Güncel / Gündem / İzmir / Politika / Yerel Yönetimler
Covid 19 adıyla da anılan corona virüs salgınında tablo ağırlaştıkça devlet tarafından alınan tedbirler kısmi yasaklar olarak gündeme gelmeye başladı.
İlk vakanın tespit edildiği 10 Mart tarihinden bu yana ülkemizi etkisi altına alan corona virüs salgınından bugüne dek toplam vaka sayısı 27 bini geçmesine rağmen her gün dışarıda görev yapan ve çalışmak zorunda olan personelin olduğuna dikkat çekiliyor.
Bu kapsamda bir basın açıklaması yapan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ile Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası HABER-SEN, PTT emekçilerinin zor durumda ve sıkıntıda olduklarını belirtti. Resmi tatil günlerinde bile çalıştıklarından şikayetçi olan ve bu olağanüstü dönemde ek bir ödeme dahi alamadıklarını belirten emekçilerin sesi olan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kani Beko, iktidara tepki gösterdi.
PTT EMEKÇİLERİNİN SESİNE KULAK VER
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, PTT’de çalışan emekçilerin risk altında çalıştırıldığına dikkat çekerek, çalışanlar ve yurttaşları koruyacak bir dizi acil önlemin geç kalınmadan bilimsel ve kamusal olarak alınması gerektiğini belirtti. Şu ana kadar alınan önlemlerin yeterli olmadığını kaydeden Kani Beko, “PTT emekçilerinin sesini duymazsak hem emekçilerin hem de halkın sağlığı tehdit altında olacaktır” dedi. Beko, sosyal medyada “PTTCiddiÖnlemAl” etiketiyle başlatılan paylaşımlarda, emekçilere test uygulanması ve PTT işyerlerinde dönüşümlü çalışma uygulamasına geçilmesi gibi önlemlerin dile getirildiğini belirtti. Acil ihtiyaç kargolarının dışındaki kargoların emekçilerin sağlıklarını riske attığının vurgulandığı açıklamaya sahip çıkan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, CHP olarak emekçilerin yanında olduklarını söyledi.
Bu haber 06.04.2020 11:00:08 tarihinde eklenmiştir.
Ödemişte’te sağlık çalışanlarına siperlik dağıtımı hız kesmeden devam ediyor!
İzmir Tabip Odası açıkladı: İzmir’de Corona’dan etkilenen sağlık çalışanlarının sayısı kaç?
Aliağa esnafına 25 bin liralık kredi desteği

Toplu ulaşımda ücretsiz maske desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden nakit desteği başladı

Başkan Yücel #CanCanıUnutmaz Kampanyasına dahil oldu!
Benzine zam geldi!
Menemen Belediyesi'nden Pazarcılara büyük destek!
O pazara da dezenfeksiyon tüneli kuruldu!
İzmir’de salgına karşı mücadelede ortak akıl
Akşener: Korona bizim eve kadar girdi!
İzmirliler evde kalıyor İzmir’in yolları yenileniyor

Kılıç ailesinin mutlu günü: “Canım Kızım Lila, ailemize hoş geldin”

Makarna, un ve bulgura 2 ay zam yok!
Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden koronavirüs açıklaması

Kredi erteleme yapan bankalar hangileri? Kredi erteleme başvurusu nasıl yapılır?
İzmir Berberler Odası’ndan örnek hareket!

İZTO’dan 'Sen evinde kal, biz kapındayız' kampanyası

2020© Bu sitenin tüm hakları saklıdır.