Ege / Güncel / İzmir / Yerel Yönetimler

TSK’dan Uzaklaştırılan Pilotlara Dönüş Yolu Açıldı

OHAL kapsamında çıkarılan 671 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK), herhangi bir nedenle TSK'dan ayrılan veya ilişiği kesilen pilot subaylar, gerekli şartları sağlamaları ve başvurularının uygun görülmesi durumunda TSK'da görevlendirilebilecek.

TSK’dan Uzaklaştırılan Pilotlara Dönüş Yolu Açıldı



OHAL kapsamında çıkarılan 671 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK), herhangi bir nedenle TSK'dan ayrılan veya ilişiği kesilen pilot subaylar, gerekli şartları sağlamaları ve başvurularının uygun görülmesi durumunda TSK'da görevlendirilebilecek.

 

Resmi Gazete'de yayımlanan 671 Sayılı KHK ile 926 Sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu'na geçici maddeler eklendi. Buna göre, daha önce herhangi bir nedenle TSK'dan ayrılan veya ilişiği kesilen pilot subaylardan istekliler, uçuş için gerekli şartları sağlamaları ve başvurularının uygun görülmesi halinde ilgili Kuvvet Komutanının teklifi ve Milli Savunma Bakanı'nın onayı ile yeniden subay atanarak TSK'da görevlendirilebilecek. Bu subayların dışarıda geçirdikleri süreler rütbe bekleme süresinden sayılacak.

Malullük ve ölüm hali hariç olmak üzere en az dört yıl görev yapmadan TSK'dan ayrılanlar, atandıkları yeni rütbelerinin emeklilik de dahil olmak üzere hiçbir hakkından yararlanamayacak. Emeklilik veya yaşlılık aylığı almakta iken bu madde kapsamında görevlendirilenlerin bu aylıkları da kesilecek. Aylıkları kesilenlerden dört yıl görev süresi şartını yerine getirmemiş olanlar, bu hizmet süreleri hizmet birleştirmesine konu edilmeyecek ve başkaca bir şart aranmaksızın haklarında toptan ödeme hükümleri uygulanacak. Aylıkları kesilenlerin sigortalılıklarının sona erdiği tarih ise yazılı istek tarihi kabul edilerek ilgili sosyal güvenlik kanunlarına göre aylıkları yeniden bağlanacak. Bu maddenin uygulanması nedeniyle geçmişe yönelik olarak herhangi bir ödeme de yapılmayacak.

Hava Harp Okulu’na Taze Kan

 

TSK'nın pilot ihtiyacını karşılamak amacıyla 4566 Sayılı Harp Okulları Kanunu'na da geçici maddeler eklendi. Buna göre bir yıl içinde yapılacak temin faaliyeti ile Hava Harp Okulu'nun birinci, ikinci ve üçüncü sınıflarına pilotaj eğitimi veren üniversiteler öncelikli olmak üzere üniversitelerin ilgili bölümlerinden öğrenci alınabilecek. Bu öğrencilerin Hava Harp Okuluna geçişine ilişkin usul ve esaslar ise Milli Savunma Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenecek.



Bu haber 17.08.2016 12:16:00 tarihinde eklenmiştir.


İlgili Etiketler

Pilotlara dönüş yolu
TSK


Okuyucu Yorumları



Haber Gezintisi

  • Halkın Vekili, Halk Minibüsünde !

  • Gümrükçü’den 17 Ağustos Dersi

  • Dikili'de Ekipler Dur Durak Bilmiyor

  • Konak’ta seyyara geçit yok

  • Mini Anayasa Paketi İçin Düğmeye Basıldı

  • TİB Kapatıldı Dinlemeler BTK’ya Devredildi

  • TSK’dan Uzaklaştırılan Pilotlara Dönüş Yolu Açıldı

  • 38 Bin Mahkuma Tahliye Geliyor

  • Büyük Park’ta çalışmalar sona yaklaştı

  • Büyükşehir Belediyesi'nden Karşıyaka tramvayında yeni bir adım daha

  • Engelsiz bir tatil için ele ele

  • Karabağlar’da başarının adı KARBEM

  • İZULAŞ’a 110 yeni otobüs geliyor

  • Buca Belediyesi’nden üniversitelilere sıcak karşılama

  • Urla’nın en güzel manzarası ihaleye çıkıyor

  • Emniyet Müdürleri Gözaltında !

  • Chp'li Arslan Uyardı !

  • Bornova’da üniversiteli öğrencilere sıcak yuva

Benzer Haberler