Ege / Güncel / İzmir / Politika

Durmaz’dan O Satışa Sert Tepki !

Durmaz’dan O Satışa Sert Tepki !




CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, Aliağa Belediyesi’ne ait 461 parsel numaralı arazideki 597 bin metrekarelik Belediye hissesinin, Çaltılıdere köy tüzel kişiliğinin malıyken, Bütünşehir yasasıyla belediye hissesinin aynı parseldeki diğer hissedara, satılmak istendiğini sosyal medya facebook sayfasında paylaşarak gündeme getirdi.

Özcan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Değerli Aliağalı Hemşerilerim;

Çaltılıdere Köyü tüzel kişiliğinin malı iken Bütünşehir yasası ile Nisan 2014 de Aliağa Belediyesine geçen 461 parsel numaralı arazideki 597 bin metrekarelik Belediye hissesi, aynı parseldeki 13 bin metrekarelik diğer hissedara satılmak isteniyor. Satış talebi Başkanlık tarafından Belediye Encümenine gönderildi. Encümenin 03.08.2017 yani bugün yapılacak toplantısında görüşülerek karara bağlanacak. Anlaşılacağı gibi bu satış, kamuya açık herkesin katılabileceği bir satış değil, adrese teslim bir satış olacak.

Eğer karar Encümen’den bu yönde çıkarsa açık bir ihale olmadan, tüm Aliağa’nın malı olan bu arazi takdir komisyonunun belirleyeceği makul (!) bir bedel karşılığında küçük hisse sahibine satılacak. Eğer bu şekilde satış gerçekleşirse bu olay kamu vicdanını kanatır.

İlginç olanı ise; 13 bin metrekarelik küçük hissenin sahibi olan Murat Gülibrahimoğlu’nun bu hisseyi 25.07.2017 tarihinde almış olması. Yani geçen hafta, sadece bir hafta önce hissenin sahibi olmuş kendisi. Hemen ardından da parselin tamamını Aliağa Belediyesinden satın almak için talepte bulunmuş, Belediye Başkanlığı da bu talebi ivedilikle kabul etmiş ve Belediye Encümenine getirmiş. Yani işin bir danışıklı dövüş, hazırlığı yapılmış organize bir çalışma olduğu çok açık. Aliağa’nın ortak malına yönelik bu organize hazırlık ayıplanacak bir şeydir.

Tüm Aliağa’ya ait olan çok değerli ve çok büyük bir kamu arazisinin sessizce, etik dışı yöntemlerle, satış kisvesi altında, ihalesiz bir şekilde bir kişiye devredilmeye çalışılması kamu vicdanının ve Aliağa halkının kabul edeceği bir şey değildir. Ayrıca yasal boyutu da tartışmalıdır. Belediye mülklerinin satışı sadece Belediye Meclisinin kararıyla ve ihale yoluyla yapılabilir. Belediye yönetimi Encümen kararıyla, küçük hisse sahibine devasa büyüklükte bir araziyi ballı satış yöntemiyle devir ederse Meclisin yetkisini gasp eder, kamu vicdanını yaralar. Bu şekilde yapılacak satış hileli işlemdir, yasanın arkasından dolanma gayretidir, yasa dışıdır.

Belediye yönetimi kişilerin değil, Aliağa halkının, kamunun yararını öncelemek zorundadır. Mülk satışı yapılacaksa Belediye Meclisi buna karar verir, yasanın emrettiği şekilde açık ihale yöntemiyle, şaibesiz bir şekilde, herkesin gözü önünde en yüksek fiyatı verene belediye mülkü satılır. Yasal olanda etik olanda bu yöntemdir.

 

Kaldı ki bu kıymetli ve büyük arazinin küçücük hisse sahibine satılması yerine, bu küçük hisse Belediye tarafından satın alınmalı ve arazinin tamamı Belediye mülkü haline getirilmelidir. Aliağa’nın büyüme aksında bulunan bu arazi toplu konut alanı olarak değerlendirilmeli, ucuz konut üretilerek dar gelirli yurttaşlarımızın sağlıklı konut sahibi olması için kullanılmalıdır.




Bu haber 03.08.2017 15:40:40 tarihinde eklenmiştir.


Okuyucu Yorumları

Haber Gezintisi

  • Gençlik Kollarından Tam Destek !

  • Demokrasi Şehitleri Meydanı için 7 firma yarıştı

  • İzmirspor'dan sevgilerle

  • Efsane başkan Aydın Erten anıldı

  • Temiz iş olacak

  • Acılı günde anlamlı hizmet

  • Buca’nın gurur tablosu

  • Karatekin’den Arslan’a Sorular !

  • Gündoğdu’da  Deprem  Eğitimi

  • Devletin Malı Niçin Bu Durumda Bırakılmıştır?

  • Hatay'a 'İzmir modeli'

  • 'Bisiklet Kenti' İzmir

  • Kirazda İki Göletten Su Verilmeye Başlandı

  • Otellere sıkı denetim 

  • BAYGEM’den TEOG ve LYS’de büyük başarı

  • Avrupalı gençler Buca’yı çok sevdi

  • Çiğli Ak Parti’de Kongre Hazırlığı !

  • Vekiller Görüştü Grev Ertelendi

Benzer Haberler