Dünya / Ege / Güncel / İzmir / Yerel Yönetimler

Başkan Kılıç’tan “Köy Enstitüsü” çağrısı

Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, Türkiye’nin ilk köy enstitülerinden birine sahip Buca’da eğitim reformunda öncülük yapmak için çağrı yaptı.

Başkan Kılıç’tan “Köy Enstitüsü” çağrısı



“Köy enstitüleri modeli yeniden hayata geçsin”

Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, Türkiye’nin ilk köy enstitülerinden birine sahip Buca’da eğitim reformunda öncülük yapmak için çağrı yaptı. Enstitülerin modernleşmenin temelini oluşturduğunu ifade eden Başkan Kılıç, “Köy enstitüleri modeliyle gerçekleşecek bir eğitim sistemini yine ilk olarak Buca’da başlatabiliriz” dedi.

Cumhuriyetin ilk yıllarında Anadolu’nun aydınlanma merkezi olan köy enstitülerinin kapatılmasının 66. yıl dönümünde Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, çeşitli açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin ilk köy enstitülerinden birisi olan Kızılçullu Köy Enstitüsü’yle Buca’nın önemli bir merkez olduğunu ifade eden Başkan Kılıç, ülkemizin eğitim sistemindeki köklü reform için köy enstitülerindeki eğitim sistemini önerdi.

YENİ BİR ADIM ATABİLİRİZ

Köy enstitülerinin, aydınlanmanın, aklın önderliğinde ilerlemenin, kültürel, ekonomik ve sosyal gelişimin en önemli dinamolarından birisi olduğunu ifade eden Başkan Kılıç, “Köy enstitüleri, birkaç kuşağa damga vurmakla kalmadığı gibi; ülkemizde katılımcı, paylaşımcı ve demokratik sistemin de mikro bir örneği olmuştur. Enstitülerde ziraattan sanata, matematikten bağcılığa kadar her alanda önemli eğitimler verilmiştir.   Ne yazık ki Türkiye’de daha sonraki süreçlerde en çok hedef gösterilen yerlerden bir tanesi yine köy enstitüleri olmuştur. Bugün, köy enstitülerimizin kapandığı günde yeni bir adım atabiliriz” diye konuştu.

KÖY ENSTİTÜLERİNİ YENİDEN CANLANDIRABİLİRİZ

Başkan Kılıç, “Bugünkü nesnel eğitim kriterleri ele alındığında, gelişmiş ülkelerdeki eğitim sisteminin köy enstitülerindeki eğitim sistemi olduğunu görebiliyoruz. Bugün bizler köy enstitülerini yeniden canlandırabiliriz.  Bu sistemin ateşini Buca’dan yakabiliriz. Türkiye’de eğitim sisteminin modernleşmesini yeniden birlikte sağlayabiliriz. Köy enstitüleri modeliyle gerçekleşecek bir eğitim sistemini yine ilk olarak Buca’da başlatabiliriz” ifadelerini kullandı.

AYDINLANMA IŞIĞI HİÇBİR ZAMAN SÖNMEYECEK

Kılıç, “Bugün adeta yamalı bohçaya dönen eğitim sistemimiz ile cumhuriyetin ilk dönemindeki eğitim sistemini karşılaştırdığımızda aradaki farkı çok net gözlemleyebiliyoruz.  Artık üreten, arayan, geliştiren bir nesil yerine sadece verilenle idare eden, düşünmeyen, okumayan, araştırmayan bir nesille karşı karşıyayız. Bizlere düşen görev; gelecek nesillere ışık olmak, onları bilimsel eğitimle buluşturmaktır.  Çünkü bizler bu sorumluluğu Mustafa Kemal Atatürk’ten aldık. Bu bilinçle, Türkiye’de aydınlanma ışığını hiçbir zaman söndürmeyeceğiz” diye konuştu.

 




Bu haber 27.01.2020 13:19:48 tarihinde eklenmiştir.


Okuyucu Yorumları

Haber Gezintisi

  • CHP İZMİR’DE O İSİM İL BAŞKANLIĞINA ADAY!

  • CHP’DE O İSME DİSİPLİN SORUŞTURMASI

  • BİR İMZA DA YÜCEL’DEN

  • EFES SELÇUK’TAKİ OKULLARDA GRİP ÖNLEMİ

  • YETİŞKİN’DEN ANKARA ZİRVESİ!

  • Beydağ Belediyesi Gençlik Komisyonu toplandı

  • Efes Selçuk'tan yola çıkan yardımlar yerine ulaştı

  • CHP’nin gazeteci kökenli vekillerinden basın kartı tepkisi

  • Karabağlar’daki o park baştan aşağıya yenilendi!

  • YÜCEL’E BİR DESTEK DE MERT ÖZCAN’DAN!

  • Bornova Belediyesi’nden ‘İş’te Fark Yaratacak’ işbirliği

  • Meral Akşener’in İzmir programı belli oldu!

  • İZMİR'DE 14 İLÇEDE ELEKTRİK KESİNTİSİ YAŞANACAK!

  • Başkan Batur, kan bağışı kampanyası başlattı

  • İzmir Büyükşehir’den dikkat çeken karar!

  • ÇİĞLİ BELEDİYESİ DEPREM MAĞDURU ÇOCUKLARI UNUTMADI 

  • CHP İZMİR’DE DEPREM AYIBI!

  • İlaç nedeniyle hayatını kaybettiler: Konu Meclis'e taşındı

Benzer Haberler