Karaburun’da ekilmeyen tek karış toprak kalmayacak

Ana Manşet / Ege / Güncel / İzmir / Yerel Yönetimler

Karaburun’da ekilmeyen tek karış toprak kalmayacak

İzmir’in en önemli tarım merkezlerinden Karaburun’da, sebze fidesi dikimleri başladı. Karaburun Belediyesi’nin yerelde kalkınmaya destek olmak amacıyla dağıttığı 14 bin fide birkaç saat içinde tükenirken, yarın ilçe merkezi ve Mordoğan’da 18 bin fide daha dağıtılacak.

Karaburun’da ekilmeyen tek karış toprak kalmayacak



Sosyal medya hesaplarından yapılan duyurunun hemen ardından birkaç dakika içinde çok yoğun bir taleple karşılaştıklarını belirten Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, “İlçemizin tarım alanlarında Nisan ayı ile birlikte sebze fidelerinin dikim heyecanı ve telaşı başlar. Hedefimiz, ekilmeyen tek karış toprak bırakmamak. Vatandaşlarımız hem kendi sebzesini üretmenin keyfini yaşasın hem sağlıklı gıdaya erişsin istiyoruz. Yerelde kalkınma hedefimiz doğrultusunda domates, patlıcan, biber ve salatalık fidelerini dağıttık. Vatandaşlarımızın bu ilgisi bizleri hem şaşırttı hem mutlu etti. Yarın 18 bin fide daha dağıtacağız.” dedi.

Erdoğan, virüs salgını sonrasında sağlıklı gıdaya erişimin taşıdığı öneminin bir kez daha görüldüğünü hatırlatarak, imkânı olan vatandaşların kendi sebze ve meyvesini üretmesine önem verdiklerini sözlerine ekledi.




Bu haber 21.04.2020 10:15:29 tarihinde eklenmiştir.


Okuyucu Yorumları

Haber Gezintisi

  • Başkan Arda’dan 75 Yaşındaki Rezzan Teyze’ye sürpriz

  • Menemenli miniklere Başkan Serdar Aksoy’dan büyük sürpriz

  • Ambalaj Atıkları Doğaya Değil Geri Dönüşüme Gidiyor

  • Başkan Soyer’den bir kez daha “Evde kalın” çağrısı

  • Çiğli Atatürk Mahallesi’nde köşe bucak temizlik

  • İzmir’de dayanışma büyüyor

  • Dağ: İzmir’de yaklaşık 125 bin aileye nakit yardımı yapılırken 35 bin aileye de gıda kolisi götürüldü!

  • Alabalıkta dev kampanya

  • “Korona Virüs, tarımın önemini ortaya koydu”

  • Buca’da balkon tarımı başladı: “Evde kal, evde üret”

  • Sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili yeni genelge

  • Dikili’nin ‘Dostluk Köprü’sü’ uzayarak devam ediyor!

  • Pandemi mücadelesinde, bir başarı da Türk yazılımcılardan geldi

  • Torbalı Belediyesi’nden maske seferberliği

  • Başkan Batur: Belediyemizin mali bütçesi güçlü!

  • Küçük Mercan istedi, konak belediyesi  yerine getirdi

  • Kaçak maske üretenlere zabıta baskını

  • Başkan Gümrükçü’denYenimahalle pazar yerinde denetim

Benzer Haberler