Çiğli’de Atık İlaçlar Doğaya Karışmayacak

Güncel / Yerel Yönetimler

Çiğli’de Atık İlaçlar Doğaya Karışmayacak

Çiğli Belediyesi ile Çevreci Eczacılar Kooperatifi (ÇEKOOP), atık ilaçların doğaya karışmadan toplatılması ve bertaraf edilmesine yönelik iş birliği protokolü imzaladı.




Atık toplama ve geri dönüşüm çalışmalarını titizlikle sürdüren Çiğli Belediyesi, atık ilaçların doğaya karışmadan bertaraf edilmesine yönelik önemli bir iş birliği protokolüne imza attı. ÇEKOOP ile imzalanan “Atık İlaçların Kaynağında Toplanması, Taşınması, Bertaraf Edilmesi Protokolü” kapsamında, ilçe sınırları içerisinde yer alan gönüllü eczanelere 29222 Sayılı Atık Getirme Merkezi Tebliğine ve Sıfır Atık Yönetmeliği’nin 14/3 maddesine istinaden paslanmaz, metal veya yüksek yoğunluklu plastik malzemeden yapılmış, kapaklı, kapakları kilitlenebilir, yüklenmesi kolay ve üzerinde “Atık İlaç” ibaresi bulunan biriktirme ekipmanları bırakılacak. ÇEKOOP yetkilileri, projeye gönüllü olarak destek sağlayacak olan eczaneler ile iletişime geçerek konuyla ilgili bilgilendirme ve eğitimler düzenleyecek.

ATIK İLAÇLARIN KAYDI TUTULACAK

Vatandaşlar, evlerindeki son kullanım süresi dolmuş veya kullanım yönünden sakınca doğuracak ilaçları gönüllü eczanelerdeki bu biriktirme alanlarına atabilecek. Eczanelerde biriken ilaçlar görevli ekipler tarafından belirli aralıklarla teslim tutanağı karşılığında toplanacak. Teslim alınan atık ilaçların ağırlığı ve teslim eden eczane bilgilerinin bulunduğu tutanak 3 nüsha halinde taraflarda bulunacak.

BAŞKAN GÜMRÜKÇÜ: “İNSANİ SORUMLULUĞUMUZ”

Çiğli’nin doğasını korumak adına çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Çevre kirliliğiyle mücadele yalnızca belediyecilik değil insani sorumluluğumuz. Gelecek nesillere yaşanabilir bir Çiğli bırakma motivasyonuyla hizmet ve projeler üretiyoruz. Son olarak, ÇEKOOP ile iş birliği protokolü imzaladık. Hayata geçireceğimiz çalışmalar doğrultusunda atık ilaçların, Çiğlimizin havasını, toprağını, yer altı ve yer üstü sularını kirletmesine, yaratacağı koku ve gürültü ile çevre ve insan sağlığını riske atmasına izin vermeyeceğiz. Projemize paydaşlık yapan ÇEKOOP’a ve destek olan gönüllü eczacılarımıza teşekkür ediyorum. Uygulamamızın yaygınlaşması için ilçemizde bulunan tüm eczaneleri projemize dahil olmaya davet ediyorum” dedi.




Bu haber 31.1.2022 10:21:07 tarihinde eklenmiştir.


Okuyucu Yorumları

Haber Gezintisi

  • CHP’nin İzmirli eski vekili hayatını kaybetti!

  • İkinci el otomobil pazarı yüzde 7 daraldı

  • İzmir'de  vaka artışı sürüyor: Korkutucu tablo!

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden 78 köye ücretsiz internet hizmeti

  • Bozdağ tatilcilerin akınına uğradı

  • Mübadelenin 99. yılında İzmir'den barış ve dostluğun sesi yankılandı Soyer: “2022 barış yılı olacak”

  • Çiğli’de Atık İlaçlar Doğaya Karışmayacak

  • Petrol fiyatlarında artış devam ediyor!  Yeni zamlar yolda

  • Nasuh Mahruki Karşıyaka’da doğa lideri yetiştirecek

  • Gezici Araştırma Merkezi'nin son seçim anketi: Dikkat çeken 'ikinci tur' ayrıntısı

  • Yarıyıl çocuk festivali tüm renkleriyle devam ediyor

  • Konak, ailelere yönelik eğitim programı başlattı

  • Gece gündüz demeden can dostları için seferber oluyorlar

  • Mordoğanlı balıkçıların yaşamı belgesel oldu

  • İzmir yağmurlu bir haftaya başlıyor!

  • Başkan Doğruer: “Meslektaşım adaşım hemşehrim Dr. Sadık Ahmet’i şükranla anıyorum

  • Başkan Kayalar’dan esnafla dayanışma vurgusu

  • Bayındır'ın Turan Nergisinin Kokusu Her Yerde

Benzer Haberler