Güncel / İzmir / Yerel Yönetimler
Kurtuluş savaşında 3 aylık bebeğini bırakıp cepheye koşan Nene Hatunlar, şimdide gece gündüz demeden maske dikiyor
Koronavirüs tedbirleri kapsamında artan maske ihtiyacı için bir araya gelen Bergamalı kadınlar gece gündüz demeden maske dikmeye başladılar. Günde 1000 adet dikim yapan kursiyerler Necla-Mithat Bergama Devlet Hastahanesi’ne ilk teslimatı gerçekleştirdi. Gönüllülük esasıyla yapılan maske üretiminden ise hiçbir ücret alınmıyor.Bergama Belediyesi tarafından imkanları sağlanan atölyede dikim yapan kadınları ziyaret eden Belediye Başkanı Hakan Koştu, hepsini tek tek bu fedakarlıkları için kutladı.
Fevzipaşa Mahallesi’nde bulunan Bergama Belediyesi Taziye Evi’nde bulunan dikim atölyesinde bir araya gelen Bergamalı kadınlar, gönüllülük esasıyla yaptıkları maske dikimi ile büyük takdir topladılar. Bu hareketleriyle Kurtuluş Savaşımızdaki Nene Hatunları, Kara Fatmaları hatırlatan Bergama’nın Efe kadınları, yıllar geçse de Türk Milleti’nin zor günlerde birlik ve beraberlik içerisinde her daim hareket edeceğinin mesajını bir kez daha tüm Dünyaya vermiş oldular. Bina, dikiş makinesi ve diğer ihtiyaçların Belediye tarafından karşılandığı maske üretiminde ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde Halk Eğitim kursiyerleri gönüllü olarak çalışıyor.
BAŞKAN KOŞTU; “BU DAVRANIŞINIZ İÇİN SİZİ KUTLUYORUM”
Gönüllü olarak maske üretimine başlayan Bergamalı kadınları ziyaret eden Belediye Başkanı Hakan Koştu, kadınların herbirine ayrı ayrı teşekkür ederek, yaptıkları bu onurlu davranış dolayısıyla kendilerini kutladı. Ülkemiz zor zamanlardan geçiyor diyen Başkan Koştu, “Koronavirüs dolayısıyla ülkemizde maske ihtiyacı arttı. Yerelde Devlet Hastanemizin maske ihtiyacını karşılamak üzere yapmış olduğunuz bu hareket şehrin belediye başkanı olarak beni çok duygulandırdı. Bu davranışınınız asla unutulmayacaktır” dedi.
İLK 1000 MASKE HASTAHANEYE TESLİM EDİLDİ
Önceki gün üretime başlayan kadınların diktiği maskeler Belediye Başkan Yardımcısı Aşkın Uyar tarafından Hastane Başhekimi Dr. Osman Himmetoğlu’na teslim edildi. Sağlık çalışanlarının bu zorlu süreçte büyük bir özveri gösterdiklerini söyleyen Başkan Yardımcısı Aşkın Uyar, sizleri ayakta alkışlıyorum. Üzerinizde çok büyük bir yük ve sorumluluk var. Belediye olarak sağlık çalışanlarımızın ve hastanemizin her zaman yanındayız” dedi.
Bu haber 26.03.2020 16:56:58 tarihinde eklenmiştir.
İYİ Parti İzmir'de Şok Kırkpınar duyurdu İl Yöneticisi Koronaya yakalandı!
Aliağa’da ekmek satışında yeni düzenleme
Başkan Soyer'den Corona günlerinde duygu yüklü mesaj!

Büyükşehir’den aile sağlığı merkezlerine maske
Aliağa belediyesi, market denetimlerini sıklaştırdı
Aliağa’da pazar yerlerine koronavirüs düzenlemesi
İzmir’in çocukları da unutulmadı

Çıray’dan Bakan Koca’ya Bilim Kurulunu değiştirin!
Yeni YKS ve KPSS tarihleri belli oldu!
Aliağa Yeni Mahalle’de TOKİ ihalesine sayılı günler kaldı!

Kemalpaşa Belediyesi Koronavirüse karşı topyekun çalışma!
Çiğli Belediyesi’nden yaşlılara sıcak çorba servisi
Başkan Sengel’den “Evde Kal Efes Selçuk” anonsu
TBB açıkladı; Bankalardan yeni destek paketleri
Ege Üniversitesi, COVID-19’a karşı DNA aşısı geliştirilmesine öncülük ediyor
Başkan Gümrükçü eline fırça aldı sokakları yıkadı ve 500 yeni siperliğin de müjdesini verdi!
bu kez benzine zam geliyor!
Gaziemir’de uzaktan eğitim dönemi

2020© Bu sitenin tüm hakları saklıdır.