması

Politika

İYİ Parti Lideri Akşener’den Ukrayna açıklaması

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Başkanlık Divanı'nı topladı. Toplantı sonrası yapılan açıklamada Akşener, “Günümüzdeki durum iktidarın değil ülkemizin sorunudur' dedi.




İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Başkanlık Divanı'nı topladı. Toplantı sonrası yapılan açıklamada Akşener, “Günümüzdeki durum iktidarın değil ülkemizin sorunudur. Bu sorunun aşılması ise ulusal çıkarlarımızın gereği atılması gerekecek adımların istişare ve ortak akıl çerçevesinde belirlenmesi ile mümkün olabilecektir” dedi.

 

Ukrayna ve Rusya arasındaki uzlaşmazlığın bağımsız ve egemen bir devletin toprak bütünlüğünün ne ad altında olursa olsun ihlal edildiği bir noktaya gelmiş olması uluslararası hukukun ve kurallarının ihlali niteliğinde olduğu gibi Avrupa’nın güvenlik mimarisinin temel belgesi olan Helsinki Nihai Senedi ve o zamandan buyana varılmış olan diğer mutabakatların da yok sayılması demektir.

Rusya’nın “Özel Askeri Harekât” adı altında Ukrayna’nın Donbass bölgesinde yürüttüğü, Ukrayna’nın “silahsızlandırılması” adı altında ülkenin diğer bölgelerine de yaymış olduğu bu saldırının hem Ukrayna vatandaşları hem de Ukrayna’nın altyapısı ve ekonomisi açısından yıkıcı sonuçları olması kaçınılmaz görülmektedir.

İktidarın bu kaygı verici durumun özü konusunda mevcut askeri çatışma ortamında siyasi çağrıların ötesinde yapabileceği pek bir şey bulunmadığından, ekonomimizin mevcut kırılganlığı da dikkate alınarak, öncelik krizin ülkemize olabilecek yansımalarının asgari düzeyde tutulmasına, diğer ifadeyle krizin ülkemiz açısından gündeme getireceği sıkıntıların yönetilmesine verilmelidir.

Günümüzdeki durum iktidarın değil ülkemizin sorunudur. Bu sorunun aşılması ise ulusal çıkarlarımızın gereği atılması gerekecek adımların istişare ve ortak akıl çerçevesinde belirlenmesi ile mümkün olabilecektir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bu konuyu ele alacak olmasını memnuniyetle karşılıyor ve kriz yatışıncaya kadar Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, tüm siyasi parti liderlerinin düzenli bir şekilde bilgilendirilmeleri ve gerekiyorsa bir araya getirilmeleri çağrısında bulunuyoruz.

Bu krizden hem ülkemiz hem de bölgemiz için çıkarılacak çok ders vardır. Bunların analizini zamanı geldiğinde yapmak ve bu tür durumların tekrarını önlemek üzere yapılabilecekleri belirlemek de bir ulusal öncelik olmak durumundadır.




Bu haber 24.2.2022 14:14:29 tarihinde eklenmiştir.


Okuyucu Yorumları

Haber Gezintisi

  • İYİ Parti Lideri Akşener’den Ukrayna açıklaması

  • Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel’den Efes Selçuk’a Müjde!

  • Başkan Soyer'den anlamlı savaş mesajı: “Masumlar ve çocuklar için çok geç olmadan, durun!”

  • Kılıçdaroğlu: TBMM'yi acilen toplayın!

  • Son dakika haberi: Rusya - Ukrayna savaşı başladı! 8 can kaybı, 9 yaralı var. İşte son durum...

  • İZDEDA 6 Mart’ta çadırlı eyleme başlıyor! Özkan: “Artık sesimize kulak veri

  • Son dakika! Benzin ve motorine büyük zam geliyor

  • Dışişleri'nden Ukrayna'daki Türk vatandaşları açıklaması

  • İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer: “Şiddetin karşısında, emekçilerin yanındayız”

  • CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel zabıtalar için kanun teklifi verdi

  • Maskenin kalkacağı tarihi söyledi!

  • Havuz İzmir’e Avrupa’dan Mimarlık Ödülü

  • BM'den ilk açıklama: İnsanlık adına askerlerinizi geri çekin

  • Piyasalara Rusya şoku!

  • Aktarma istasyonları da artık Wizmirnet kapsama alanında

  • Başkan İduğ: 'Esnafın yanındayız'

  • Hasan Ali Yücel, Narlıdere’de anılacak

  • Başkan Kılıç köylerin taleplerini dinledi

Benzer Haberler