Çiğli’de 7 Mahallenin imar planları yola çıktı!

Güncel / Yerel Yönetimler

Çiğli’de 7 Mahallenin imar planları yola çıktı!

Çiğli Belediyesi şubat ayı olağan birinci birleşimi Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün idaresinde gerçekleşti. Ana gündem maddeleri 7 mahalledeki imar revizyon planları ile Kaklıç hava alanı oldu.




Sevilcan GÜNAY / EHAEGE- Meclis öncesinde Çiğli Belediyesi’nin ocak ayı boyunca gerçekleştirdiği hizmetlerin yer aldığı bir video gösterimi gerçekleşti.

Çiğli Belediyesi ile Manisa Saruhanlı Belediyesi’nin kardeş belediye olması konusu mecliste görüşüldü. Başkan Gümrükçü, “İzmir’de yoğun olarak Manisa Saruhanlı var ilçemizde de oldukça fazla Manisalı hemşehrimiz olması nedeniyle böyle bir karar aldık” dedi.

Atatürk Mahallesi 8809/7 sokak No: 22 adresinde bulunan imarında Pazar yeri olarak ayrılan alanda yapımı tamamlanan Atatürk Mahallesi Pazar yeri oluşturulması hususu komisyonlara gönderildi.

Mahalle muhtarlarının internet faturalarına ilişkin parasal bir üst limit belirlenmesi ve her yıl karar alınmaksızın değer oranlarının arttırılması husus da tüm komisyonlara gönderildi.

7 MAHALLEYE İMAR REVİZYONU YOLDA

Köyiçi ve Yakakent Mahallerinde 50 hektarlık alanda hazırlanan Köyiçi 1/5000 uygulamam imar planı revizyonu

Ahmet Efendi, Balatçık ve Küçük Çiğli Mahallerinde 166 hektarda hazırlanan Ahmet Efendi, Balatçık ve Küçük Çiğli 1/5000 ölçekli imar planı revizyonu

Yenimahalle ve Ataşehir Mahallelerinde 330 hektarlık alanda hazırlanan 1/5000 ölçekli ova kesim ve uygulama imar planı revizyonu üç madde de hukuk, imar, kentsel dönüşüm ile deprem ve afet komisyonlarına gönderildi.

BOZTEPE: “SİZİ TEBRİK EDERİM”

Ak Partili Grup Başkan Vekili Hüsnü Boztepe “Bu üç maddenin Çiğli’ye hayırlı olmasını diliyoruz, uzun yıllardır beklenen bir şeydi, bizler de oldukça mutluyuz, tekrar hayırlı olsun, geçmiş yıllarda yapılan planlar var ve orada çok dar kaldırımlar olduğunu gördük. Temennimiz özellikle Balatçık ve Köyiçi Mahallerinde en iyi şekilde bu uygulanır. Gelecek planı da oy birliğiyle oylarız. Size yaptığınız çalışmalar nedeniyle çok teşekkür ederiz. Gültepe Planlarına odalar dava açtı ve temennimiz burada en iyi planı çıkarır ve insanlarımıza en iyi şekilde sonuçlandırırız sizleri tebrik ederim” diye konuştu.

BAŞKAN GÜMRÜKÇÜ: “BUNUN ONURUNU VE GURURUNU YAŞAYACAĞIZ”

Başkan Utku Gümrükçü, “Umuyorum ben de hem teknik kurallara uygun hem hakkaniyetli hem de oy birliği ile Çiğli’nin gelecek 50 yılı için uygun planları yapacağız ve dönüşümün ilk adımını da Çiğlimizde atmış olacağız. Gelecek günlerde de halkımızın katılımcı fikrini hep aldık ve yine alarak bunu en güzel şekilde sonlandıracağız. Çiğli’ye geleceğini ve hakkettiği yeri kazandırma noktasında bunun onurunu ve gururunu yaşarız” ifadelerini kullandı.

