Ege / Güncel / İzmir / Politika / Yerel Politika / Yerel Yönetimler
Türk ve Mülteci Aileler İftar Sofrasında Buluştu
İzmir Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü ile Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD), Ramazan Ayı kapsamında iftar programı düzenledi. İftara, Recep Ersayın İlköğretim Okulu’nda okuyan Türk ve mülteci öğrenciler ile velilerden oluşan 300 kişi katıldı. İftarda; fasıl dinletisinin yanı sıra çeşitli kukla gösterileri ve görsel etkinlikler de gerçekleştirildi.
İftarda konuşan İzmir İl Göç İdaresi Müdür Vekili Hüseyin Havuz, Türkiye’nin yüzyıllardır dil, din, ırk, cinsiyet ayrımı yapmaksızın, zorunlu olarak gelen yabancılara karşı hoşgörülü bir şekilde ev sahipliği yaptığını vurguladı. Havuz, “Ramazan ayı, İslamın merhametini, hakkaniyetini ve ibadetini, bilgi ve erdemle bütünleşmiş ahlakını tüm insanlığa anlatan mübarek bir aydır. Ramazan sevgidir, samimiyettir, paylaşımdır. Ülkemiz asırlardır dil, din, ırk, cinsiyet ayrımı yapmaksızın zorunlu olarak vatanımıza gelen yabancılara karşı hoşgörü içerisinde ev sahipliği yapmıştır. Şuanda yaklaşık 3.6 milyon Suriyeli misafirimize ev sahipliği yapmaktayız. Bu güzel akşamda sizlerle aynı sofrayı paylaşmaktan dolayı mutluluk duyduğumuzuifade etmek istiyorum” dedi.
SGDD Ege Bölgesi Koordinatörü Esra Şimşir ise İzmir Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü ile birlikte iftar organizasyonunu gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Şimşir, “İftar etkinliğimiz ile bir arada, uyum içinde yaşamanın ve ortak değerleri paylaşmanın önemini bir kere daha vurgulamak istedik. Bu güzel Ramazan akşamında, bu birleştirici organizasyonun bir parçası olmaktan onur duyuyoruz” dedi.
Bu haber 29.05.2019 13:25:10 tarihinde eklenmiştir.

Türk ve Mülteci Aileler İftar Sofrasında Buluştu

Menemen Belediyesi Atık Dönüştürme İçin Harekete Geçti

‘Kriz Vatandaşın Gırtlağına Çöktü!’

Dördüncü paket arıtma tesisi Torbalı’ya

Karşıyaka Çarşı’da dev iftar buluşması

Miniklerden Renkli Yılsonu Gösterisi

Gümrükçü’den Yerinde Tespit
Bu teklif yasalaşırsa emeklilerin yüzü gülecek

Buca bayrama hazırlanıyor

Bornova Belediyesi kursiyerlerinin yıl sonu heyecanı

Büyükşehir'de diplomasi geçidi

Çiğli’de Zabıtadan Bayram Öncesi Denetimler

Konak’ta halk oyunları coşkusu

“Geleceğimiz için sokağa çöp atmayın”

Çiğli'de Pati Dostları Festivalde Buluştu

Konaklı kadınların emekleri sergilendi
Bu kurstan mezun olanların işi garanti
Başkan Sandal’dan Bayraklı’da İşsizliğe Karşı Dev Adım

2019© Bu sitenin tüm hakları saklıdır.