Yurdun büyük bölümünü etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava Ödemiş’in dağlık kesimlerinde kendisini kar yağışıyla gösterdi. Bozdağlar ve Aydın Dağları kar yağışından nasibini alırken Ödemiş Belediyesi alarma geçti.
Gece saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışıyla birlikte İzmir’in çatısı konumundaki Bozdağ tamamen beyaza büründü. Bozdağlar ve Aydın Dağları üzerinde bulunan yaylalarda kar bereketi yaşandı. Ödemiş Belediyesi kar bereketinin hayatı olumsuz etkilememesi için günün ilk ışıklarıyla birlikte çalışmalara başladı. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Gölcük, Bozdağ, Tekke, Subatan Yaylası ve Ovacık mahallelerinin bağlantı yollarını açık tutmak üzere kar küreme ve tuzlama çalışması başlattı. Ekipler, Bozdağ bölgesinde yolda kalan sürücülerin de yardımına koştu.
ERİŞ: “HAVA TAHMİN RAPORLARINI YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ”
Zorlu kış koşulları nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklarda Ödemiş Belediyesi Kriz Masası’na 0232 544 90 97 numaralı telefon üzerinden ulaşılabileceğini hatırlatan Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Bozdağlar ve Aydın Dağları, İzmir’in en yüksek rakımlı bölgelerini oluşturuyor. Dağlık kesimlerdeki mahallelerimizde kar yağışı etkili oldu. Ekiplerimizi derhal bölgeye sevk ettik. Yolların açık tutulması ve tuz serimi için yoğun bir çaba söz konusu. Yolda kalan araçların kurtarılmasına da yardımcı oluyoruz. Çalışmalarımızı İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile koordineli olarak gerçekleştiriyoruz. Jandarma ve Karayolları ekiplerimizle de sürekli irtibat halindeyiz.
Hava tahmin raporlarını yakından takip ediyor, hazırlıklarımızı buna göre yapıyoruz. Kuraklığın pençesinde olduğumuz bu dönemde kar yağışının bereketini yaşarken bir yandan hayatın akışının etkilenmemesi için mücadele ediyoruz. Hepimiz için bu karakış koşullarında sahada olan ekiplere kolaylıklar, kazasız belasız görevler diliyorum” dedi.
Dağ yollarını kullanacak sürücüleri de uyaran Başkan Eriş, “Sürücülerimiz mevsim ve yol koşullarıyla ilgili uyarıları takip ederek yola çıksınlar. Mutlaka kış lastiği ve zincir bulundurmaları gerektiğini de ayrıca hatırlatıyoruz” dedi
Bu haber 18.1.2022 10:19:04 tarihinde eklenmiştir.

İzmir’in yeni feribotu Mavi Körfez sefere başladı

Çiğli'nin İlk Oyuncak Kütüphanesi Kaklıç’ta Açıldı

Soyer'den NASA'nın o haritasıyla çarpıcı paylaşım: “Ülkemizdeki su kaynaklarının yüzde 77’si tarımsal sulamada kullanılmaktadır”

Daha yeşil bir Ödemiş için çalışmalar sürüyor

İYİ Partili Çıray'dan AKM'nin Emniyet Müdürlüğü yapılması kararına tepki: “Atatürk’e ve uygarlığa alerjileri var!”

İzmir'in o ilçesinde eğitime kar engeli!

Bayraklı Belediyesi'nden o iddialara yanıt: Sadece 2 boyoz ve 1 yumurta!

Ödemiş Belediyesi’nden kar alarmı

Omıcron Varyantı göz sağlığını da etkiliyor

Kemalpaşalı sanayiciye KOSGEB destekleri anlatıldı

CHP’li Bülbül’den Erdoğan’a Menderes tepkisi: “Sizin hiçbir sözünüze kimse inanmaz”

Sındır’dan AKM tepkisi: İzmir’e ihanettir!

Doğalgaz desteği başlıyor! Başvuru e-Devlet’ten yapılacak, destek PTT Karta yatırılacak

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli;“Eleştiriyi bırakıp vicdan hesabı yapsınlar!

Atletizmde Bayraklı farkı

Beydağ Beyaza Büründü

Tüketiciye 'koruma' zırhı: 5 önemli değişiklik!

Sabah çorbası Seferihisar Belediyesi’nden

2022© Bu sitenin tüm hakları saklıdır.