Soyer’den 100. yıl mesajı: Hüzünlüyüz, buruğuz bugün

Ana Manşet / Güncel / Gündem / İzmir / Yerel Yönetimler

Soyer’den 100. yıl mesajı: Hüzünlüyüz, buruğuz bugün

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yayınladığı “Başkanın Günlüğü” köşesinde 23 Nisan’ın sokaklarda kutlanamaması hakkında, “Olmadı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100.yılına şanına, görkemine uygun kutlayamıyoruz, hüzünlüyüz, buruğuz bugün” dedi.




EHAEGE - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, her gün geçtiğimiz günde yapılanları anlattığı “Başkanın Günlüğü”ne bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını taşıdı. Soyer 100.yılı şanına ve görkemine uygun kutlayamadıklarını dile getirerek, “Olmadı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100.yılına şanına, görkemine uygun kutlayamıyoruz, hüzünlüyüz, buruğuz bugün” dedi.

Başkanın Günlüğü'nde yer alan ifadeler ise şöyle:

"Günaydın Sevgili İzmirliler,

“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız kutlu olsun!”

Cumhuriyet Meydanı’nda tam da bu saatlerde ülkemizin geleceği çocuklarımıza, sizlere bu cümleyle seslenmeyi, bayramınızı kutlamayı ne kadar çok isterdim.

Olmadı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100.yılına şanına, görkemine uygun kutlayamıyoruz, hüzünlüyüz, buruğuz bugün.

Biliyorum bayram coşkusu, camların ardına, balkonlara sığmıyor. Ama bir asır önce Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına olan sevgiyi İzmirlilerin tertemiz yüreklerinde kor gibi yaşattığını da çok iyi biliyorum.

Az kaldı. Ay Yıldızlı Bayraklarımızla yine Cumhuriyet Meydanı’nda, Kordon’a Gündoğdu’ya koşacağız. Çok bayramlar kutlayacağız. Söz çocuklar, sizlere söz.

Dün akşam Haluk Levent, İzmir Körfezi’nde zor şartlara rağmen müthiş bir konser verdi. 23 Nisan 100. Yıl Konseri’ni İzmir’e tüm Türkiye’ye armağan ettik.

İzmir Marşı ile Körfez’i inleten Haluk Levent, kentin üzerindeki o hüzün havasını biraz olsun dağıttı. Kendisine bu tarihi konser için çok teşekkür ediyorum.

Bugün siz dışarı çıkamıyorsunuz ama biz size geliyoruz. Üstü açık otobüslerle bandomuz sokaklarda, caddelerde marşlar çalacak, bende sizleri selamlayacağım.

Gün boyu soysal medya hesaplarımızdan birbirinden renkli yayınlar olacak. Saat 21.00’de balkonlarımızdan, camlarımızdan İstiklal Marşımızı tek yürek olup söyleyeceğiz.

İstiklal Marşı’nın hemen ardından Kadifekale’den harika bir havai fişek gösterisiyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı noktalayacağız.

Coşkuyla kutlayacağımız nice bayramlara, sevgili İzmirliler.

Hoşçakalın, sağlıkla, sevgiyle kalın."




Bu haber 23.4.2020 13:14:10 tarihinde eklenmiştir.


Okuyucu Yorumları

Haber Gezintisi

  • İzmir 23 Nisan’da tek yürek oldu

  • Çiğlili miniklerden videolu bayram kutlaması

  • Bayramın asıl sahiplerine sürpriz ziyaret

  • Bayındır Belediyesi’nden bando sürprizi

  • Efes Selçuk’ta Bayram balkonlardan taştı

  • Başkan Demirezen birinci olan öğrencileri yalnız bırakmadı

  • Efeler Torbalılının ayağına gitti

  • Başkan Soyer sokak sokak dolaştı ve İzmirlilerin Bayramını kutladı!

  • Başkan Batur’dan 23 Nisan’da doğum günü sürprizi

  • İzmir'de sahur kaçta olacak, oruç ne zaman açılacak?

  • Kiraz Belediyesi'nden 23 Nisan'da doğan çocuklara sürpriz

  • Çiğli 23 Nisan’ı coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor

  • Tarım Bakanı’ndan rekor katılımlı telekonferans

  • Buca’da 23 Nisan coşkusu evlere sığmadı

  • Başkan Kayalar’dan doğum günü sürprizi

  • Soyer’den 100. yıl mesajı: Hüzünlüyüz, buruğuz bugün

  • İzmir AK Gençlik’ten, 23 Nisan’a özel İstiklal Marşı videosu

  • Yüzlerce çocuk bayram coşkularını işte böyle paylaştı!

Benzer Haberler