Çiğli’de Elektronik Rayiç Dönemi Başladı

Güncel / Gündem / İzmir / Yerel Yönetimler

Çiğli’de Elektronik Rayiç Dönemi Başladı

Çiğli Belediyesi, Rayiç Bedel Sorgulama sistemini Çiğli Tapu Müdürlüğü’ne entegre ederek vatandaşların gayrimenkul satış işlemlerinde “Emlak Vergi Değeri” Belgesi almak için belediyeye gelmek zorunda kalmayacakları yeni bir dönemi başlattı.




Dijital Dönüşüm hedefiyle belediye hizmetlerinin online mecraya taşındığı Çiğli’de vatandaşların hayatını kolaylaştıracak bir uygulamaya daha imza atıldı. Mali Hizmetler ve Bilgi İşlem Müdürlüğü’nün iş birliğinde sürdürülen çalışmalar kapsamında, Çiğli Tapu Müdürlüğü yetkililerine Çiğli Belediyesi Rayiç Bedel Sorgulama sistemine giriş yetkisi verildi. Böylece, daha önce gayrimenkul satış işlemleri öncesi belediyeye gelerek Gelir Müdürlüğü’nden sorgulama yapmak zorunda olan vatandaşlar, artık bu işlemlerini Çiğli Tapu Müdürlüğü’nde gerçekleştirebilecek. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, hayata geçirdikleri bu uygulama ile hem vatandaşların satış işlemlerini kolaylaştıracaklarını hem de kağıt tüketiminden tasarruf edeceklerini ifade etti.

Başkan Gümrükçü: “Sürdürülebilir çözümler üretiyoruz”

Belediye hizmetlerinin ulaşılabilirliğini kolaylaştırmak amacıyla kurumsal dijital dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Utku Gümrükçü, “Dinamik birer yapıya sahip olan kentlerimizin ihtiyaçlarına sürdürülebilir çözümler üretmek adına gerekli değişim adımlarını bir bir atıyoruz. Bunu yaparken, internetin insan yaşantısına sağladığı kolaylıklardan faydalanıyoruz. E-Randevu ve e-Ruhsat uygulamalarımızdan sonra son olarak Emlak Vergi Değeri Belgesinin alınmasıyla ilgili kolaylaştırıcı bir uygulamayı hayata geçirdik. Bu sistem ile vatandaşlarımız belediyeye gelmek zorunda kalmadan direk Tapu Müdürlüğü’ne giderek hem Rayiç bedel hem de satış işlemlerini aynı anda halledebilecek" dedi.




Bu haber 19.3.2021 13:43:29 tarihinde eklenmiştir.


Okuyucu Yorumları

Haber Gezintisi

  • Çiğli’de Elektronik Rayiç Dönemi Başladı

  • Emekli baş komiser banyoda ölü bulundu

  • Manisa’nın Gördes ilçesinde kar yağışı başladı

  • Jandarmanın hayvan hassasiyeti

  • Mahalleliyi rahatlatan çalışma tamamlandı

  • Gedizli milli sporcular öğrencilerle buluştu

  • Denizli’de tren seferleri bir yıl aradan sonra yeniden başlıyor

  • 48 TL’lik faturası 4 bin 485 TL gelince neye uğradığını şaşırdı

  • Vali Çelik:

  • Mavi balonlu korona virüs uyarısı

  • Hırsızın rahat tavırları pes dedirtti

  • Başkan Selvitopu’na Nevruz Ziyareti

  • Büyükşehir'den temiz Körfez için önemli adım

  • Foça’da kaçak avlanma balıkçılığı tehdit ediyor

  • Ekili alanlara kontrol

  • MER Kolejinden coşkulu kutlama

  • Kilosu 300 liradan satılıyor

  • Sürücüler Korona virüs konusunda uyarıldı

Benzer Haberler