İşbaşı Eğitim Programları İstihdamı Artırıyor
İŞKUR'unişbaşıeğitimprogramıkapsamında Philip Morris/Sabancıtarafındangerçekleştirilen “Phide” (Fide) programınınmezuniyettöreni, şirketinTorbalı’dakiüretimtesislerindegerçekleştirildi. İŞKUR’un hedefi 2018 sonunda 1 milyon 250 bin kişiye istihdam yaratmak.
İZMİR-İŞKUR'un işbaşı eğitim programı kapsamında,Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarından PhilipMorris/Sabancı'nın İzmir Torbalı’daki üretim merkezinde “Phide’lerPhilsa’da Büyüyor” mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törende yaptığı konuşmada dünyanın bir numaralı sorununun istihdam olduğunu belirten İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Kadri Kabak, “İşsizlikle mücadeleye birçok kaynak ayrılıyor. Türkiye, istihdamla mücadelede dünyanın tüm gelişmiş ülkelerine örnekgösteriliyor. Bizim için işi, aşı olmayan her insanımız çok önemli.” dedi. 2017 yılında 1 milyon 58 bin kişinin işe yerleştirildiğini açıklayan Kadri Kabak, sözlerine şöyle devam etti: “Bu yıl da hedefimiz 1 milyon 250 bin kişinin istihdam edilmesini sağlamak. Daha önceki yıllarda, bir yılda hayata geçirdiğimiz istihdam rakamlarına artık bir ay gibi kısa bir sürede ulaşıyoruz. Endüstri çağları arasında artık zamankısaldı. Şu anda Sanayi 4.0 tartışılırken, Sanayi 5.0 gündemimize girdi. Biz artık çalışmalarımızı Sanayi 5.0’agöre yapıyoruz. Bir süre sonra meslekten çok başka yetenekler devreye girecek.”
508 bin vatandaşa altın bilezik
İşbaşı eğitim programlarının önemine değinen Kabak, bu programların sanayicinin ihtiyacı olan elemanları yetiştirdiğini belirterek, “İşbaşı programları sayesinde 2017 yılında 508 bin vatandaşımızın koluna altın bilezik taktık. Bu programlara katılanların yüzde 70’i işe başladı. Biz bunu özel sektörümüzün katkısıyla başardık. Philip Morris/Sabancı, işbaşı eğitim sisteminin en başarılı uygulandığı kuruluşlardan biri. Her yıl burada istihdamın daha da arttığını görmek bizi çok mutlu ediyor” diye konuştu.
Philip Morris/Sabancı Kurumsal İlişkiler Direktörü Zeynep Güney Altıntaş:
Ekonomik büyümede sürdürülebilirlik hedefiyle çalışıyoruz
Törende bir konuşma yapan Philip Morris/Sabancı Kurumsal İlişkiler Direktörü Zeynep Güney Altıntaş da "Philip Morris/Sabancı olarak, sürdürülebilir ekonomik büyümenin sağlanabilmesi için üretken istihdamın desteklenmesinin büyük önem taşıdığına inanıyoruz. Buinançlavesektörümüzün ihtiyaç duyduğu ara elemanları yetiştirmek amacıyla; İŞKUR ile geçen sene başlattığımız işbirliği sonucunca 9 ay gibi uzun soluklu bir eğitim programı ile50’den fazla kişiyi işgücüne kazandırdık.” dedi. İŞKUR ile olan iş birliklerini sürdürerek, farklı sahalara da taşımayı amaçladıklarını ifade eden Altıntaş, şöyle devam etti: “Ülkemiz; yetenekli ve yetkin işgücü kapasitesi yüksek bir ülke. Phide gibi; ilgili tüm paydaşların dâhil edildiği, akademisyenlerin değerli katkılarının alındığı, doğru ve sürdürülebilir programlarla bu kapasitenin en üst seviyede değerlendirilebileceğine inanıyoruz. Philip Morris/Sabancı olarak, istihdama katkı sağlamaktan gurur duyuyor, İŞKUR ile birlikte imza attığımız bu programındiğer şirketlere de ilham vermesini temenni ediyoruz.”
[KUTU 1]
Çok boyutlu ve etkin sürdürülebilirlik yaklaşımı
Törende, şirketin sürdürülebilirlik vizyonu hakkında değerlendirmelerde bulunan Philip Morris/Sabancı Kurumsal İlişkiler Direktörü Zeynep Güney Altıntaş, “Philip Morris/Sabancı’nın, ölçülebilir ve uygulanabilir hedefler içeren sürdürülebilirlik çalışmaları içinde, kırsal kalkınma ve sürdürebilir tarımı destekleyen çeşitli programlar geliştirilmesi ve insan kaynakları süreçlerinde ‘Çeşitlilik ve Kapsayıcılık’ yaklaşımın benimsenmesinin yanı sıra; enerji, su kullanımı, karbon emisyonlarının düşürülmesi ve atıkyönetimi de önemli bir yer tutuyor. İş süreçlerimizin ve tedarik zincirinin her aşamasında uzun dönemli ve büyümeyi destekleyen bir sürdürülebilirlik vizyonunu benimsiyoruz.” dedi.
[KUTU 2]
Fabrikada istihdam edilecekler
Mezuniyet törenine, İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Kadri Kabak ile birlikte; Torbalı KaymakamıKadir Sertel Otçu, İŞKUR MüdürüNesrin Makbule Dank, İŞKUR Torbalı Hizmet Merkezi Müdürleri Mustafa Şimşek ve Cemil Altun, İş ve Çalışma Uzmanı Murat Niyet, Philip Morris/Sabancı Kurumsal İlişkiler DirektörüZeynep Güney Altıntaş, Philip Morris/Sabancı İşletmeler DirektörüDominique Voegeli ve kursiyerler katıldı. İŞKUR'unişbaşındaeğitimprogramıkapsamındaeğitimalanvePhilip Morris/Sabancı’ının İzmir Torbalı’dakifabrikasındaistihdamedilecekolankursiyerleresertifikalarınınverildiğitörendeayrıca, İşveÇalışmaUzmanıMurat Niyet’eteşekkürplaketitakdimedildi.
Bu haber 12.09.2018 13:34:17 tarihinde eklenmiştir.
İşbaşı Eğitim Programları İstihdamı Artırıyor
Fuar ziyaretçilerine Atatürk pulu hediye edildi
Teknolojik uykuya rekor başvuru
Başkan Karabağ, Yeni Cemevinde Oruç Açtı
Korkmaz: Yiğidin Hakkı Yiğide
Çibem’de Ders Zili Çaldı
'Adamcı siyaset yapmam'
İZSU’dan Çevre İl Müdürü'ne 'koku' yanıtı
İlk armağanları belediyeden
Ata’nın Gölgesinde Bir Eğitim Yuvası
Akıllı Tahtalar ‘‘Kara Tahta’’ Olarak Kullanılıyor
İzmir'in gecesi
Muhtarlarla Çiğliye Hizmet
'İzmir'i kopyalamak isterdik'

Bayraklı’nın Perileri Hazırlıklarını Sürdürüyor
Başkan ŞAHİN; “Bir Ölür, Bin Doğarız”
Destanın son 15 günü
Pekdaş: Kadın olduğum için aday oldum

2018© Bu sitenin tüm hakları saklıdır.