Ana Manşet / Ege / Güncel / İzmir / Yerel Yönetimler

Yaklaşık 200 Bin Çalışana Bakanlık Tarafından Tehdit Gibi Taahhütname!

Demokratik Sağlık Sen İzmir İl Başkanı Ahmet Doğruyol, Sağlık Bakanlığı tarafından sağlık çalışanlarına imzalatılan tutanaklara tepki gösterdi

Yaklaşık 200 Bin Çalışana Bakanlık Tarafından Tehdit Gibi Taahhütname!



Demokratik Sağlık Sen İzmir İl Başkanı Ahmet Doğruyol, Sağlık Bakanlığında taşeron olarak çalışmakta iken, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye eklenen geçici 23’ncü madde ile sürekli işçi kadrolarına geçirilen yaklaşık 200 bin çalışana Sağlık Bakanlığından iki tutanakla işten atılabilmelerinin önünü açan taahhütname imzalatıldığını belirterek duruma tepki gösterdi.

 

375 sayılı KHK ile kadroya alınma aşamasında emekliliği gelenlerin emekli edilmesi, terör örgütüne üye olma gerekçesiyle ihraçların olması, başka iş imkanı bulanların ayrılması ve temizlik personeli olup ta görevleri dışında veri kayıt, klinik destek, hatta bazı kurumlarda hastanın tıraşına kadar yaptırılması sahada çalışanın azalmasını maalesef temizlik hizmetlerinin aksamasını beraberinde getirmiştir açıklaması yapan Doğruyol’un basın açıklamasının tamamı şöyle;

Adaletin olmadığı ortamda ucu açık olan, işi SAVSAKLAMA, Kapsamlı İş tarifi gibi ifadelerle iki tutanakla iş akdinin sonlanması iş kanununa aykırıdır. Bu tür ucu açık olan tanımlamalarda işçilerin görevlerini layıkıyla yapsalar da kendilerini güvende hissetmeleri mümkün değildir.

Bu gün A iktidarı kendi yandaşlarına, yarın B iktidarı kendi yandaşlarına korumaya çalışırsa, çalışanlar arasında adaletin iş huzurunun olmayacağı bu günden görülmektedir.

Siyasi desteği olmayan yada siyaseti kullanmayan personel her türlü işi yaparken, arkası olmayan  personel de maalesef üç kişinin yapacağı işi yapmaktadır.

Sağlık Bakanlığı eğer söz konusu arkadaşlarımızı çalıştırma amaçlı böyle bir girişimde bulunuyorsa, öncelikle siyasetin kurumlardan elini çekmesi gerekmektedir. Özellikle Devlet Hastanelerinde çalışan işçi kadrosundaki arkadaşlarımızın pek çoğunun a partisi il başkanın, bilmem hangi milletvekilinin yakınıyım diye iş yapmayan personeli sorgulamak lazım.

Sağlık Bakanlığının personele imzalatmaya çalıştığı taahhütname, Hak, Hukuk, Adalet, ve liyakatin sıkıntılı olduğu şu ortamda, İş Kanununa, Sendika kanununa aykırı olup, kurumlarda karmaşadan başka bir şey getirmeyecektir düşüncesindeyiz. Uygulamadan bir an önce vazgeçilmesinde yarar vardır.

                                                                                                                              




Bu haber 10.02.2020 11:45:53 tarihinde eklenmiştir.


Okuyucu Yorumları

Haber Gezintisi

  • Ödemişli 98 kadın meslek sahibi oldu

  • İlçe Seçim Kurulu son kararı verdi! İşte delegelikten düşen o 6 isim...

  • Başkan Soyer muhtarlarla bir araya geldi! O projeye revize kararı

  • Norwegian Cruise Kuşadası’na 30 ilave sefer koydu

  • Bölgesel toplantılardan ikincisi Bozyaka’da gerçekleştirildi

  • 'Süt Kardeşler' İzmir’de

  • Urlalı voleybolcular yarı finalde

  • Ayvalık Birlik Oldu İhale Ertelendi

  • Mobilya ihracatçıları URGE Projesiyle dünyaya açılacak

  • 3. Seviye Teknik Kursu Çeşme’de gerçekleştirildi

  • Ve İris Gölü, yeniden kuşların oldu…

  • İzmirli Başkanlar Özgecan Arslan’ı unutmadı

  • Bornova’da istihdam imzası

  • İYİ Parti İzmir’de tüm ilçelerin kongre takvimi belli oldu!

  • Ev hanımlığından aşçılığa

  • Geleceğin basketçileri Torbalı’da yetişiyor

  • Hemşirelerin ek ödemeleri emekliliğe yansıtılmalıdır

  • “Kadınların Sahnedeki Sesi” İzmir Sanat’ta

Benzer Haberler