Ülkemizi yasa boğan felaket sonrası deprem bölgesine giden Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Gaziantep merkez, Nurdağı ve Islahiye ilçelerinde incelemede bulundu.
Vatandaşların gerçek ihtiyaçlarını tespit etmeye çalıştıklarını belirten Tugay gözlemlerini de aktardı. Bölgede yardımın ulaşmadığı bölgeler olduğunu belirten Tugay, şunları söyledi: “Islahiye Belediye Başkanı ile görüştük. Köylere ve yardım ulaşmamış noktalara yardım ulaştırmaya çalışıyoruz şu anda. Özellikle Nurdağı ilçesinde hasar görmeyen yapı kalmamış diyebilirim. Gerçekten çok büyük bir felakete tanıklık ediyoruz. Buradan Kahramanmaraş’a, ardından da Adıyaman’a geçeceğiz. Yanımıza çölyak hastaları için gıda ürünleri vermişlerdi. Bu ürünleri ulaştıracağız. Burada ne yazık ki dokunulmamış çok fazla enkaz var. Öte yandan yapacak çok iş var burada. Tespit ettiğimiz ana ihtiyaç da yemek yok, akaryakıt yok, doğalgaz kesik ve fırınlar çalışmıyor. Önemli bir barınma, tuvalet ve hijyen sorunu var. Su sıkıntısı da yaşanıyor. Tüm bu ihtiyaçların giderilmesi gerekiyor.”
DAYANIŞMA ÖRNEĞİ
Deprem sonrası Karşıyaka halkı, önemli bir dayanışma örneği sergiledi. Belediyenin belirlediği alanlara tonlarca yardım iletildi. Şu ana kadar afet bölgesine 6 TIR yardım malzemesi gönderilirken İzfaş’ın Fuar İzmir’deki toplama alanına 10 TIR, 8 kamyon ve 2 kamyonet yardım malzemesi iletildi. Belediye yetkilileri bugün da 3 ya da 4 TIR’ı afet bölgesine göndereceklerini belirtti. Başkan Tugay’a bölgede 45 belediye personeli eşlik ediyor.
Bu haber 8.2.2023 13:22:01 tarihinde eklenmiştir.

CHP Lideri AFAD ile ilgili o çarpıcı raporu açıkladı! Erdoğan seninle sonuna kadar mücadele edeceğiz!
Kınık Polyak Kurtarma Timi 12 vatandaşı enkaz altından sağ olarak çıkardı

Türkiye'de eğitime 20 Şubat'a kadar ara!

Eli öpülesi analar depremzedeler için Bergama’da ekmek pişiriyor
OHAL kararı Meclis'te AK Parti ve MHP oyları ile kabul edildi

Akşener: “Bu karmaşanın temeli tek adam sistemi”

Narlıdere Belediyesi Ekipleri, Acil İhtiyaç Duyulan Nebulizatörleri Kısa Sürede Deprem Bölgesine Ulaştırdı

Son Dakika... Kahramanmaraş merkezli depremlerde can kaybı sayısı 17 Ağustos depremini geçti: 17 bin 674

Deprem Bölgesi’nden dönen Başkan Soyer’den çarpıcı açıklamalar; “Devlet yoktu, biz hayal görmedik, 4 şehirde koordinasyon merkezi kuruyoruz!”

Son Dakika... Tüm memur maaşları 11 Şubat'ta ödenecek
Bergama Belediyesi deprem bölgesine iş makinesi ve personel gönderdi
İzmir Büyükşehir Belediyesi personeli depremzedeler için kan bağışı yaptı

Mutfak, Afetzedeler İçin 24 Saat Üretimde

Soyer’in o sözlerine AK Parti'den tepki, CHP'den yanıt!

CHP ve İYİ Partili milletvekilleri depremzedelere destek için birer 'maaşını' bağışladı

Çiğli Belediyesi Depremzedeler için İrtibat Birimi Kurdu

Menemenliler Yardım İçin Birbirleriyle Yarıştı

Narlıdere’den Deprem Bölgesine Sevkiyat Sürüyor

2023© Bu sitenin tüm hakları saklıdır.