Dünya / Ege / Güncel / İzmir / Yerel Yönetimler

“Öğretmenlerimizin her zaman yanındayız”

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında, ilçede görev yapan öğretmenler ile kokteylde buluştu.

“Öğretmenlerimizin her zaman yanındayız”



Gaziemir Belediyesi’nde gerçekleşen buluşmaya Gaziemir Belediyesi meclis üyeleri, ilçedeki eğitim kurumlarında görev yapan yöneticiler, öğretmenler ve belediye çalışanları katıldı.

 

 Etkinlikte konuşan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, öğretmenlerin zor ve kutsal bir görevi yerine getirdiğini belirterek tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.

 

Türkiye’nin nitelikli, düşünen, sorgulayan bireyler yetiştiren bir eğitim sistemine ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Başkan Arda, ülkede “tüketim odaklı eğitim anlayışı”nın dayatıldığını da dile getirerek “Bu model ile çocuklarımız matematik ve fenden kopuyor. Düşünüp sorgulamak yerine kabullenen bireyler olarak yetişiyor. Bu durum, ülkemizin dünyanın gerçeklerinden uzaklaşmasına neden oluyor. Cumhuriyet kazanımlarıyla elde edilmiş nitelikli eğitim anlayışı tamamen yok olursa işte o zaman kendimizi onlarca yıl geri dönülemeyecek bir karanlığın içinde bulabiliriz” diye konuştu.

 

Ekran bağımlılığı uyarısı

“Son yıllarda kitaplardan uzaklaşan; tabletlere, telefonlara bağımlı bir nesil ile karşı karşıyayız” diyen Başkan Arda şöyle konuştu: “Çocuklarımızı bu sanal dünyadan kurtaracak, düşünmeye yöneltecek, okumaya ve gerçek dünyaya uyum sağlamalarına yardımcı olacak olanlar aileler ile birlikte öğretmenlerimizdir. Bu bağımlılık yaratan teknoloji ile ilgili yeni fikirler üretmeli, sorgulayan nesiller yetiştirmek için neler yapabileceğinizi araştırmalısınız. Öğretmenlerimizin yaşadığı zorlukları ve sıkıntıları biliyoruz. Bu durum sizi ümitsizliğe sürüklemesin. Aksine okumaya, öğrenmeye ve öğretmeye; mesleğe başladığınız ilk yıllarınızdaki istek ve azimle devam edin. Kutsal bir görevi azimle yapan tüm öğretmenlerimizin her zaman yanında olacağımızı unutmayın.”

 




Bu haber 26.11.2019 12:00:16 tarihinde eklenmiştir.


Okuyucu Yorumları

Haber Gezintisi

  • “Öğretmenlerimizin her zaman yanındayız”

  • Menemen “Kadına Şiddette Hayır” dedi

  • EFES SELÇUK KENT BELLEĞİNDE DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

  • Öğrenciler öğretmenler gününü gösteriyle kutladı

  • Karşıyaka’ya ikinci ‘Güneş Tarlası’ geliyor

  • “Kadına şiddet kirli bir zihniyetin sorunu”

  • EFES SELÇUK ARTEMİS’E YENİDEN KAVUŞTU

  • Artemis heykeli 20 yıl sonra aynı yerde

  • 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle etkinlik düzenlendi.

  • Çiğli Belediyesi’nden Kadın Mücadelesine Destek

  • Özgürlüğün imzası kentin bağrında

  • Başkan Arda: “Kadınlar güçlerinin farkına varmalı!”

  • Metropol ilçelerdeki tek sığınma evi Bayraklı'da

  • Karşıyaka’da dört mevsim spor

  • İzmir Körfezi’nin temizliği için ilk büyük adım atılıyor

  • Karabağlar Belediyesi’nin Öğretmenler Günü kapsamında düzenlediği etkinliğe 200’e yakın sporcu katıldı.

  • Konak’ta ‘Türkiye’de Öğretmen Olmak’ paneli

  • Çiğli’de Örgüt Kazandı!

Benzer Haberler