Ana Manşet / Güncel / Gündem / İzmir
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önemli açıklamalar yaptı. Bakan Koca koronavirüsle ilgili yoğun bakım konusunda sorun yaşanan illeri sıraladı. Bu iller arasında İzmir'in de bulunduğunu belirtti.
Koca, "Vaka sayısıyla birlikte hastane yükünün de azalması önemli. Yoğun bakım doluluğu konusunda Adana, İzmir, Samsun, Hatay, Antalya, Ordu gibi illerde sorun yaşıyoruz. İstanbul ve Ankara daha kontrol altında" dedi.
Koca’nın açıklamaları şöyle;
Dünyada birinci dalga henüz bitmedi. Bu durum zirve süreçlerle yaşanıyor. İstanbul 3. zirveyi, Anadolu 2. zirveyi gördü. Son alınan tedbirlerin etkisinin iki hafta sonra görüleceğini düşünüyoruz. Önce vaka, sonra hastaneye yatış sayısı, sonra yoğun bakıma geçiş, daha sonra entübe olan hasta sayısı düşüyor. En sonunda kaybettiğimiz hasta sayısı azalıyor. Dolayısıyla vaka sayısıyla birlikte hastane yükünün de azalması önemli. Yoğun bakım doluluğu konusunda Adana, İzmir, Samsun, Hatay, Antalya, Ordu gibi illerde sorun yaşıyoruz. İstanbul ve Ankara daha kontrol altında.
YERLİ VE MİLLİ AŞIMIZ GÜVENİLİR VE ULUSLARARASI DÜZEYDE OLACAK
Türkiye yerli aşıda tüm prosedürleri yerine getiriyor ve süreçler Dünya Sağlık Örgütü'nün standartlarıyla birebir uyumlu. Hiçbir eksiğimiz yok. İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumumuzun vereceği ruhsat uluslararası olarak geçerli. Yerli olarak 4'ü inaktif olmak üzere mRNA ve vektör aşılarıyla beraber geliştirilmekte olan 16 aşı adayımız var. Bunlardan Faz-1 çalışmaları devam eden aşımız inaktif yani en güvenilir olan geleneksel yöntemlerle olan aşı.
SON VAKA SAYILARI NASIL?
Sağlık Bakanlığı, Türkiye'nin koronavirüs hasta tablosunu açıkladı. Cumartesi itibarıyla Bakanlık verilerine göre son 24 saatte yapılan 178 bin 903 testle birlikte toplam test sayısı 19 milyon 517 bin 85'e ulaştı. Semptom gösteren 6 bin 128 hastayla birlikte 31 bin 896 yeni koronavirüs vakası tespit edilirken toplam hasta sayısı 533 bin 198'e çıktı. Can kaybı da 196 artarak 14 bin 705'e yükselmiş oldu.
Bu haber 6.12.2020 17:04:05 tarihinde eklenmiştir.
Bakan Koca: 'İzmir'de yoğun bakımların doluluk oranında sıkıntı var!
İzmir İtfaiyesi kuyuda mahsur kalan köpeği kurtardı
İzmir Büyükşehir Belediyesi esnaftan kira alacağını 3 ay erteliyor

Başkan Gürbüz’den ‘Kurtarılmış Bölge’ açıklaması!
Karabağlar Zabıtası işyerlerini denetledi
Yasaklar fırsata çevrildi asfalt mesaisi hız kazandı
AK Parti’nin Foça eleştirilerine Yücel’den tepki: Hadi Oradan!
BİSİM’e zarar veren vandallar kameralara yakalandı!
Fuarcılık sektörüne online adım:“Digital Izmir Fair”
İzmir’de 5 gün yağış var!
Narlıdere’de aralıksız ilaçlama!
Gelecek Partisi İzmir'den vatandaşa destek
Bakanlık açıkladı: 2020 son 5 yılın en kurak yılı olabilir!
İKKB, kadın vekilleri buluşturdu
Karabağlar'da 'borç yapılandırması' da internetten
Bir damla suya muhtaç kalmayalım!
Başkan Tugay’dan hasar tespiti görevlilerine teşekkür töreni
Koronavirüse karşı pedallı konteyner

2020© Bu sitenin tüm hakları saklıdır.