“Şeyh Ve Tarikatlarla Yol Yürüyenler, Açık Açık Atatürk Düşmanlığı Yapıyor”

Politika

“Şeyh Ve Tarikatlarla Yol Yürüyenler, Açık Açık Atatürk Düşmanlığı Yapıyor”

Chp Genel Başkan Danışmanı Köse, Nutuk’u yasaklayan Milli Eğitim Müdürüne sert çıktı.




Mersin’in Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün, Nutuk’u yasaklamasıyla ilgili Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Danışmanı Fatma Köse, “Tarihi Fesli’ye göre yorumlayanlar, şeyh ve tarikatlarla yol yürüyenler bugün devletin önemli kurumlarında açık açık Atatürk düşmanlığı yapıyor.” dedi.

Türkiye bunu da gördü. Mersin’in Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bakkal, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Nutuk” eserinin okullarda dağıtılmasını, Osmanlı Padişahı Vahdettin'e yönelik “soysuzlaşmış, alçak” ve dönemin Osmanlı Hükümeti'ne yönelik “aciz, haysiyetsiz ve korkak” gibi kelimeler kullanıldığı gerekçesiyle yasakladı. Konuyla ilgili CHP Genel Başkan Danışmanı Fatma Köse, yazılı bir açıklama yaparak, Milli Eğitim Müdürü’nün görevden alınması gerektiğini ifade etti.

“Açıkça Vatana İhanettir”

Türkiye’de bakanlıklara bağlı il ve ilçe müdürlerinin tarihi şeyh ve tarikat liderlerine göre yorumladığına dikkat çeken Köse, “Zamanında bu tarz işleri Anadolu’da faaliyet gösteren gizli misyonerler yapardı. Şimdi onlara gerek kalmıyor. Görünen o ki başarılı olmuşlar. Tarihi Fesli’ye göre yorumlayanlar, şeyh ve tarikatlarla yol yürüyenler bugün devletin önemli kurumlarında açık açık Atatürk düşmanlığı yapıyor. Bir gün düşman olduğunuz Atatürk’ün düşünce ve fikirlerine muhtaç kalacaksınız. Türkiye’nin kurtuluşunun ve kuruluşunun anlatıldığı ve her öğrencinin bir kere okuması gereken Nutuk’un yasaklanmasını kabul etmiyoruz. Bugün küçük bir ilçe de başlayan bu süreç, ilerleyen günlerde farklı il ve ilçelerde de karşımıza çıkacaktır. Hadsiz müdürünün faaliyeti açıkça vatana ihanettir. Bir an önce görevden alınmalıdır”

 




Bu haber 21.4.2021 11:38:12 tarihinde eklenmiştir.


Okuyucu Yorumları

Haber Gezintisi

  • “Şeyh Ve Tarikatlarla Yol Yürüyenler, Açık Açık Atatürk Düşmanlığı Yapıyor”

  • ADÜ öğrencileri Aydın’ı gururlandırdı

  • Maratonİzmir Sanal 2021’de dereceler açıklandı

  • Didim MYO, bu yıl da ’Fulbirght’ ile 1 öğrencisini Amerika’ya gönderiyor

  • ADÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyelerinin editör oldukları kitaplar yayınlandı

  • Öğrencilerin ‘anladım ben bu konuyu, tekrar etmeme gerek yok’ düşüncesi yanlış

  • Manisa, sağlık turizminde atağa geçecek

  • 7 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlüyü parmak izi ele verdi

  • İşçi servisi ile kamyonet çarpıştı, araçta sıkışan bir işçi uzun uğraşlar sonucu kurtarıldı

  • Bornova Kulüpler Birliği yeni yönetimden Başkan İduğ’a ziyaret

  • Japonya’dan ödülle dönen Lara’dan Başkan Soyer’e ziyaret

  • Karın germe ile arzu ettiğiniz vücut güzelliğine kavuşabilirsiniz

  • Tedavisi olan 'Sistit'e yenik düşmeyin!

  • Diz eklemi ağrılarına diz protezi

  • Müstakil evde korkutan yangın: Alevlerin ortasında kalan yaşlı kadın hastaneye kaldırıldı

  • İzmir’de yalnız yaşayan yaşlı adam evinde ölü bulundu

  • “Herkese Ve Her Yaşa Uygun İşitme Cihazları Duymer'de”

  • Başkan Dutlulu’dan OSB’ye ziyaret

Benzer Haberler