Doğruyol’dan balkonlarda İstiklal Marşı’nı okumaya davet

İzmir

Doğruyol’dan balkonlarda İstiklal Marşı’nı okumaya davet

Demokratik Sağlık Sen İzmir İl Başkanı Ahmet Doğruyol, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile İlgili basın bir metni yayımladı.

Doğruyol’dan balkonlarda İstiklal Marşı’nı okumaya davet



Doğruyol,  “Öncelikle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) kuruluşunun 100. yılını ve tüm çocukların Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum” diyen Demokratik Sağlık Sen İzmir İl Başkanı Ahmet Doğruyol, “TBMM’nin Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Açıldığı bu gün 100. Yıl olması hasebiyle tarihi bir gündür.

 

O günün şartlarında yokluklar ve imkansızlıklar içerisinde bir avuç arkadaşıyla milli mücadeleyi başlatan, Anadolu’da yaşayan vatandaşlarımızın zafer inancını sağlayan, güvenini kazanan Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızın tüm şehitlerini, gazilerini ve kahraman komutanlarını saygıyla anıyoruz.

TBMM’nin açılışının, milli mücadelede, savaş şartlarında bile ortak akla, toplumsal uzlaşıya ve ulus iradesine bağlı kalınması açısından ülkemizin kalbi niteliğinde olması,  umutlarımızı yeniden yeşertmesi,  kurtuluş savaşının yönetildiği, ilk meclis olması, düşman işgalinde direnişin merkezi, milli gücün ve cesaretin simgesi olması açısından dönüm noktasıdır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, TBMM’nin açılışını tam 100 yıl önce 23 Nisan 1920 yaparak, Türk Milletinin İradesinin üzerinde hiçbir gücün olamayacağını, tüm dünyaya ilan etmiştir. Ve bu bayramı çocuklarımıza hediye ederek,  Türkiye Cumhuriyeti’ni ve cumhuriyetimizin değerlerini geleceğimiz olan çocuklarımıza, gençlerimize emanet etmiştir” dedi.

Doğruyol, “23 Nisan 1920’de TBMM dualarla istiklal marşıyla açılmasıyla, milletimize öz güven, umut ve cesaret gelmiştir. Meclisimizin açılışı Türk Milletinin yeniden dirilişinin sembolü olmuştur. Bizler dün olduğu gibi, bu günde ecdadımızın nice fedakârlıklarla elde ettiği kazanımlara büyük bir kararlılıkla sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bu yıl 23 Nisan 1920, TBMM’nin kuruluşunun 100 yılı olması hasebiyle özel bir yıl olmuştur. Sokağa çıkamadığımız bu günlerde tüm vatandaşlarımızı ay yıldızlı bayraklarıyla evlerini süslemeleri ve akşam saat:21.00 de balkonlarından İstiklal Marşımızı okumaya davet ediyorum” dedi.




Bu haber 23.4.2020 11:28:08 tarihinde eklenmiştir.


Okuyucu Yorumları

Haber Gezintisi

  • Tire Belediyesi'nden çocukları mutlu eden sürpriz

  • Konak Belediyesi’nden coşkulu 23 Nisan turu

  • Bergama’da 23 Nisan için sürpriz kutlama

  • İzmir 23 Nisan’da tek yürek oldu

  • Çiğlili miniklerden videolu bayram kutlaması

  • Bayramın asıl sahiplerine sürpriz ziyaret

  • Bayındır Belediyesi’nden bando sürprizi

  • Efes Selçuk’ta Bayram balkonlardan taştı

  • İzmirli iş insanı koronavirüs kurbanı!

  • Başkan Demirezen birinci olan öğrencileri yalnız bırakmadı

  • Efeler Torbalılının ayağına gitti

  • Başkan Soyer sokak sokak dolaştı ve İzmirlilerin Bayramını kutladı!

  • Başkan Batur’dan 23 Nisan’da doğum günü sürprizi

  • İzmir'de sahur kaçta olacak, oruç ne zaman açılacak?

  • Kiraz Belediyesi'nden 23 Nisan'da doğan çocuklara sürpriz

  • Çiğli 23 Nisan’ı coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor

  • Tarım Bakanı’ndan rekor katılımlı telekonferans

  • Buca’da 23 Nisan coşkusu evlere sığmadı

Benzer Haberler