Ege / Güncel / İzmir / Yerel Yönetimler
Buca’da kansere farkındalık yaratıldı
5 ayrı panelde kanserde erken teşhisin önemi vurgulandı
Buca Belediyesi, Dünyada ve Türkiye’de sebebi bilinen ölümler sıralamasında kalp ve damar hastalıklarının ardından ikinci sırada gelen kanser hastalığına karşı farkındalık yarattı. Belediye, 4 Şubat Dünya Kanser Günü kapsamında alanlarında uzman doktorların katılımıyla 5 ayrı panel düzenledi. Panellerde erken teşhisin önemine vurgu yapılırken, Bucalılara sağlıklı beslenme modellerinden evde kendi kendine muayeneye kadar pek çok konuda bilgi verildi.
Etkinlikler, Buca Belediyesi Çamlıkule Semt Evi’nde Genel Cerrahi Uzmanı Prof.Dr. Haşmet Mesut Özsoy’un katılımıyla gerçekleşen “Kanser Türleri Hakkında Bilmediklerimiz” ve Buca Belediyesi Özgecan Aslan Kadın Danışma Merkezi’nde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ferit Tuna’nın katılımıyla gerçekleşen “Kadınlarda İlgili Kanser Türleri”konulu eş zamanlı panellerle başladı. Daha sonra Buca Kent Konseyi işbirliğiyle Buca Belediyesi Meclis Salonu’nda TEAH Jinekolojik Onkoloji Kliniği Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Muzaffer Sancı ve Kanserle Dans Derneği Başkan Yardımcısı Güzin Yıldırım’ın katılımıyla “Kadınlarda Sık Görülen Kanserler (Jinekolojik Kanserler)” konulu panel düzenlendi. Ardından Buca Belediyesi Meclis Salonu’nda Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Füzün ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. İbrahim Petekkaya’nın katılımıyla “Kanserle Nasıl Baş Edilir” ve Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Prof. Dr. Rıza Çetingöz ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. İlhan Öztop’un katılımıyla “Kanser Tedavisinde Yeni Yaklaşımlar”panelleri gerçekleşti.
Birbirinden değerli konuşmacıların katıldığı panellere Bucalı vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Uzmanlar, kanser vakalarının erken evrelerinde teşhis edilmesinin önemine dikkat çekti. Panellerin soru cevap bölümlerinde ise konuşmacılar vatandaşların merak ettiği soruları yanıtladı.
Bu haber 05.02.2019 13:26:27 tarihinde eklenmiştir.

Buca’da kansere farkındalık yaratıldı

“Başka partiden aday olanlara prim vermeyeceğiz”
“Biz Hazırız!..”

Gümrükçü Startı Verdi
Donör Kampanyası Büyük İlgi Gördü!
Yeniden sahada

Buca’nın Sorunlarını 5 Yılda Çözerim!
Konak’ın yeni sahnesi Kral Lear’la açıldı
“Birlikte başaracağız”
3'e katladı
En etkili kampanya İzmir'den geldi

Özcan Aday Adaylarından Söz Aldı
Tülin Koç’tan Teşekkür ve Destek Mesajı !

Çiğli’de Tarih Yazacağız

Birlik içinde güzel bir süreç yaşayalım
Haydi beyazperdeye!
Başkan Selvitopu’na miting gibi karşılama
Büyükşehir'den Selçuk'a yeni hizmet binası

2019© Bu sitenin tüm hakları saklıdır.