Kılıçdaroğlu konuşmasında İzmir’i örnek verdi... Soyer`den teşekkür geldi!

Güncel / Politika

Kılıçdaroğlu konuşmasında İzmir’i örnek verdi... Soyer`den teşekkür geldi!

Bütçe görüşmelerinde hükümeti sert sözlerle eleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni örnek gösterdi.




Meclis’teki bütçe görüşmelerinde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümeti ekonomi yönetimi, iç politikadan dış politikaya ve salgın konusunda uygulanan politikalara yönelik birçok konuda eleştiren Kılıçdaroğlu, dış borçlanma konusunda İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni örnek gösterdi.

 

Kılıçdaroğlu, "Londra'daki tefeciler istedikleri faizi bize dikte ediyorlar. Türkiye Varlık Fonu 3 kez ihaleye çıktı. Uluslararası ihaleye kimse para vermedi. Çünkü onların istediği faiz yüksek. Şu faizi verirsen sana veririz dediler. Dikte ettirdiler. Türkiye Cumhuriyeti devletinin aldığı 2 buçuk milyar dolarlık faizin daha düşüğünü bizim belediyelerimiz alıyor. Bu hazine garantisi değil. Öbürü de devlet garantili. Devlet alıyor. Eğer faizi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin hazinesinden daha düşük faizle alıyorsak. Bize duyulan güvenin boyutunu düşüneceksin arkadaş. İzmir Belediyesi kamu bankalarından daha düşük faize uluslararası piyasalardan yatırım için para buluyorsa bize olan güveni düşüneceksin. Bu da bize sizden daha fazla güvendiklerini gösteriyor” dedi.

SOYER'DEN TEŞEKKÜR PAYLAŞIMI

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni örnek göstermesi üzerine Büyükşehir Belediye başkanı Tunç Soyer, sosyal medyadan teşekkür paylaşımında bulundu.

"TBMM 2021 bütçe görüşmelerinde @izmirbld'sinin finansal gücünü örnek gösteren Genel Başkanımız Sayın @kilicdarogluk'na teşekkürlerimi sunuyorum. Kurum olarak önceliğimiz kamu kaynaklarını kamu adına şeffaf ve verimli kullanmak. Bu inançtaki bir ekiple çalışıyoruz. #BizYönetiriz"




Bu haber 8.12.2020 08:55:13 tarihinde eklenmiştir.


Okuyucu Yorumları

Haber Gezintisi

  • Kılıçdaroğlu konuşmasında İzmir’i örnek verdi... Soyer'den teşekkür geldi!

  • Menemen meclisinde Kararkurt'tan mesaj: Kapım herkese açık!

  • Sokakta yaşayan hayvanlar unutulmadı

  • Disiplinden kritik karar o isimler ihraç edildi!

  • Başkan Sengel: İzmir’in kadınları ışıldıyor

  • Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın logosu ile ilgili çarpıcı iddia

  • Başkan Soyer Menemen’in yeni Belediye Başkan Vekili Karakurt'u ağırladı

  • Bakanlık duyurdu: Lokantaların paket servis saatleri değişti

  • Bazı bölgelerinde su kesintisi olacak! İzmir’e alternatif su hattı geliyor

  • Son dakika Sağlık Bakanlığı duyurdu: Corona virüste karantina süresi değişti!

  • DİSK’ten asgari ücret önerisi: En az 3800 TL olmalı!

  • Genel Sekreter Gökçe uyardı: Bakın depremi nasıl fırsata çevirdiler!

  • İzmir'de sokağa çıkma kısıtlamasına uymayan 1015 kişiye ceza!

  • Karabağlar Belediyesi zor günlerinde yanlarında

  • Karşıyaka Belediyesi’nden Aralık ayı söyleşileri

  • Efes Selçuk’ta uzaktan eğitim artık daha yakın

  • Büyükşehir'den evsizlere ikinci yuva

  • PTT çalışanlarına baskı: Temaslı olanların listesini vermeyin!

Benzer Haberler