Dünya / Ege / Güncel / İzmir / Yerel Yönetimler

Sulamada tasarruf için hazırlıklar sürüyor

Bademli Sulaması’nda yeni sezon için hazırlıklarını sürdüren Ödemiş Belediyesi, adil, tasarruflu ve ölçülebilir sulama için sulama bölgesindeki hidrantlara akıllı kartlı otomatik sistem sayaç takmaya devam ediyor.

Sulamada tasarruf için hazırlıklar sürüyor



4 milyon 950 bin metreküp su kapasitesine sahip Bademli Barajı ile 10 bin 480 dekar tarım alanında sulama yapan Ödemiş Belediyesi, suyun her damlasına sahip çıkan ölçülebilir, tasarruflu ve kontrol edilebilir sulama sistemi için akıllı kartlı sayaçların montajını sürdürüyor. Ödemiş Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünce bir yandan hidrantlarda sayaçların montajı yapılırken bir yandan da üreticilere sistem tanıtılarak kartların dağıtımı gerçekleştiriliyor.

 

Sulama sahasındaki tüm hidrantlarda kullanılmaya başlayacak sistemde üreticiler, akıllı kartlarına yüklenen bakiye ile tükettikleri kadar suyun ücretini ödeyecek. Tarım alanlarına da ürün cinsine ve arazi büyüklüğüne göre ihtiyaç duyulan miktarda su verilmiş olacak. Kayıp ve kaçaklara geçit vermeyen, sulama ücretlerinin tahsilatında da büyük kolaylık sağlayan akıllı kartlı sayaçlı otomatik sistemin Bademli Sulaması’ndaki pilot uygulaması geçtiğimiz yıl çok sayıda üreticinin ortaklaşa yararlandığı bir hidrantta yapılmıştı.

Türkiye’de birçok sulama projesinde kullanılmaya başlanan akıllı kartlı sayaçlı sistemle aşırı sulamanın önlenmesi, su kaynaklarının ve verimli toprakların korunması hedefleniyor.




Bu haber 16.01.2020 10:36:32 tarihinde eklenmiştir.


Okuyucu Yorumları

Haber Gezintisi

  • ADD ÇİĞLİ BAŞKANI BELLİ OLDU

  • SERDAR’LAR YARIŞINDA KAZANAN BELLİ OLDU!

  • İki Serdar’dan mavi ısrarı

  • KOÇ VE YAVAŞOĞLU'NDAN SON MESAJLAR

  • Tarihi rota için ortak akıl çalıştayı

  • HALEF İLE SELEF İLK KEZ KARŞI KARŞIYA GELDİLER!

  • Türkiye’nin en büyük AKUT yerleşkesi Karabağlar’da açıldı

  • İzmir Doğal Yaşam Parkı'nda ilk defa kaplan doğdu

  • BAYIR: ÖNÜNÜZDE CEKETİMİ İLİKLİYORUM

  • Toplu ulaşım araçlarında aralıksız temizlik 

  • Gördes Barajı suyunu İzmir’e taşıyacak 

  • İZSU’dan Tahtalı Havzası’na 1 milyon 109 bin fidan  

  • Bayraklı Belediyesi 'Sinema İzmir Projesi'nin üyesi oldu

  • Behçet Uz Rekreasyon Alanı yenileniyor

  • Bostanlı’daki ‘yatık binalar’ için önemli adım

  • YÜCEL: EKİPÇİLİĞİE, ADAMCILIĞA İZİN VERMEYECEĞİZ

  • YILDIRIM: KARŞIYAKA ARTIK TÜRKİYE’NİN KALESİ

  • ÇİĞLİLİ ÇOCUKLAR TATİLE EĞLENEREK GİRDİ

Benzer Haberler