Balçova’da hareket var

Yerel Yönetimler

Balçova’da hareket var

Her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası Balçova’da dolu dolu geçti. Balçovalılar bir yandan bisiklete bindi diğer yandan küçük çocuklarıyla doğa yürüyüşü yapıp çevre temizliğine katıldı.




Tüm Avrupa’da kent insanlarının toplu ulaşım olanaklarından faydalanmasını teşvik edecek önlemleri almak, tüm kenti kapsayan eşitlikçi, çevreci ve sürdürülebilir bir toplu ulaşım şebekesinin kullanımını teşvik etmek, daha sağlıklı, modern ve doğa dostu şehirler yaratmak amacıyla düzenlenen Avrupa Hareketlilik haftası Balçova’da bir dizi etkinlikle kutlandı.

Bir hafta süren etkinliklerde ilk olarak yüzlerce Balçovalı vatandaş, belediye stadyumunda aerobik etkinliğine katıldı. Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya ve CHP Balçova İlçe Başkanı Binnur Akın’ın katıldığı ikinci gün etkinliğinde ise İnciraltı Kent Ormanı’nda Bisiklet Turu düzenlendi. Görme Engelliler Eşpedal Derneği’nin de katıldığı etkinlikte doğanın içinde bisiklet sürüldü. Diğer bir etkinlikte ise Balçovalı Kadınlar Adalet ve Demokrasi Rekreasyon alanında yoga yaptı. Avrupa Hareketlilik haftasının son etkinliğinde ise Balçovalı çocuklar anneleriyle doğa yürüyüşüne katılıp çevre temizliği yaptı.




Bu haber 22.9.2021 11:53:57 tarihinde eklenmiştir.


Okuyucu Yorumları

Haber Gezintisi

  • Başkan Yücel'in acı günü:  Anneannesini son yolculuğuna uğurlandı

  • Başkan Soyer: Dünya’nın ilk Cittaslow Metropolü olma yolundaki İzmir için var gücümüzle çalışıyoruz

  • Meteoroloji’den Ege’ye fırtına uyarısı

  • Gappi: İşini hakkıyla yapan herkesin yanındayız

  • Büyükşehir ve Bayraklı’dan da öğrencilere destek geldi!

  • Başkan Eriş’ten mermer ocağı isyanı!

  • Bornova’da yurt sorununa neşter

  • Huzurevi sakinleri Körfez turuna çıktı

  •  Özcan: “AB Yeşil Mutabakatı Türkiye için bir fırsat”

  • Balçova’da hareket var

  • Halkapınar Aktarma Merkezi yepyeni bir görünüme kavuşacak

  • Selinos Antik Kanal Projesi UNESCO Bergama Danışma Kurulu gündeminde

  • Olivelo Ekolojik Yaşam Parkı katılımcı anlayışıyla doğuyor

  • CHP’li Polat’tan Kemalpaşa’da yoğun mesai: 25 yıldır okul yapılmıyor!

  • Başkan Gümrükçü; “Çiğli’de öğrenciye ev var”

  • Karşıyaka Belediyesi'nden öğrencilere destek!

  • CHP’de Yücel’in acı günü, o zirve iptal!

  • Başkan Doğruer 34.Ahilik Haftası nedeniyle esnaflarla bir araya geldi

Benzer Haberler