30 Ekim'deki depremin ardından güvenlik amacıyla tahliye kararı alınan İzmir Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası'nda taşınma işlemleri başladı. Binada bulunan eşyalar başta Kültürkpark'taki fuar holleri olmak üzere birimlerin hizmet vereceği yeni alanlara naklediliyor.
30 Ekim'de Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen depremin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası'nın da güvenlik nedeniyle tahliyesine karar verildi. Binada hizmet veren birimlere ait mobilya, ofis malzemeleri, elektronik eşya ile arşiv ve evrakın yeni çalışma alanlarına taşınma işlemi başladı. Taşınma işlemi öncesinde binadaki tüm eşyalar tek tek paketlenerek kodlandı ve birimlerin bundan sonra faaliyet göstereceği Kültürpark holleri, Egemenlik Evi, Oğuzlar Ek Hizmet Binası, İtfaiye ve Zabıta dairelerinin hizmet alanlarına taşınması sağlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri taşınma sürecinin ay sonuna kadar devam edeceğini bildirdi.
38 yıl hizmet verdi
İzmir Büyükşehir Ana Hizmet Binası'nın projeleri 1966 yılında açılan “Mimari Proje Yarışması” sonucu elde edildi. Binanın inşaatı 1968 yılında başladı ancak 1982 yılında açılışı yapıldı. 30 Ekim'de meydana gelen depremin ardından kullanılmayan binada yapılan teknik incelemeler sonucu az-orta hasarlı olduğu yönünde rapor çıktı ve binanın güçlendirilerek kullanılması önerildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 27 Kasım’da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda güçlendirmeyi tercih etmediklerini belirterek "Belediye Ana Hizmet Binası'nı yıkıp yerine Hükümet Konağı ile bütünleşen sembolik bir başkanlık ve meclis binası yaparak kalan alanı Atatürk Meydanı'na katacağız. İzmir'e ve İzmirlilere hayırlı olsun. Umarım Konak&r squo;taki diğer kamu kurumlarına da örnek olur" açıklamasını yapmıştı.
Bu haber 10.12.2020 11:56:18 tarihinde eklenmiştir.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası boşaltılıyor
Bornova’da gönüllüler hayat kurtaracak
İzmir Büyükşehir Belediyesi sağlık personeline özel servis sayısını 10’a çıkardı
CHP’li Beko işçilere ‘bayram ikramiyesi’ için kanun teklifi verdi!
Maskesiz hayat ne zaman başlayacak? Bilim Kurulu Üyesi tarih verdi!
Başkan Soyer’in ortak akıl çağrısı karşılığını buldu… Dirençli bir İzmir için iki haftada 111 proje önerisi
CHP’li Polat’tan su sorunu araştırılsın önerisi!
Mavişehir’e Flamingo Doğa Parkı geliyor
Kaya: Sömürge düzeni sürüyor, insanlık ölüyor
Bakan Koca açıkladı: İzmir'de vaka sayıları düşüyor
Bergama Tarım OSB’nin ön toplantısı yapıldı
Meteorolojiden İzmir için fırtına uyarısı!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İzmir'de!
Bornova’da yol hamlesi sürüyor… 2 yılda 51 kilometre
CHP’li Kılıç: Bütçe ne oldu? Yandı, bitti, kül oldu!
CHP Lideri açıkladı: Cumhurbaşkanlığı’na aday mı değil mi?
Bakan Soylu bugün İzmir'e geliyor
CHP’li Polat’ın başlattığı kampanyada hedef aşıldı: 293 bin 902 TL!

2020© Bu sitenin tüm hakları saklıdır.