AK Partili Meclis Üyesi Nedim Arslan, “Burada ki insanlara seçenek sunulması çok önemli, onların talep ve beklentilerini alarak bir çalışma yapacağız sizlere bunun için teşekkür ederiz” dedi.

KAKLIÇ HAVAALANI SİVİLLEŞTİRİLSİN!

CHP Çiğli ve İzmir Büyükşehir Meclis Üyesi, Ali Gül ise Kaklıç Havaalanı’nı gündeme getirdi. Gül,  “Kaklıç Havaalanı’nı sivilleştirme konusunda bir demeciniz vardı, zaten bu konuda Organize Sanayi Bölgesi de büyük bir heyecan yaşadı. Bunun hep beraber el ele vererek Çiğli’ye kazandırmalıyız” diye konuştu.

“DARBEZEDE ÇİĞLİ’YE BİR DARBE DE…”

Başkan Gümrükçü, Bizler Çiğli halkı olarak bunu hep konuşuyorduk,12 Eylül Darbesi öncesi Havaalanımız vardı. Geçtiğimiz günlerde  İstanbul’da bir büyüğümüzle konuşurken Çiğli Belediye Başkanıyım deyince ben oraya uçakla gelmiştim dedi.  Darbezede olan Çiğli’ye bir darbe de havaalanın Gaziemir’e taşınması oldu. Son Başkanımız Binali Yıldırım, İyi Parti İl Başkanımız Hüsmen Kırkpınar, Cumhur İttifakı, Millet İttifakı bu toplumsal talebi gündeme getiriyor. Yaz aylarında Bergama’ya gittik ve Bergama  Ticaret Odası Başkanı da Bergama’ya bir havaalanı açılamayacaksa eğer Bakırça’ya faydası olması için Kaklıç Havaalanı sivilleştirilsin dedi. Çiğlimizde İZBAN var, tramvay çalışmamız tam gaz devam ediyor  buna bir deniz yolu ile hava yolu ulaşımını da ekleyelim” ifadelerini kullandı.  

 




Bu haber 1.2.2022 19:06:36 tarihinde eklenmiştir.


Okuyucu Yorumları

Haber Gezintisi

  • Çiğli’de 7 Mahallenin imar planları yola çıktı!

  • Benzin ve motorine bir  zam daha

  • İzmir'de otel ve pansiyon esnafından zam eylemi

  • Pfizer-BioNTech'ten 5 yaş altı çocuklara özel aşı geliyor

  • Çiğli Sivil Toplum Platformu üyelerinden Başkan Soyer’e ziyaret

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nde toplu iş sözleşmesi imzalandı

  • Kılıçdaroğlu Grup Toplantısından seslendi:  “Erdoğan, daha sana çok sürprizlerimiz olacak, senin imzan olan belgeleri de açıklayacağız!”

  • Pehlivan’dan Oda Başkanlarına ‘hayırlı olsun’ ziyareti

  • CHP’li Sarıbal’dan TZOB’nin açıklaması sonrası TÜİK çıkışı: “Çarşı pazardaki yangının ne kadarı TÜİK'in enflasyon rakamlarına yansıyacağını göreceğiz!

  • CHP’li eski vekil  Aksoy’un cenaze programı belli oldu

  • Beko: 'AKP, dar gelirliyi karlar altında bıraktı!'

  • Başkan Koştu'dan, kilit parke döşenen yollara inceleme

  • Büyükşehir’den trafiği rahatlatacak 56,6 milyon liralık yatırım

  • Çeşme’nin ilk kapalı Pazar yeri  inşaatı Reisdere’de devam ediyor

  • Gaziemir’de doğa katilleriyle aralıksız mücadele

  • Dünden bugüne mübadelenin 99. yılı

  • İzmirli su altı fotoğrafçısı dünya birincisi oldu

  • Karşıyaka iki gün boyunca önemli isimleri ağırlayacak

Benzer Haberler