CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, İEKKK ve ESİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Sıtkı Şükürer’in mübadeleyle İzmir’e gelen muhacirleri hedef alan sözlerine sert tepki gösterdi. Sındır “Haddinizi bilin Sayın Şükürer!” dedi.
EHAEGE- Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu’nun (İEKKK) ve ESİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Sıtkı Şükürer’in İzmir’de yaşayan muhacirlere yönelik eleştirilerine sert tepki verdi.
“BALKANLAR’DAN VE ANADOLU’NUN HER YÖRESİNDEN ÇOĞUNLUKLA ACI VE GÖZYAŞI İLE ÇOĞUNLUKLA ZORUNLULUKTAN GELDİKLERİ BU KENTİN ASLİ UNSURLARIDIR”
Sındır’ın açıklaması şöyle; Haddinizi bilin Sn.Şükürer!
Geçmişe dair işlenen kent suçlarını ırkçı, yöresel kimlikler üzerinden tariflemeniz asla kabul edilemez, şiddetle kınıyorum.
Bu kente nereden, hangi nedenle ve nasıl gelirse gelsin bütün hemşerilerimiz tertemiz geçmişleri ve kimlikleriyle onurumuzdur! İzmir kenti, dünüyle, bugünüyle ve geleceğiyle, Balkanlar’dan ve Anadolu’nun her yöresinden çoğunlukla acı ve gözyaşı ile çoğunlukla zorunluluktan veya çağdaş bir yaşam için geldikleri bu kentin asli unsurlarıdır. Ve çağdaş demokratik İzmir kent kültürünün mayası ve hamurudurlar!
ŞÜKÜRER NE DEMİŞTİ ?
İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu’nun (İEKKK) ve ESİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Sıtkı Şükürer, “Netice itibariyle tercih ettik geldik buraya. Her şeye rağmen. Demek ki artıları eksiklerinden fazla. Bu kentin mübadeleyle gelen insanları, daha sonra İç Anadolu'dan gelen insanları, daha sonra Doğu ve Güneydoğu'dan gelen insanları, daha sonra başka yerlerden gelen insanlar. Her gelen, her gelen bir daha istisna. En büyük ihanet mübadeleyle gelenlerdir. Bu kente sürekli mütemadiyen ihanet ediyorlar. Dünyanın en büyük lağım çukurunu ben yaratmadım. Bu kentin sonradan gelen bu insanları yarattı. Dünyanın en güzel tarihsel dokusunu yok edip de Çin Seddi gibi Laz müteahhiti kalitesiyle sekiz katlı Çin setlerini bir başkası yapmadı, İzmirli yaptı. Hala her şekilde imkân verdiğin takdirde bir Afrika çekirgesi, bir kımıl zararlısı gibi bugün kentin en münevver kesimi dediğimiz insanlar, bu insanlara desen ki şu 8 kat yerine 13 kat müsaade ediyorum. Üç ay da süreniz var. Üçüncü dakikada burada filizleri çıkarlar. Ama bir yıl sonra kentleşme faziletleri üzerinden, kenti korumak üzerinden mangalda kül bırakmazlar. En mangalda kül bırakmayanlar aynı zamanda onlardır. Efendim evlerinde otururlar, Sahilevleri'ndeki evlerin yasal sınırı yüz elli metrekare, evlerin ortalama metrekaresi bin beş yüz metrekare. Çünkü hepsi korsan bir şekilde yükselmiştir. Arkasından da imar affıyla üç kuruş para verip legalleştirmişlerdir. Otobandaki hız sınırı yüz yirmidir, yüz otuzdur. Hepsi yüz seksenle gider. Kendisinde hak bulur. Çünkü altında Alman arabası var. Yahu netice itibariyle bir toplum nezih, medeni toplum olmanın getirdiği kriterlerin hepsinin farkında olmasına rağmen İzmirliler bunları kendilerine yönelik olarak, bir muafiyet olarak algılayıp soluksuz bir şekilde, geriye doğru yüzyıl içerisinde ihlal ede ede bu kenti hala bitirme konusunda inanılmaz bir arsız iştahla yollarına devam ediyorlar. Benim tepkim bunadır” açıklamasında bulunmuştu.
Bu haber 24.1.2022 14:01:25 tarihinde eklenmiştir.

Şükürer’e bir tepki de CHP’li Vekil Sındır’dan: “Haddinizi bilin Sayın Şükürer!”

Fuarlar kenti İzmir 2022’de 31 fuara ev sahipliği yapacak

Gazeteci Uğur Mumcu Karşıyaka’da anıldı

Karabağlar Uğur Mumcu'yu özlemle andı

İllere göre vaka haritası açıklandı... İzmir'de yükseliş devam ediyor!

CHP’li Bülbül İran’la yaşanan doğal gaz krizine ilişkin konuştu:“İran’a doğal gaz borcu mu var?”

Başkan Sürekli’den Şükrüer’e sert tepki!

CHP’li Başkan Tezcan: “Kredi çıktı, Cumhurbaşkanlığı onay vermedi!”

Boksun Meleklerinin hedefi Dünya Şampiyonluğu

İlçe Başkanı Ömer Güney; “ Pazarlar, marketler, mutfaklar yangın yeri!”

MAK'tan 2022 ocak anketi: İşte 24 Haziran'da oy verdiği partiyi değiştirenlerin oranı!

CHP’li Purçu: “Bırakın önelemeyi; AKP iktidarı istismarcılara af getirmek için elinden geleni yaptı!”

201 yıllık soruyu çözen öğretmen Bucalılarla buluştu

CHP’li Polat: Uğurlar olsun, unutmadık seni…

Nergisin mis kokusu, soğuk dinlemedi, on binleri Karaburun’a çekti…

Konak Belediyesi buzlanmaya karşı önlem aldı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’na yönelik tartışmaları değerlendirdi: Millet’in aday sorunu yok!

Usta oyuncu Fatma Girik hayatını kaybetti

2022© Bu sitenin tüm hakları saklıdır.