Başkan Soyer afet bölgesinden İzmir`e döndü, gözyaşıyla anlattı: `Tek sözcükle geç kalındı`

Güncel / Yerel Yönetimler

Başkan Soyer afet bölgesinden İzmir`e döndü, gözyaşıyla anlattı: `Tek sözcükle geç kalındı`

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmirlilerin yardımlarını depremzedelere ulaştırmak amacı ile gittiği deprem bölgelerinden bugün İzmir'e döndü. Soyer, izlenimlerini gözyaşıyla anlattı.




EHAEGE- Başkan Soyer, deprem bölgelerine yardımları ulaştırırken aynı zamanda sosyal medyada afet bölgelerinin vahim durumunu paylaşarak daha çok yardıma ihtiyaç olduğunun vurgusunu yapmıştı. Bugün İzmir'e dönen Başkan Soyer gördüklerini anlattı.

 İzmir'de 'Umut Hareketi' depremzedeler için büyüyor... Soyer: "Daha fazla desteğe ihtiyaç var!"

"TEK SÖZCÜKLE GEÇ KALINDI"

Deprem bölgelerindeki dezorganisazyona değinen Başkan Soyer, "Bu sabah döndüm, Adanadan başlamıştık, İskenderun, Samandağ, Defne ve Arsuz'da. Ertesi sabah Osmanayine, ;Pazarcık, Maraş, Adıyaman ve Urfa'ya devam ettik. Bu bin kilometre boyunca inanılmaz manzaralarla karşılaştık. Çok büyük bir felaket ve çok büyük bir dezorganisazyon. İzmirde bir deprem yaşadık ve bu deprem onun yüz misli belkiş daha büyük. Su yok ekmek yok elektrik yok, gerçekten çok büyük bir felaket. Sabaha karşı 4'te olduğu için insanlar depreme yataklarında yakalandırlar o yüzden kurtulanların hepsinin ayakları çıplak. Özellikle Hatay'da devleti görmedik, devlet eğer üniforma ile varlığını gösterse polis, asker, AFAD mensubu... Fakat hiç kimse yoktu, tek sözcükle geç kalındı" dedi.

 "HAKİKATEN BÜYÜK BİR İNSANLIK DRAMI VAR"

Sabah saatlerinde, uykuda depreme yakalanan insanların acı tablosunu anlatan Başkan Soyer, afet bölgelerinin her konuda yardıma çok ihtiyacı olduğunu ve bir sürü gönüllünün depremzedeler için mücadele ettiğini vurgulayarak,"Bugün televizyonda haberlerini paylaşıyorlar ama mesele bundan ibaret değil binlercesi enkaz altında ama enkaz altında kalmayanların sürdürmek zorunda oldukları hayatları var. İnsanlar, çocuklar, bebekler aç, mesela bir anne aç olan bebeğinin karını doyurabilmek adına kar suyundan mama yaptığı için hastalanan çocuğu var ve onu götüremediği hastaneler. Hakikaten büyük bir insanlık dramı var hakikaten insanlarımız muazzam bir duyarlılık gösteriyorlar" şeklinde konuştu.

 "DEPREMZEDELER İÇİN YENİ BİR ORGANİZASYON BAŞLATIYORUZ"

Kahramanmaraş merkezli olan ve 10 ilde büyük yıkımlara neden olan deprem için güçlü ve düzenli bir çalışma içerisinde olunması gerektiğini ifade eden Başkan Soyer,"Güçlü bir dayanışma içerisinde olmalıyız ama bu bir hafta 10 gün 2-3 hafta falan değil daha uzun soluklu bir dayanışma bizi bekliyor. Bunun için yapacağımız çok şey var, bugünden itibaren İzmir'de yepyeni bir organizasyonu başlatıyoruz bunu akşamüstü paylaşacağım zamana Karşı yarışa sürdürmek zorundayız. Bütün duyarlı insanlar oradalar ve  canla başla çalışıyorlar. Bütün mesele bunu en iyi şekilde organize etmekte , biz de en iyi şekilde organize edeceğiz" dedi.




Bu haber 9.2.2023 07:08:33 tarihinde eklenmiştir.


Okuyucu Yorumları

Haber Gezintisi

  • CHP Lideri AFAD ile ilgili o çarpıcı raporu açıkladı! Erdoğan seninle sonuna kadar mücadele edeceğiz!

  • Kınık Polyak Kurtarma Timi 12 vatandaşı enkaz altından sağ olarak çıkardı

  • Türkiye'de eğitime 20 Şubat'a kadar ara!

  • Eli öpülesi analar depremzedeler için Bergama’da ekmek pişiriyor

  • OHAL kararı Meclis'te AK Parti ve MHP oyları ile kabul edildi

  • Akşener: “Bu karmaşanın temeli tek adam sistemi”

  • Narlıdere Belediyesi Ekipleri, Acil İhtiyaç Duyulan Nebulizatörleri Kısa Sürede Deprem Bölgesine Ulaştırdı

  • Son Dakika... Kahramanmaraş merkezli depremlerde can kaybı sayısı 17 Ağustos depremini geçti: 17 bin 674

  • Deprem Bölgesi’nden dönen Başkan Soyer’den çarpıcı açıklamalar; “Devlet yoktu, biz hayal görmedik, 4 şehirde koordinasyon merkezi kuruyoruz!”

  • Son Dakika... Tüm memur maaşları 11 Şubat'ta ödenecek

  • Bergama Belediyesi deprem bölgesine iş makinesi ve personel gönderdi

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi personeli depremzedeler için kan bağışı yaptı

  • Mutfak, Afetzedeler İçin 24 Saat Üretimde

  • Soyer’in o sözlerine AK Parti'den tepki, CHP'den yanıt!

  • CHP ve İYİ Partili milletvekilleri depremzedelere destek için birer 'maaşını' bağışladı

  • Çiğli Belediyesi Depremzedeler için İrtibat Birimi Kurdu

  • Menemenliler Yardım İçin Birbirleriyle Yarıştı

  • Narlıdere’den Deprem Bölgesine Sevkiyat Sürüyor

Benzer Haberler