CHP Konak İlçe Gençlik Kolları yeni bir sosyal projeye daha imza attı.

Ana Manşet / Güncel / Gündem / İzmir / Yerel Politika

CHP Konak İlçe Gençlik Kolları yeni bir sosyal projeye daha imza attı.

2019 yılı TÜİK verilerine göre çocuk işgücünün 5-17 yaş arası grubunda 720 bin. Hem bunu dile getirmek hem de çocuklara bu soğuk havalarda kullanmaları amacıyla bere ve eldiven hediye etmek için alana indiler.




Konaklı kadın emekçilerin el emeklerini satışa çıkarıp ev ekonomilerine katkı sağladığı eldiven ve berelerden satın alan Gençlik Kolları, bunları sokaklarda çalışmak zorunda kalan çocuklara dağıttılar.

Dağıtım sonrası açıklama yapan Konak Gençlik Kolları Başkanı Okan Uslu “ Çocuk işçilik adı altında çocuk istismarı yapılıyor. Çocuklar en güzel yaşlarında, elleri kalem ve oyuncak tutması gerekirken ışıklarda, sokaklarda tehlikelerin ortasında evlerine katkı koymaya mecbur bırakılıyor. Ülkemizde ve Dünyada yaşanan koronavirüs salgınında dar gelirli ailelerin ekonomilerini ekstra zor duruma düşürmüştür. 2019 TÜİK verilerininde içinde bulunduğumuz sene içerisinde tekrarlandığında çocuk işçilerininde sayısını ne kadar bu duruma üzülsekte artışını gözlemleyebileceğiz.

İktidar bu dar gelirli ailelere ve çocuklara yeterli olanakları sağlayıp, yeterli maddi destekleri sağlanabilirse bu çocuklarımızda bu işleri yapmak zorunda kalmayacaklar.

Bizde Konak Gençlik Kolları olarak sokaklarda çalışmak zorunda olan çocuklarımıza yaşadığımız mevsim şartlarından korunabilecekleri “ Miniklerimiz üşümesin” diyerek bere ve eldiven dağıtımı sağladık.

İlçe Başkanlığımız ile birlikte sosyal projeleri gerçekleştirmeye ve ihtiyaçlı ailelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.”Projemize katkı sağlayan yönetim kuruluma, proje , eylem etkinlik ve basın komisyonlarımıza. Genç meclis üyelerimiz Sibel Hür ve Orçun Altanhan’a teşekkür ederim.




Bu haber 26.1.2021 17:53:02 tarihinde eklenmiştir.


Okuyucu Yorumları

Haber Gezintisi

  • CHP Konak İlçe Gençlik Kolları yeni bir sosyal projeye daha imza attı.

  •  Çiğli’de Esnaflar İçin Dayanışma Zirvesi

  • Gönüllü Yaşam Sevinci Birimi katkılarınızı bekliyor

  • Uğur Mumcu Narlıdere’de anıldı

  • Çeşme Belediyesi sokak hayvanlarını koruyor ve tedavi ediyor

  • Karabağlar Belediyesi-AKUT işbirliği artarak sürüyor.

  • MHP Karşıyaka Kadın Kolları'nda Kan Değişimi

  •  Uygur, yalanlara ancak 666 gün dayanabildi

  • MEBGEM’de yüz yüze eğitimler başladı

  • Buca’nın üreten elleri Mevlana’da tezgâh açıyor

  • Ak Partili Kırkpınar’dan Chp’li Savunma Avukatlarına Cevap

  • Uğur Mumcu Foça’da törenle anıldı…

  • Efes Selçuk Belediyesi İklim Krizi Önlemleri İle Enerji Tasarrufu Sağlıyor

  • Fuhuş operasyonunda 2 adreste 5 kişiye 4 bin 300 TL idari para cezası

  • 21 düzensiz göçmen kurtarıldı

  • Manisa BBSK tecrübeli forvet Eren Ocaktürk’ü kadrosuna kattı

  • Seyir halindeki araçta kalp krizi geçirdi

  • Tırın parçalanan kupasından sağ çıktı

Benzer Haberler