Ege / İzmir / Yerel Yönetimler

Başkan İduğ, Alevi dernekleriyle buluştu

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Alevi-Bektaşi Dernekleri’nin temsilcileriyle akşam yemeğinde bir araya geldi.

Başkan İduğ, Alevi dernekleriyle buluştu



Cemevleri’nin ibadethane sayılması yönünde alınan kararın Büyükşehir Belediyesi’yle eşzamanlı olarak Bornova’da da hayata geçireleceğini söyleyen İduğ, “Büyükşehir Belediyemiz Ocak Ayı Meclis Toplantısı’nda aldığı kararla Cemevlerini imar kayıtlarında ‘ibadethane’ olarak geçirmeye başlayacak. Bu tarihi bir karardır ve böyle bir kararda katkım olmasından büyük mutluluk ve onur duyuyorum” dedi.

Derneklere tahsis

Cemevlerinin Alevi Derneklerine tahsisi noktasında da Büyükşehir ile aynı yöntemi izleyeceklerini ifade eden Başkan İduğ, “Her noktada olduğu gibi bu konuda da Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte, aynı doğrultuda hareket edeceğiz. Uygulama bütünlüğü Bornova’da da olacak. Bu tahsisin doğru olduğuna inanıyor, bunu sizler kadar çok istiyorim. Hiç bir sıkıntı olmayacaktır” diye konuştu.

Yoğun katılımla gerçekleşti

Bornova Belediyesi Prof. Dr. Türkel Minibaş Gençlik Merkezi’ndeki toplantı, Alevi Bektaşi Federasyonu, Pir Sultan Abdal Derneği Bornova Şubesi, Pınarbaşı Alevi Kültür Derneği, Sivas İmranlılar Derneği, Çorum Eşençay Köyü Derneği, Naldöken Tahtacılar Derneği, Sivas Divriğililer Derneği, Çorum Ortaköy İlçesi Yardımlaşma Dayanışma Derneği, Altındağ Tahtacılar Derneği, Gökdere Köyü Yardımlaşma Dayanışma Derneği, Afyon Boz-Der Köyü Derneği, Sivaslılar Derneği, Sivas Hamal Köyü Derneği ve Buca Cem Evi’nden temsilcilerin katılımıyla gerçekleşti. 




Bu haber 03.03.2020 11:38:05 tarihinde eklenmiştir.


Okuyucu Yorumları

Haber Gezintisi

  • Çiğli’nin göbeğinde kaçak kurs merkezi

  • 11. Alaçatı Ot Festivali iptal edildi

  • Başkan Oran:Çeşme'ye gelmeyin!

  • İzmirli Belediye Başkanı Çanakkale Türküsü’nü söyledi!

  • EURO 2020 ertelendi!

  • Yorgancılar: Dersleri büyük, ödevleri ağır bir süreç

  • Egeli ihracatçıların gündemi koronavirüs

  • İYİ Parti İzmir’de kongreye Corona Virüs engeli! Tarih değişti

  • Kınık Belediyesi'nden korona virüs önlemleri

  • İzmir’de zabıtadan fahiş fiyat denetimi

  • Dağ’dan Kiraz çıkışı: Ayıp ve hayret vericidir!

  • Bergama Tarıma Dayalı İhtisas Büyükbaş OSB’ye adım atıyor

  • Çiğli Belediyesi’nden dezenfekteye devam

  • Karabağlar Belediyesi görev başında

  • Menemen Belediyesi’nden büyük teyakkuz!

  • Sengel'den koronavirüse karşı sükunet çağrısı

  • Toplu ulaşıma virüsle mücadele ayarı

  • Buca’da genelge denetimi!

Benzer Haberler