Bornova Belediyesi, Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilen URBANREC projesi kapsamında atıklara ikinci bir hayat verebilmek için düzenliği Atık Toplama Kampanyası’nın ikincisini tamamladı.
Büyük hacimli evsel atıkları ekonomiye kazandırmak amacıyla gerçekleştirilen ve yılda 4 kez yapılacak olan kampanya ile tarafından bağışlanan eşyalar, Bornova Belediyesi ekiplerince vatandaşların evlerinden alındı. “Paylaş, Dönüştür, Hayata + Değer Kat” sloganı ile gerçekleştirilen proje kapsamında 3 gün süren kampanyada buzdolabından çamaşır makinesine, koltuk takımından halıya yüzlerce eşya toplandı. Ayrımı yapılacak eşyalardan kullanılabilir nitelikte olanlar onarımı yapılarak ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılacak. Kullanılamayacak durumda olanlar ise geri dönüşüm kanalları ile yeni bir ürünün hammaddesi olarak değerlendirilecek.
URBANREC Projesi
Avrupa Komisyonu Ufuk 2020 (Horizon 2020) Programı’nın finansal destek verdiği geri dönüşüm projesi URBANREC’e Türkiye’den Bornova Belediyesi ve İYTE (İzmir Yüksek Teknoloji Enstütüsü) ortak olarak yer alıyor. 7 farklı Avrupa ülkesinden şirketler, belediyeler ve araştırma enstitülerinin bulunduğu 21 ortaklı projenin koordinatörlüğünü İspanya’da bulunan AIMPLAS isimli teknoloji merkezi yürütüyor. 42 ay sürecek projenin 493 bin liralık bütçesinin tamamı Avrupa Komisyonu tarafından finanse ediliyor.
Bu haber 03.02.2020 17:15:03 tarihinde eklenmiştir.

LİSTE SAVAŞLARINDA GERGİNLİK TIRMANIYOR!

İL KONGRESİNDE ANAHTARLAR SAVAŞI! İŞTE LİSTELER...

O İSİM LİSTEDE ADINI GÖREMEYİNCE KENDİ LİSTESİNİ ÇIKARDI!

DENİZ YÜCEL: ADAMCILIĞA İZİN VERMEDİM

KİMLER İL YÖNETİMİ, DİSİPLİN KURULU VE KURULTAY DELEGELİĞİNE ADAY OLDU?

SOYER’DEN İL KONGRESİNDE BÜYÜK HAMLE!

30 ilçe Başkanı ve Yücel’den İl Kongresinde sürpriz toplantı

ADAY OLAMAYAN OĞUZ’DAN SERT AÇIKLAMALAR!

KONGRE’DE FLAŞ GELİŞME

“Sigara içmek bir hastalıktır ve tedavi edilebilir”

URUNGA’DAN ADAYLIK İSYANI!

Foça’dan kardan adamlı resimler

Elazığ’a bir yardım aracı da Torbalı’dan

“EFES'E VE EFES ADINA HEPİMİZ SAHİP ÇIKALIM”

Foça’ya üçüncü ileri biyolojik arıtma tesisi kuruldu

KANİ BEKO: TÜNELİN UCU GÖRÜLDÜ ARTIK

TUNÇ SOYER: “İKTİDARIN KAPISI DA YERELDEN AÇILIR”

TUNCAY ÖZKAN: CHP’DE FETÖ VE PKK OLMAZ

2020© Bu sitenin tüm hakları saklıdır.