Yuvarlak masalar çözüm önerisi için toplandı

Yerel Yönetimler

Yuvarlak masalar çözüm önerisi için toplandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “İzmir Depremi Ortak Akıl Buluşması”nın ikinci oturumunda, depremin etkilerini tartışmak ve çözüm önerileri bulmak amacıyla yuvarlak masalar oluşturuldu.




Alanında uzman isimleri buluşturan masalarda tartışılan konular, rapor haline getirilerek ilgili kurumlara sunulacak.İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, deprem gerçeğini masaya yatırmak ve yapılacak çalışmalar hakkında yol haritasını belirlemek için düzenlediği “İzmir Depremi Ortak Akıl Buluşması”nın ikinci gününde yuvarlak masa toplantıları yapıldı. Gaziemir Fuar İzmir’deki buluşmalarda bilim insanları, ticaret odaları ile meslek odaları temsilcileri, sağlık dernekleri, kentsel dönüşüm dernekleri gibi birçok kesimden uzmanı buluşturan toplantılarda, İzmir’in depremselliği konuşuldu.

 

 İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Alim Murathan, çok geniş bir yelpazede ortak aklın buluşmasını gerçekleştirdiklerini söyledi. Alanında uzman kişilerle kentin sorunlarını, çözüm önerilerini ve projeleri tartıştıklarını belirten Alim Murathan, “Bu bir ön buluşma. İzmir Depremi Ortak Akıl Buluşması’nın ikinci aşaması. Buradan çıkacak sonuçları daha teknik uzmanlarla, daha ayrıntılı bir şekilde değerlendireceğiz. Ardından elde ettiğimiz verileri rapor haline getirerek, kentte karar vericilerin önüne koyacağız” diye konuştu.

 “Yeni ve yaratıcı fikirlere ihtiyacımız var”

Oluşturulan masalarda deprem üreten faylardan, kentsel dönüşüm projelerine kadar birçok konunun ele alındığına dikkat çeken Alim Murathan, “İzmir’de daha dayanıklı yapılara ihtiyaç var.  Güçlendirmelere ihtiyaç var. Depremin ardından hasar gören binalar var. Ayrıca kentin zeminden kaynaklı sorunları var. Tüm sorunlara çözüm arıyoruz. Akılcı, hızlı ve kaliteli çözümler için yeni yaratıcı fikirlere ihtiyacımız var. Ortak buluşmalarda bu konuları değerlendirmiş olacağız. Aynı zamanda yaşadığımız depremin sonuçlarını ve etkilerini değerlendirmiş olacağız” dedi.

Toplantılarda İzmir’deki çalışmaların kısa ve orta vadeli olarak planlanacağını da ifade eden Murathan, “Başkanımız Sayın Tunç Soyer, en kısa sürede bu kentin afetlere karşı dirençli bir kent haline gelmesi için böyle bir planlama öngördü. Bunu en kısa sürede yapacağız” dedi.

İzmir Depremi Ortak Akıl Buluşması’ndan çıkacak sonuçlar, kısa vadede bir eylem planına dönüştürülecek.




Bu haber 13.11.2020 14:32:58 tarihinde eklenmiştir.


Okuyucu Yorumları

Haber Gezintisi

  • Yuvarlak masalar çözüm önerisi için toplandı

  • Çiğli Tramvayı ihalesinde kazanan firma belli oldu

  • Bakan Pakdemirli'den İzmir çıkarması

  • Milletvekili Sındır, “Milli Savunma politikalarını siyasetten uzak tutun!”

  • AFAD toplantısında İzmir için  işbirliği vurgusu

  • MHP’li Osmanağaoğlu: İsimzsiz kahramanlarımızı alınlarından öpüyoruz!

  • CHP’li Öztunç’tan İzmir depremi ve kim bu 'hatırlı' ağabeyler? çıkışı

  • Susmuş’tan o iddialara yanıt: Bunlar örgütümüzün başarısından rahatsız olanlar…

  • Bakan Koca’dan maske açıklaması: Yakın zamanda hayatımızdan çıkacak!

  • HES Kodu eşleştirme için ek süre…

  • Başkan Oran’dan 500 gün sunumu: “Her şey söz verdiğimiz gibi…”

  • Başkan Sengel köy ziyaretlerine Belevi ile devam etti

  • Karşıyaka’dan eşitlik eylem planı

  • Daha yeşil bir Bornova için

  • Bilim insanları İzmir depremini konuştu

  • Büyükşehir’den bakanlığa İZTAŞIT başvurusu

  • Bayraklı'da ev eşyası kampanyası başladı

  • Süt üreticileri Çin sayesinde nefes alacak

Benzer Haberler