Dünya / Ege / Güncel / İzmir / Yerel Yönetimler

Başkan Kılıç’tan Özel Konuklarla “Çocuk Hakları” Zirvesi

Buca’nın Çocuklarından Sevgi Dolu Ziyaret

Çocuk Hakları Günü’nde Renkli Buluşma



Çocuk Hakları Günü’nde Renkli Buluşma

 

Sosyal belediyecilik ilkeleri çerçevesinde çocukları da her zaman projelerinin merkezine koyan Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde miniklerle bir araya geldi. Neşeli anların yaşandığı buluşmada çocuklarla sohbet eden ve isteklerini dinleyen Başkan Kılıç, “Çocuk odaklı hizmet de önceliklerimizden biri. Bunun için güzel projeler hayata geçireceğiz” dedi.

Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin 1989’da kabul edilmesinin ardından her yıl Dünya Çocuk Hakları Günü olarak kutlanan 20 Kasım’da miniklerle buluştu. Umut Can Anaokulu’ndaki 3-6 yaş arası çocuklarla bir araya gelen Başkan Kılıç, çocuk hakları konusunda da renkli bir sohbet gerçekleştirdi. Minikler “uyuma, oyun oynama, parka gitme, yaşama, ağlama” haklarının olduğunu savunurken, Kılıç’tan aktivite merkezi, daha çok çocuk parkı ve yeşil alan istediler.

“YÜZDE 30’LUK MASUMİYETE KARŞI SORUMLULUKLARIMIZ VAR”
Buluşma sonrasında Dünya Çocuk Hakları Günü’nün önemine dikkat çeken Kılıç, “Çocuklar dünya nüfusunun yüzde 30’a yakın kısmını oluşturuyor. Bu yüzde 30’luk masumiyete karşı bizim de sorumluluklarımız olduğunu düşünüyorum” dedi.

Belediye olarak erken çocukluk eğitiminden başlayarak tüm aşamalarda çocuklara olanaklar sunmaya çalıştıklarını vurgulayan Kılıç, “Bu kapsamda özellikle dezavantajlı bölgelerimizdeki Pırlanta Merkezlerimiz sayesinde pek çok miniğimize ulaşıyor, gelişimlerine katkı sağlıyoruz. Öte yandan çocuklarımızın okuma alışkanlığı kazanması, sportif faaliyetlere yönelmesi için de üstümüze düşenleri yapıyoruz. Bunları bir seviye ileri taşımak için güzel ve önemli projelere imza atmaya hazırlanıyoruz. Ayrıca çocuk istismarı da en önem verdiğimiz konulardan biri, merkezlerimiz ve uzmanlarımız aracılığıyla bu konuda farkındalık yaratmaya da büyük önem veriyoruz” diye konuştu.




Bu haber 20.11.2019 17:03:41 tarihinde eklenmiştir.


Okuyucu Yorumları

Haber Gezintisi

  • CHP’li Sındır, Bakan Soylu’ya Sordu; “Ülkemiz Bir Polis Devletine Doğru Mu Gidiyor”

  • Menemen Belediyesi’nden Önemli Bir Hizmet Daha…

  • 100 Çocuk Yüzme Sporu İle Tanıştı, 150 Çocuk Doyasıya Basket Oynadı 

  • Karşıyaka Çarşı’nın Revizyon Projesi Yola Çıkıyor

  • Çeşme’de ‘Atık Yağ’ Seferberliği

  • Başkan Arda, Ege Serbest Bölgesi’ndeki İş İnsanlarıyla Buluştu

  • Yıldız Kenter Bornova’da Adını Taşıyan Sahnede Anıldı

  • Çiğlili Çocuklar Ata’sının İzinde

  • Başkan Sandal: 'Çocuklar Gözümüzün Nuru'

  • Batur, Yunan Medyasına Konuştu: CHP, 2023’te İktidar

  • Kılıçdaroğlu O Tesisin Açılışı İçin Çiğli'ye Geliyor !

  • Tahtacı Türkmen Kadınlarından Ankara Çıkarması

  • Hiç Umudumuzu Kaybetmeden Çocuklarla Yan Yana Yürümeye Devam Edeceğiz

  • Töraydın: ‘‘Beklenen Çıkışı Yakalayacağız’’

  • CHP’li Beko; “Saray giderleri bir dakikada 2.020 TL, bir işçi bir ay çalışıyor yine 2.020 TL!”

  • Başkan Kılıç’tan Özel Konuklarla “Çocuk Hakları” Zirvesi

  • CHP KONAK İLÇE BAŞKANLIĞI

  • Urlalı Kadınlara Ekonomik Hayatta Destek Devam Ediyor

Benzer Haberler