Dünya / Ege / Güncel / İzmir / Yerel Yönetimler

Başkan Koştu; “Unutulan Sanatlarımızı Yaşatacağız”

Bergama Belediyesi tarafından organize edilen Kaşık Kukla Atölyesi ile çocuklar hayallerindeki kukla kahramanları yapma fırsatı yakaladılar.

Başkan Koştu; “Unutulan Sanatlarımızı Yaşatacağız”



 

6-12 yaş arası çocuklar için organize edilen etkinlikle aynı zamanda unutulmaya yüz tutmuş geleneksel sanatlarımız arasında bulunan kaşık kukla yapımı çocuklarla buluşmuş oldu.

Bergama Belediyesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nde düzenlenen Kukla Yapım Atölyesi ile sömestr tatilinde 6-12 yaş arası çocuklar kukla yapmayı öğrendiler. Tüm malzemelerin Belediye tarafından karşılandığı atölye çalışmasında kaşıktan kukla yapan çocukların mutluluğu yüzlerine yansırken aynı zamanda kendi oyuncaklarını yapma imkanına da kavuşmuş oldular. Profesyoneller eşliğinde gerçekleştirilen atölyede çocuklar kumaş kesti, keçeli kalemler kullanarak tahta kaşıklardan kukla yaptı.

BAŞKAN KOŞTU “UNUTULAN SANATLARIMIZI YAŞATACAĞIZ”

Çocukları atölye çalışmasında ziyaret eden Belediye Başkanı Hakan Koştu, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel sanatlarımızı gelecek nesillere aktarmak için böylesi bir çalışma yaptıklarına dikkat çekti. Başkan Koştu; “Bu etkinlikle çocuklarımız bir yandan yardımlaşmayı öğrenirken bir yandan da el becerilerini geliştirme fırsatı yakaladılar. Hayal güçlerini etkin bir şekilde kullanma fırsatı buldular. Belediye olarak önümüzdeki süreçte unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunları dahil böylesi etkinler düzenleyerek gelecek nesillerimize ve vatandaşlarımıza uygulamalı olarak geleneksel sanatlarımızı tanıtmaya ve yaşatmaya devam edeceğiz”dedi.

 




Bu haber 22.01.2020 09:57:15 tarihinde eklenmiştir.


Okuyucu Yorumları

Haber Gezintisi

  • OĞUZ KAAN SALICI’NIN YEMEĞİNE KİMLER KATILACAK?

  • KOÇ’TAN BÜYÜKŞEHİR ZİYARETİ

  • Şadan Gökovalı’nın adı sokağında yaşayacak

  • AKSOY: MENEMEN’İN 50 YILLIK SORUNUNU ÇÖZDÜK

  • BEKO: AK PARTİLİLER ÖNCE AYNAYA BAKSINLAR, TOPU FETÖ'CÜDÜR

  • Çiğli Uğur Mumcu’yu Andı

  • Başkan Serdar Aksoy: “Hepimiz sakıncalı piyadeyiz”

  • Tay Park’ta doğum heyecanı

  • YÜCEL İLÇE ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR!

  • SALICI İZMİR ÖRGÜTÜ İLE BİR ARAYA GELECEK

  • Karabağlar Belediyesi, 27 yıl önce katledilen Uğur Mumcu’yu heykeli önünde  andı

  • MHP'DEN YÜKSEK KONUT KİRALARI İLE İLGİLİ MECLİS ARAŞTIRMA ÖNERGESİ 

  • Gençler için Kemeraltı’nda sokak partisi

  • EFESLİ LEYLEK UÇUŞA GEÇTİ

  • Bergama Belediyesi’nde Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

  • YÜCEL’DEN YARIMADA ÇIKARMASI

  • Karşıyaka’da imar ve konum bilgilerine tek tuşla erişim

  • Seferihisar’da Bozuk Yol Kalmayacak

Benzer Haberler