Başkan Sandal: Esnaf, kentin can damarıdır!

Güncel / Yerel Yönetimler

Başkan Sandal: Esnaf, kentin can damarıdır!

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, pandemi ve depremden etkilenen bölge esnafını ziyaret ederek ihtiyaç ve taleplerini dinledi.




Gelirleri düşen ve sıkıntılı günler yaşayan esnafın ev ve iş yerlerinin son durumları hakkında bilgi alan Başkan Sandal, "Yeni imar düzenlemesi üzerinde çalışıyoruz. Tüm vatandaşlarımızı hak kaybı olmadan sağlam ve modern yapılara kavuşturmak istiyoruz. Tüm ihtiyaçlarınızda yanınızdayız" dedi.

 

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Covid-19 salgını ve geçtiğimiz ay meydana gelen deprem nedeniyle zor günlerden geçen esnafı ziyaret etti.  Başkan Sandal, bu caddeler üzerindeki Mansuroğlu, Manavkuyu ve Adalet Mahallelerinde bulunan esnafı gezdi. Maddi ve manevi olarak dayanmakta zorlandıklarını belirten esnaf; gelirlerinin yarı yarıya düştüğünü ifade ederek, bu süreçte vatandaşlara her anlamda desteklerini esirgemeyen Başkan Sandal'a teşekkür etti. Başkan Sandal, "Herhangi bir ihtiyaç veya talebinizde bize ulaşın. Elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız" diye belirtti.

Kimse mağdur olmayacak

Depremden yoğun olarak etkilenen Manavkuyu, Mansuroğlu ve Adalet Mahalleleri için yeni imar düzenlemesi üzerinde çalışmaların hızla sürdüğünü vurgulayan Başkan Sandal, ziyaretlerinde şöyle konuştu: "Siftah yapamayan esnafımızın olduğunu bilmek bizlere büyük üzüntü veriyor. Bu günleri birlikte dayanışmayla atlatacağız. Tüm yurttaşlarımızı sağlıklı, modern binalara kavuşturmak istiyoruz. Önce eski dönemden bugüne kadar gelen ve vatandaşa mağduriyet yaratan konuları çözeceğiz. Sonrasında uygun bir fon bulup, yeni imar düzenlemesini vatandaşlarımıza sunacağız. Yurttaşlarımız hiçbir hak kaybı olmadan mevcut binalarını yıkıp, yapabilecek. Biz her zaman sizinleyiz, sizin yanınızdayız. Her türlü ihtiyacınızda bize ulaşmanız yeterli. İmkanlarımız dahilinde elimizden geleni yapacağımızdan şüpheniz olmasın. Hepimize geçmiş olsun. Hayırlı işler, kazançlar diliyorum."

Esnaftan Başkan Sandal'a teşekkür

Önce virüs salgını sonra da deprem felaketiyle maddi, manevi sıkıntılı günler yaşayan esnaf; gerek pandemi gerekse deprem dolayısıyla verilen hizmetler ve yapılan desteklerden dolayı Başkan Sandal'a teşekkür etti. Bu zorlu süreçte gelirlerinin yarıya düştüğünü ve personel sayılarını mecburen azaltmak zorunda kaldıklarını ifade eden vatandaşlar, sadece temel ihtiyaçlar noktasında hizmet veren esnafın bazılarının durumu idare edebildiklerini belirtti. Kira, dükkan gelirleri, elektrik, su gibi birçok gideri ödemekte zorlandıklarını anlatan bölge esnafı, "Dayanacak gücümüz kalmadı ancak buna da şükür. Artık bir an önce hayatın normalleşmesini diliyoruz" dedi.




Bu haber 1.12.2020 09:51:19 tarihinde eklenmiştir.


Okuyucu Yorumları

Haber Gezintisi

  • Başkan Sandal: Esnaf, kentin can damarıdır!

  • Kamu çalışanlarının mesai saatlerine düzenleme

  • Türk Profesörün çalışması kanseri hastalarına umut oldu

  • İstanbul'dan İzmir'e dev destek!

  • Karabağlar Belediyesi ‘e-devlet’te!

  • Kısıtlamaların detayları belli oldu… İçişleri'nden salgın genelgesi!

  • Buca parklarında bakım zamanı

  • “Tenis Turnuvası” eğitime destek oldu

  • Çiğli'de yangın paniği... Plastik fabrikası kül oldu!

  • Hafta içi ve hafta sonu için yeni sokağa çıkma kısıtlaması!

  • AFAD duyurdu: Depremden bu yana 4 bin 175 artçı sarsıntı kaydedildi!

  • İzmir’de son çadır da bugün kaldırıldı!

  • MÜSİAD İzmir Başkanı Saygılı’dan büyüme rakamları açıklaması

  • Başkan Soyer Ege Ekonomik Forumu’nda konuştu: “Değişimi fırsata çevirmeliyiz”

  • Sertel gündeme getirdi, Kızılay İzmir Şubesi’ne müfettiş gönderildi!

  • İzmir'de yeni korona kararı! Anaokulu ve ana sınıflarda eğitim uzaktan yapılacak!

  • Çeşme Belediyesi’nden yerel üretime destek

  • İzmir'de koronavirüs denetimlerinde milyonlarca vatandaşa ceza yağdı!

Benzer Haberler